• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    JINX
    JINX --- ---
    Pokud se clovek chce vyhnout nakupu zbozi od AB tak je Polsko super varianta. Ale cenove? Opravdu? Zda se mi ze ty ceny uz jsou vicemene stejne...
    MUXX
    MUXX --- ---
    DOCKINEZ: Mam Polsko dost z ruky, ale byl jsem minuly tyden poprve v Biedronce zjistit o cem to vsichni mluvi. Carrefour se mi taky libil. Jeste nejaky obchody stoji za to?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZIDANE: Polsko. Polsko je odpověď. Je dobré jezdit nakupovat právě tam.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    DOCKINEZ: Tak Babiším výrobkům se taky snažím vyhýbat, ale bohužel to občas nejde a hlavně se to ani nedá uhlídat, čert ví, co všechno je jeho. Byť na to existuje či aspoň existovala aplikace, ovšem problém je v tom, že už nemusí na výrobku být uveden přímý výrobce, takže se člověk občas dočte, že např. "vyrobeno pro Makro" a čert ví, kdo to vyrobil.
    Ale těm provaleným typu Kostelec, Vodňany, Penam, Olma atd. se vyhýbat snažím.

A jeden k tématu:

Dychtivě jsem šel do Alberta vyzkoušet aplikaci Bez Andreje.
    Po půl hodině jsem si k večeři smutně odnášel pastu na zuby.

Ono to totiž vypadá, jaká je tu konkurence, jakej je výběr, ale když člověk zjistí, že devět desetin věcí je JEHO, to se ten výběr dost smrskne.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Přesně, mě to taky baví. Plus se počítá každá koruna, kterou nedostane Babiš a řetězce.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ZIDANE: Ja nesetrim protoze vylozene musim jen me to bavi a uspokojuje a vzdycky se ty penize daj investovat nejak lip at jich ma clovek sebevic:) Mrazak sezere zhruba 1kw elektriky denne, takze vyjde na nejaky 3500 rocne cca coz se za to ze kvuli nemu nemusim tak 80x rocne do obchodu vyplati. A mrazeni masa je jen jedna vec, dalsi je ovoce z leta na zimu tim vetsinou tretinu naplnime, mam tam hromady sunky ktera jinak rychle podleha zkaze, mam tam naporcovany 2kg parmazanu, zase jen staci vytahnout a nemusim na nej myslet, mam tam testo koule na pizzu hotove a k tomu mozzarellu na pizuu, mam tam domaci kostky vyvaru na omacky, vyvar kdyz je nekdo nemocnej a hlavne tam mam hotova jidla jako segedin treba kterej staci dat do hrnce a mam za 15min "uvareno" kdyz se mi ten den nechce... Ale souhlasim ze obcas na neco zapomenu a najdu to tam po roce, obvzlast tim ze mam nofrost me nenuti to jednou za rok odmrazit. Kazdopadne s malym mrazakem si zivot nedovedu predstavit.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    GREGI: To pak ale dojdeme k tomu, co mi vrtá hlavou dlouhodobě - jestli takové tyhle výhodné koupě "do mrazáku na později" nejsou ve výsledku, když kvůli tomu člověk má extra mrazák (jako třeba já) "nechci slevu zadarmo"... ona elektřina taky něco stojí.
    A pokud jeden člověk má v bytě dva prakticky plný mrazáky... není tady už něco trošku špatně?
    Původně jsem ten extra mrazák minimálně patnáct let starej (kupovali jsme ho financema napůl s mámou a maminka už tady patnáct let není) používal jako špajz a stojan pod mikrovlnku, protože ideální výška, ale časem se začaly hromadit levné nákupy... kor když v práci dostanete vánoční poukázky v hodnotě pětikilo jedna, celkem za šest tisíc a vracet se na to nedá, musíte to utratit najednou... takže pokud smysluplně, tak zhruba půl krávy a tři čtvrtě prasete, no a kam to pak dát...

Takže se budu muset přemoct a když někde uvidím "levné maso", strčit si ruce za záda a opakovat si "máš toho doma hromadu, máš toho doma hromadu" a místo nákupů využívat zásoby :-)

To jsem si jen tak odložil, že občas se člověk překlopí do stavu "šetřit se musí, ať to stojí, co to stojí" a uvědomit si to není zrovna příjemné... ale důležité.
    GREGI
    GREGI --- ---
    Maji jeste klecovy vubec? neni to iligl? dneska sem videl v kaufu za 2.99
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    AXTHEB: Ofc 30. Dvacet je ošmel a ne plato, to nekupuju.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DOCKINEZ: 20 nebo 30? 20 mají za tuhle cenu i Kauflandu a Lidlu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Dneska maj v Bille plato podestýlkových vajec za 99,- Kč.

My jsme vejcožravá rodina, tak takovou nabídku neoslyším.
    GREGI
    GREGI --- ---
    Jestli tady nekdo vapuje a nema problem si primichat prichut tak kupuju 1l 6mg 50/50 za nejakejch 750.... Muzu dat kontakt na typka beru od nej uz roky. Tzn za rok me vapovani vyjde max na nejaky 3k a to to nepustim z ruky:)) Kdybych to kupoval v trafice vyjde me to cca na 45000,- pri soucasnych cenach ktere dalsi rok zase poskocej.....
    Myslim docela slusna uspora:)
    NEI
    NEI --- ---
    Takže prosím o nepokračování v této diskuzi - nikam to dál už nepovede a akorát budeme všichni ještě víc nasraní a názory nezměníme.
    NEI
    NEI --- ---
    POHODAVOLE: Propagoval úsporu, která mi připadala důležitá a oslovila jsem ho s tím, aby to sem dal.

Reakce na něj byla zbytečná a flejm vyvolávající.

Nebudeme tady po zbytek pátku řešit kdo co potřebuje k životu, že ne?

Tohle je patová situace pro nás všechny.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RANDOM_NIGHT: neni v tom trochu rozdil? Pochopil bych tuhle reakci, kdyby Myska psala navod, jak usetrit pri nakupu veci z Ali. Pak by se i hodila odpoved, ze by nejvic usetrila, kdyby si ty nesmysly nekupovala, ale tu se nic takoveho nestalo ne? SICKBOY4000 tu akorat propagoval usporu pri nakupu veci, ktera neni absolutne nutna k zivotu a jejiz provedeni je jeste k tomu dost silne aromaticke, coz si plno uzivatelu bohuzel neuvedomuje. Pak ten trigger docela chapu.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    LADY_MYSKA: Máš obrovskou pravdu, potřeba je věc velmi subjektivní, a celou tuhle diskusi s poněkud potupnou pachutí jsme si mohli ušetřit, kdybychom s odsudky potřeb druhých vůbec nezačínali.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RANDOM_NIGHT: takze ty a nebo Nei rozhoduji, co ja potrebuji a co uz ne?

Kam se mam jit verejne omluvit, ze jsem si koupila par satu a ktere i nosim. Uznavam, je to hrozne, ted jsem si koupila ctyri šaty, dnes si jdu vyzkoušet dalsi dvoje a jsou to dlouho jedine saty, co jsem si koupila a dalsi letos nejsou v planu. Koupila jsem si je uvedomile, dnes mam treba lněné šaty, takze to neni plast z tržnice a fakt další týden je nebudu vyhazovat a nepoběžím koupit nové.

Porad mi to neni jasné, co se tu řeší. Mozna mam tu výhodu, ze kdyz nekouřím a nepiju alkohol, tak si muzu koupit knizku a šaty.
    Ach jo, dovolila jsem si koupit hrnky a vsechny je pouzivam, sem tam se mi na stole objeví tri/čtyři nápoje

Kocky, vybraly jste si spatny pripad i den
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    LADY_MYSKA: A to já zas rozumím, co s tím tvoje nákupy mají společného. Jako někdo, kdo se vedle chlubí tím, že utrácí tisíce za věci, které nepotřebuje, jsi přišla doporučit, aby lidé ušetřili tím, že se zbaví jedné z nejtěžších závislostí, co známe, které by se navíc většina lidí zbavila ráda, kdyby jim to šlo. To je docela silný trigger, vůbec se nedivím, že to vyvolalo reakci.
    Pro mě byla trigger až tahle dotčená reakce. Tvoje nákupy obtěžují planetu, to se týká všech, a myslím, že zrovna knihy jsou ta jedna věc, kterou by nikdo nevytýkal, takže je trochu legrační, že všechny ty šaty, hrnky a co já vím, co ještě, shrnuješ zrovna pod čtení. Holt každý má něco. Někdo smrdí, někdo působí, jako by ho platili za normalizaci konzumerismu.
    NEI
    NEI --- ---
    Moje (naprosto zbytečná) univerzální rada pro dnešní den:
    Nakupujte vždy jen to, co opravdu reálně potřebujete!
    Ušetříte tím své peníze a celý náš svět.
    NEI
    NEI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam