• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SOJKA: A co když nemám ráda vývary?
    ZEBROWSKI
    ZEBROWSKI --- ---
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    LADY_MYSKA: Jasny kazdej to ma jinak ale tak ty kosti se daji svarit klidne hned se zbytkama zeleniny jen na ten bujon, to jsem si hodne oblíbil.Driv jsem mel v mrazaku vývary ve sklenících od okurek pro deti na jidlo a nebo na vareni, ted jak jsem začal svářet do malinkych sklenicek bujon jenom na vaření tak jsem ušetřil i dost mista.Nechavam jen sklenici nebo dvě pro děti na jidlo jinak varim z toho bujónu

Prsa balim do folie po kusech a davam do zip pytlíku, jdou pak jednoduse odloupnout podle porci které potřebuju.

To same dělám s kridlama, ty delim na 3 části a tu tenkou letku prihazuju k vyvaru, zbytek do pytliku a treba za měsíc a pul udělám bbq kridla k večeři a můžu zacit zase sbírat.

V lete kdyz casteji grilujeme tak to masou rovnou nakladam a vakuuju už nalozene, nechám do druheho dne rozlezet v lednici a pak mrazim a mam to připravené to vyndat kdyz je potřeba.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    smetana se dá zamrazit...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Z_RYBY_KOST: ja mam radeji tedy vyvar ze slepice, nez z kuřete.
    Kdyz ja potrebuji v jídle pestrost a jist tyden jen kuře a nebo několik smetanových jídel mi moc nejede.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    LADY_MYSKA: ale ze tří kuřat už uděláš super vývar ;)
    A když se vyplatí větší balení (třeba té smetany) a něco zbyde, tak podle toho vymýšlím zase následující jídlo...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Základ veškerýho vykošťování kuřat je nenechat se (jako já asi tak 10x) odradit výkonem šéfkuchaře Pepina na legendárním videu :)

Pak už to jde dobře.
    ZEBROWSKI
    ZEBROWSKI --- ---
    ELIZHANNAH: muzu delat workshopy pro nyxaky a dalsi level bude vykostit a udelat z toho roladu :]
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    SOJKA: tak většinou potřebuji tak 4-6ks kuřecích prsou a popřípadě stejný počet noh, ale kupovat tři kuřata ne takove komplikované.
    Stejne tak sbirat kosti do mrazaku u me moc nejde, pac je plny

Uz jsem se naucila zastavit a popremyslet, jestli “výhodná akce” je opravdu neco, co je i výhodné pro me. Treba kdyz potrebuji na vařeni 250ml smetany, tak byt výhodnější xxl balení půl litru o par korun levnější pro mě neni akce hodna pozornosti, pac kdyz jsem se tak nechala nachytat, zbytek podlehl plísni a vylila se
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SOJKA: dobrej tip, zkusím nastudovat podle videí na youtube jak na to :)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    DOCKINEZ:
    Presne. Kuřecí části jsem nekoupil snad deset let, vzdy bouram cele kuře, podle toho vymýšlím vaření.Kosti jdou do mrazáku a jednou za 3 tydny varim kotel vývaru.Pulku zamrazim a druhou pulku svarim na želé ala domaci bujon
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LADY_MYSKA: V takovým případě si řeknu, že se cejtím ten den obzvláště odvážně a ty prsa či třeba stehenní řízky ve slevě koupím.

Akorát je tam riziko, že pokud budou smrdět, tak jsem koupil psovi drahý žrádlo a moc jsem neušetřil. :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LADY_MYSKA: tohle člověk v klubu jak ušetřit moc neřeší 😃
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DOCKINEZ: coz je docela nesikovne, kdyz chces jen prsa a mas jine casti a kosti
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kupuju celý kuřata a bourám si je sám, pak mám kosti jen tam, kde je chci mít (ve vývaru :).
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    QUANTI: jj. Mě poslední dobou štve, že ať koupím kuřecí prsa v Lidlu nebo v Albertu, jsou tam v těch prsou nechaný kousky kostí a já se s tím musím zabývat...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    LORD_DE_SEIS: tak každá koruna se počítá ne?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    No :-)

QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZEBROWSKI: Jo, to mě poslední dobou štve i v Lidlu, výprodejový maso málem už zelený a na něm horentní sleva -20%... tak to si můžete nechat.
    ZEBROWSKI
    ZEBROWSKI --- ---
    DOCKINEZ: se docela mate dobre v tom HK ne ? :D tady jsem nic takoveho nevidel:]
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Opět Billa v HK. Nebejt tým kachna (a mít větší remosku), tak tu pětikilovou mrchu vezmu <3

SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    JINX: eee? ceny u nás jdou k dvojnásobku, ale v německu je všechno o dost dražší?
    nvm jak co, nesleduji, ale dm značky prý lepší brat tam nez tady ¯\_(ツ)_/¯
    JINX
    JINX --- ---
    SCHWAB: proti tomu vubec nic nemam, uz jsem uvazoval nad tim zajet tam 2-3x do roka na nakoupit co je potreba ale kdyz srovnam ceny na ceskem a nemeckem DM, tak v nemecku je vsechno o dost drazsi... asi jsem uplna lama :-)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    JINX:
    Je to sice dál, ale za to horší cesta!
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    LORD_DE_SEIS: malou drogerii managuje žena přes DM, body, a importem z Reichu :-]
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    JINX: obchodníci by ti řekli, že máme v Čechách specifický trh. A nebo že Češi to tak chtějí.
    JINX
    JINX --- ---
    LORD_DE_SEIS: ty ceny v nasich drogeriich se zacinaji blizit dvojnasobku (alespon u tech produktu co kupuju ja), nechapu jak je to mozne...
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    SCHWAB: třeba zubní kartáčky, antiperspiranty, šampóny atd.
    Prací prášky teda zatim ne - ale třeba na to taky jedbou dojde :-D
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    LORD_DE_SEIS: jako nějakou fajnofkovou ve flakoncích, nebo spotřební v kanystrech?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam