• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    POZITRON: U popelnic se věci mění naprosto běžně. Tady u nás je na to dokonce dedikované místo :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NEI: to bych chtela taky zkusit, ale jeste jsem se neodvazila. :)
    ja teda bufetim dost i normalne u popelnic a kontejneru, ale ne jidlo. :) akorat porad bojuju se strachem, ze me nekdo uvidi, napr. nekdo z rodicu kamaradu nasich deti, i kdyz rozumem vim, ze by mi to melo byt jedno a ze je naopak spravne ty veci zachranit a dat jim jeste sanci. kolikrat se najdou vylozene poklady, jako stavebnice boffin, krabice lega nebo ted naposled pecici potreby, treba krasna zapekaci misa ve tvaru jablka. nebo jsem nedavno vzala na popelnici super detsky zatepleny kalhoty presne velikost na naseho prostredniho a v decathlonu se stale prodavaj.za 600, uplne ty stejne. :)
    VELADA
    VELADA --- ---
    Obecně.. Je to čím dál horší po celý Evropě. Zlatý časy jsou fuč. Kontejnery připojený krkem rovnou k baráku, vývoz popelářema ve stanovenou dobu, kamery, ochranka.. A nově taky fakt, že všechny skoro prošlý nebo poškozený produkty si můžou (ve Francii) odečíst firmy z daní když to daj na charitu. Takže na tom ty svině ještě vydělaj. Jestli tohle funguje i v Česku, to nevim. Ale kamery, zámky a ochranky určitě.

Já spíš doporučuju samosběr na polích, optat se na poškozenou zeleninu na farmách, ke konci trhu.. Ale je s tim sraní, no. Zakonzervovat usušit, zavařit... Nesmrtelný jogurty ze supermarketu a promáčklý konzervy vydržely věky, žejo.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NEI: To si musíš asi sama obejít a zjistit místa a časy, plno je zamklých a taky mají svou stálou klientelu.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    NEI: Sám jsem nezkoušel, ale někde jsem četl o mapě. V rychlosti jsem nasel tohle
    dumpster diving praha | Mapotic
    https://www.mapotic.com/dumpster-diving-praha
    NEI
    NEI --- ---
    Nevěděl by někdo, kde se dá bufetit vyhozené třeba den prošlé jídlo, který supermarket?
    Chtěla bych to poprvé v životě zkusit.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    DOCKINEZ: 20 kg uz mi kvasí v sudu, zima bude dlouhá!
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    DOCKINEZ: se zelím souhlasím, s tím jde dělat věci!

tak to je ještě předchripková kachna, ne?
    v albertu mívají masa za friendly peníze, ale žena tento zdroj... nechci říct "zakázala", ale je to tak :]
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SCHWAB: Kachnu jsem koupil á 69,- Kč / kg v Albertu.

Ale zelí je stejně to nejlepší, zbytek je jenom příloha.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    DOCKINEZ: zelí ti bude naprd kdyz nejsou husy/kachny!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Cena hlávkového zelí před sv. Martinem věru nepřipomíná drahotu <3

NEI
    NEI --- ---
    POZITRON: Cool!
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Vcera Penny. :) Jablek je 3,3 kg. Sunky hodim do mrazaku a pujdou do zapecenych testovin.

POZITRON
    POZITRON --- ---
    JINX: jj, uz si na to od te doby davam vetsi pozor. myslela jsem tehdy, ze to musela byt nejala extra naloz bakterii v tom zlevnenem kureti z penny, protoze se nam to stalo poprve a ze cim starsi maso, tedy maso ve sleve, tim vice namnozene bakterie, takhle jsem si to tehdy vysvetlila, ale nemusi to tak byt. kazdopadne od te doby je mi z masa ve sleve v penny proste trochu na bliti, ac na vine bylo spise me zachazeni s tim masem.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Penny zaradilo do sortimentu vlastni nesnezeno za 79. Vyhodou je, ze vidite, co v tech taskach je. Vcera jsem na to narazila poprve a obsah tasky za me uplne super.

MA747
    MA747 --- ---
    Náš Hlídač slev je na WhatsAppu, Telegramu a Threads. Teď už vám žádná akce neuteče – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/nas-hlidac-slev-je-na-whatsappu-telegramu-a-threads-ted-uz-vam-zadna-akce-neutece/sc-3-a-237498/default.aspx
    JINX
    JINX --- ---
    POZITRON: tyhle bakterie jsou zrádné v tom ze nestačí správná tepelná úprava masa, snadno se muzea nakazit tak, že špatně omyješ/vydezinfikuješ prkénko na kterém to kuře leželo a začneš na tom krájet zeleninu která se už nebude tepelně upravovat. Jo vim že tenhle případ není úplně ideální protože většina lidí ma prkénko na zeleninu a zvlášť na maso, ale ten princip k nákaze stačí. Sorry za OT ale když jsem kampylobakterie chytl tak jsem myslel že to nepřežiju...
    SKLIVEC
    SKLIVEC --- ---
    Ahoj, tohle je kod do Alzy na slevu 100Kc: 3aN43jD4k9p7Nq81fws Funguje, kdyz si nainstalujete jejich aplikaci a v ni provedete nakup. Pokud ji mate, staci odinstalovat a nainstalovat znova.
    GREGI
    GREGI --- ---
    POZITRON: proc zminujes penny teda? ty bakterie tam sou uplne normalne na kureti
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GREGI: pisu tam toto (= priznavam, ze za to muzu). :) presto ale doufam, ze maso kontaminovane temito bakteriemi neni uplny standard. snad.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam