• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    PREKOTKA: šunkofleky
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    PALEONTOLOG: Knedlíky! Jak jsem na ně mohla zapomenout! Diky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: sry, tak uzeny knedle mebo nasekat a zamrazit pro strejcka
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    PALEONTOLOG: Vývar sníme se zeleninou a rejzi, já potřebuju zpracovat ten zbytek masa.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: kdyby to byl hustej vyvar, tak zeleninu do sulcu a do lednice s tim
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    Z uzeného masa jsem udělala polívku a teď zapečený brambory. Ještě mi kousek toho vyvařenýho zbyl. Napadá vás co s ním?
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    ty tezke kovy se usazuji a temer se neodbouravaji, takze dochazi k akumulaci, jen sem to chtel dat na vedomi tem kdo by to chteli pravidelne jist misto obeda jako rychlou nahradu z onzervy to je vse...
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    GEISHA:

ale to dela s vedomim toho ze vi ze to je skodlive, coz zrovna u tunaka lidi na krabicce napsano povinne nemaji jako to je u cigaret...
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    naproti tomu kuřecí maso ať máte srovnání:
    Kuřecí maso plné hormonů a antibiotik: Fáma, nebo reálné nebezpečí? | Aktin
    https://aktin.cz/kureci-maso-plne-hormonu-a-antibiotik-fama-nebo-realne-nebezpeci
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    Je losos z farmy nebo tuňák z konzervy pro naše tělo toxickou hrozbou? | Aktin
    https://aktin.cz/je-losos-z-farmy-nebo-tunak-z-konzervy-pro-nase-telo-toxickou-hrozbou

NEI
    NEI --- ---
    KAJJAK: Já jím maso, potažmo i toho tuňáka tak málo, že tohle fakt neřeším.

To bys našel určitě i jedy/škodlivý věci ve většině velkochovů pozemských zvířat, ne?
    Nemluvě o etické stránce třeba obyčejného mléka.

Pokud chceš něco takhle měřit, musíš měřit úplně kompletně všechno, jinak jsi pokrytec.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    Dobry dokument treba Seaspiracy na Netflixu proc nejist ryby vubec z pohledu zachrany morskych ekosystemu, z pohledu jedu v mase pohledam co sem to jeste videl
    NEI
    NEI --- ---
    Tohle už mi nepřijde jako moc konstruktivní pokračování debaty.

Napsat že je to shit bez nějakých studií, nebo podkladů je samo o sobě taky shit.

Prosím, posuňme se od tuňáka dál k vzájemným radám, jak ušetřit.

Děkuji za pochopení.

Majitelka diskuze
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    A které levné maso není shit?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    KAJJAK: Upřímně by mě zajímalo, kolik bych toho jedovatýho tuňáka musel spořádat, aby to mělo nějaký efekt. Jako fakt zajímalo, ale nechce se mi hledat solidní studii... Takže pokud někdo nějakou máte, sem s ní.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    KAJJAK: Kočičí konzervy jsou super, hlavně ty monoproteinový. V tom není nic než maso, kapka lososovýho oleje a špetka hrachový mouky, aby to drželo pohromadě. Jako nechci nikoho ponoukat, ale určitě aspoň někdy ochutnejte :-) Nicméně laciný to spíš není.
    KURE
    KURE --- ---
    LORD_DE_SEIS: jenže tohle je navíc nesmyslně drahé, což mi v kontextu tohohle klubu připadá jako zcela absurdní diskuse.
    Jako kupte si 40g masa za 60kč, je to v akci mi prostě nepřipadá jako rada jak ušetřit.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    i kocici konzerva bude mensi odpad nez tohle...
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    LORD_DE_SEIS:

jenze ne takto vyrazne
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    KAJJAK: téměř všechno, co jíme, je prokazatelně škodlivé ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam