• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Klidně bych si dal.

Chlebová polévka s uzeným masem a houbami - Toprecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/54400-chlebova-polevka-s-uzenym-masem-a-houbami/
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZIDANE: chlebovou polevku delal nejaky soutezici v masterchef a porotci se olizovali az za usima. :) i Puncochar, mistr ceske kuchyne.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    KOPRETKA: Jo tohle... chlebová polévka... tu už znal Foglar, kde jinde by se vzalo

https://www.rychlesipy.org/images/hlasky/tloustik.jpg

Říká se, že chlebová polévka byla hlavně potravou chudých ve smyslu "buď rád, že máš aspoň něco a je to teplé", ovšem zároveň jsem slyšel, že když se chlebová polévka umí udělat, může být velice dobrá.

Takže tuhle polévku ausgerechnet nezamítám, ale využití chleba na krutony či strouhanku mi přijde tak nějak logičtější.
    Ale je to jen můj názor.
    SKLIVEC
    SKLIVEC --- ---
    Kdyby někdo chtěl, tak tady je kód na 7% do greenpets.cz : 999008252700112849 Platí 60 dnů
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOPRETKA: mi je tedy příjemnější podobná ta česnečka.
    Podobne se i připravuje kminova polívka
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    LADY_MYSKA: starý chleba rozvařit se solí a kmínem/majorankou, zahustit vajíčkem. Můžeš přidat česnek, ale ja ho nedávám.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOPRETKA: tu neznám
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    LADY_MYSKA: a nebo polévku z chleba.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Já mám za rohem Lidl a všimla jsem si, že mezi třetí a čtvrtou dávají tašky a pak když jde člověk po šesté, tak taky netrefím.. ale v ty tři tam nebývá tolik lidí, tak to tam vydrží déle.. většinou jsou brambory, cibule, citrón, limetka, jablka, kořenová zelenina, a pak občasne teď naposledy rajče, meruňka, květák, paprika.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZIDANE: tak chleba se dá nakrájet na kostičky a usušit, následně osmahnout na sádle a dát třeba do česnečky, hrachové polívky
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZIDANE: tak většinou je to tam při oteviracce a podle zajmu, nekdy i do 9 hod.
    WERKA
    WERKA --- ---
    Tašky se zeleninou a ovocen má i Billa (za 59, s jejich apkou myslím za 39). U nás bývají většinou kolem poledne. Tuhle jsem tam ulovila 5x mango, nějaké mandarinky, letní jablka, ředkvičky a papriky. Papriky byly už tedy trochu za zenitem, jedno letní jablko natlučený, ale mandarinky v pohodě a ta manga krásně zralá...
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    POZITRON: I chleba.
    Ale to jsem tu už určitě taky psal.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    LADY_MYSKA: Aha, ráno... takže to spíš nic, pač pro mě vstávání v jednocifernou hodinu hraničí s týráním.

Ale dobré vědět, kdyby někdy náhodou... třeba bych "ještě" nešel spát - a že jsem toho, když mám volno, v pohodě schopnej.
    Si tak člověk sedí u PC/Playstationu a najednou se rozednívá... ;-)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    NEI: Struhadlo? Já tu - opět po mamince - mám mlýnek na strouhanku, šikovná to věc.

Kor když jsem ještě před koronašikanou dělal v Kauflandu, jednou mělo přijet vysoký (snad už německý, takže fakt vysoký) vedení, i objednala se hromada chlebů a rohlíků, aby i hodinu před zavíračkou bylo a balšóje načálstvo nemělo řeči.

No dopadlo to jak muselo... hodinu před zavíračkou se rohlíky prodávaly - a teď se podrž - za 0,10 Kč, slovy "deset haléřů".
    Samozřejmě, že jsem si při odchodu z práce nasyslil, že jsem byl jak nákladní osel.
    Právě proto, že strouhanka.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    POZITRON: pokud je neschovavaji/ neskrmuji u domaci zvere
    NEI
    NEI --- ---
    POZITRON: Já ty řízky tak často nedělám, ale občas jsem si strouhanku fakt reálně koupila.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NEI: ziju v tom, ze stary rohliky a housky strouha na strouhanku vetsina lidi. nebo snad ne? :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Potraviny v akci na Novodvorske, mozna to maji i jine pobocky. Jednotkova cena 9,90 za 100 gr. U nas je silena spotreba syru, ale cpu je nekdy i do mrazaku.

LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZIDANE: kazde rano ma lidl nabalene pecivo z predchoziho dne, vetsinou sacek rohliku, chleby atd. z vyraznou slevou a v prubehu dne se poruznu objevuji tasky s ovocem a zeleninou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam