• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    NEI
    NEI --- ---
    F1GURK4: Nechybí.
    6 ks jablek 4 ks větších hrušek. Dávala jsem tam poměrně dost vody s tím, že kdyžtak to nebude přesnídávka, ale smoothie. :)
    Vařila jsem zhruba 30-40 minut ovoce předem oloupané škrabkou a nakrájené na menší kusy úplně do měkka, pak nakonec rozmixovala tyčákem. Doslazeno medem dle potřeby chuti.
    Je to nakonec konzistencí přesnídávka. :]
    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    NEI: Nechybí ti tam jednotky? Kg?
    NEI
    NEI --- ---
    Z 6 domácích jablek, 4 hrušek a dvou lžic medu se mi povedlo 1,5 litru domácí přesnídávky v hodnotě zhruba 200 korun.
    Nevíte co s ovocem?
    Přesnídávky na celej rok.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    IOM_NUKSO: skus najit ve sve socialni bubline elektrikare. Ja takhle nasla spoustu lidi co se bavi opravami a spravkami veci.
    Njelip jsou na tom kluci z prace, inzenyri, tvl: "koupil jsem si pracku/elektrickou kolobezku/whatever a delala neco co jsem nechtel, tak jsem si ji preprogramoval/poupravil/prechipoval/whatever."

Mam nutkani jim tam dones debilne funkcni indukcni dvouplatnicku, at ji spravi.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    IOM_NUKSO: Toustovac? Budto ma nejakou naprosto trivialni zavadu, kterou si opravis sama, nebo jen rozborka/sborka v servisu bude stat vic jak novy toustovac. Proto to nikdo nedela.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    kdyz jsme u tech oprav, potrebovala bych misto vyhozeni opravit toastovac, ale vubec netusim, kde kdo by to mohl udelat. takovej servis jsem nenasla. nevite o necem?
    CROSS
    CROSS --- ---
    DOCKINEZ: potvrzuje se nadčasovost Š+G „nechci slevu zadarmo“
    NEI
    NEI --- ---
    Jako vy se smějete, ale lidé jako tito toho asi ani moc nekupujou.

Arctic Homestead: 10 years living off the Alaskan wilderness
    https://youtu.be/hJq44GVNvxQ?si=ugbsJ_1i1ok5H8fA
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Si při pohledu na nabízenou slevu často říkám, že nejvíc ušetřím, když si danou věc nekoupím vůbec :)
    NEI
    NEI --- ---
    SCHWAB: to mi připomnělo

The Story of Stuff
    https://youtu.be/9GorqroigqM?si=PZ8yyTBaN2aftMSx

:))
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    NEI: jen piš, jen piš, nyx ti to znechuti a za chvíli nebudeš kupovat radši nikde nic a to bude ušetřeníčko!
    NEI
    NEI --- ---
    GEISHA: Pravdu díš.
    Apku si odinstaluju a budu dělat objednací/neobjednávací techniky s jinými e-shopy. Z Temu jsem ještě nic nekoupila.

dTest: Temu – bezpečnostní riziko a prodej nekvalitního zboží - Nezávislé testy, víc než jen recenze
    https://www.dtest.cz/clanek-10856/temu-bezpecnostni-riziko-a-prodej-nekvalitniho-zbozi

Popravdě se začínám bát sem napsat, co dělám/kupuju ještě dalšího, protože na všem se dá najít chyba. :o))

Když si ale odmyslíme škodlivý a zlý e-shop, tak moje techniky jsou nezávisle na značce pro mě funkční.
    NEI
    NEI --- ---
    Dělám na sobě takovej experiment.

Ve chvílich nutkání si vkládám a vykládám věci z košiku do košíku.
    Momentálně v apce Temu.
    Přijde mi, že to má podobný efekt na mozek jako bych reálně nakupovala hadry na sebe ATP.

Ze všeho nejvíc mi pomáhá kouzelná mantra:
    Opravdu tu věc potřebuji, budu ji pravidelně využívat, je to dobrá a kvalitní koupě? Nebude se mi válet nevyužitá doma?
    No a protože na 99% položek odpovídám sama pro sebe, že ne, tak vlastně zatím neutrácím za nic.

Ze všeho nejhorší je to v drogeriích. Člověk jde pro toaleťák a odchází se 3 řasenkama a 50 jinýma věcma. Takže jsem se obelstila akorát jen výrazným lakem na nehty v oblíbené barvě v akci.
    .
    .
    .
    Jo a asi mám momentálně totální nechuť ve vztahu k tuňákovi, nedík auditko moje milované.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    Z ryb tam melo byt
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    Lidi nejsem zaden ekolog ani vegan, zeru drubez, vajicka, orechy, sem tam i veprove... z hlavne ty mensi typu sardinky, cim vetsi tim horsi ( snad krome kapra)
    MESKALINE
    MESKALINE --- ---
    KAJJAK: Ted nam tu kvuli rtuti (a hlavne ekologum) zavrou Pocerady. Tak sice budeme platit vic za elektrinu, ale muzeme tan poslal o nejakyho toho tunaka navic. Ryba dobra.

Elektrárna Počerady musí zastavit provoz. Soud jí zrušil výjimku pro rtuť | Frank Bold
    https://frankbold.org/zpravodaj/kategorie/povedlo-se/elektrarna-pocerady-musi-zastavit-provoz-soud-ji-zrusil-vyjimku-pro-rtut
    MESKALINE
    MESKALINE --- ---
    KAJJAK: A co by jsi tedy ty osobne doporucul jist? Tedy krome toho, ze rikas nejist morske ryby (vyborny zdroj esencialni Omega 3) a masa? Jsi vegetarian? Vis cim se trikaji a hnoji zelenina a ostatni kyticky? Fungujes nejak lokalne a sezone, aby zase nebyla velka uhlikova stopa, atd. co se ted prevelice resi? Vim, ze v tehle diskuzi jsme mimo tema, ale uz jste to tu nakousli dost. Tak mne to je zajima.
    NEI
    NEI --- ---
    Teta má super slevové kupony.

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SOJKA: Přesně!
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    PREKOTKA: šunkofleky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam