• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    Auditka v podobném duchu:
    [Daruji, přenechám, vyměním, dám za odvoz nebo do 150,- (nabídka i poptávka:-)]
    [freeganismus bez lásky?, freegan bazar a vlastně všecko (dumpstering, urban exploiting apod.)]
    [Za málo peněz hodně muziky: Tipy a linky na SLEVY, AKCE, VÝPRODEJE, zajímavé služby. Toto NENÍ BAZAR !!!]
    [Second handy, "sekáče" - kde se levně a dobře oblíct?]
    [Domácí rozpočet aneb na čem se dá ušetřit? Vymýšlíme levné dárky!]

Jináč pokusím se to tady ani moc neřídit/nemazat atp., ale před odesláním každého příspěvku zvažte prosím jeho přínos pro ostatní, ať to tady nemáme příliš nepřehledné.
    Díky moc. :)

Jinak témata, které by vás tady nejvíc zajímala, jsou:
    1) individuální tipy jednotlivých uživatelů jak šetřit
    2) doporučení na nejlevnější mobilní a internetové služby atp.
    3) upozornění na oblíbené položky v akci (máslo, papriky, zmrzlina Haagen-Dasz?:)
    4) galerie, muzea a kulturní akce zdarma
    5) zajímavé sekáče a kdy tam chodit
    rozbalit záhlaví
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    LADY_MYSKA: starý chleba rozvařit se solí a kmínem/majorankou, zahustit vajíčkem. Můžeš přidat česnek, ale ja ho nedávám.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KOPRETKA: tu neznám
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    LADY_MYSKA: a nebo polévku z chleba.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Já mám za rohem Lidl a všimla jsem si, že mezi třetí a čtvrtou dávají tašky a pak když jde člověk po šesté, tak taky netrefím.. ale v ty tři tam nebývá tolik lidí, tak to tam vydrží déle.. většinou jsou brambory, cibule, citrón, limetka, jablka, kořenová zelenina, a pak občasne teď naposledy rajče, meruňka, květák, paprika.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZIDANE: tak chleba se dá nakrájet na kostičky a usušit, následně osmahnout na sádle a dát třeba do česnečky, hrachové polívky
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZIDANE: tak většinou je to tam při oteviracce a podle zajmu, nekdy i do 9 hod.
    WERKA
    WERKA --- ---
    Tašky se zeleninou a ovocen má i Billa (za 59, s jejich apkou myslím za 39). U nás bývají většinou kolem poledne. Tuhle jsem tam ulovila 5x mango, nějaké mandarinky, letní jablka, ředkvičky a papriky. Papriky byly už tedy trochu za zenitem, jedno letní jablko natlučený, ale mandarinky v pohodě a ta manga krásně zralá...
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    POZITRON: I chleba.
    Ale to jsem tu už určitě taky psal.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    LADY_MYSKA: Aha, ráno... takže to spíš nic, pač pro mě vstávání v jednocifernou hodinu hraničí s týráním.

Ale dobré vědět, kdyby někdy náhodou... třeba bych "ještě" nešel spát - a že jsem toho, když mám volno, v pohodě schopnej.
    Si tak člověk sedí u PC/Playstationu a najednou se rozednívá... ;-)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    NEI: Struhadlo? Já tu - opět po mamince - mám mlýnek na strouhanku, šikovná to věc.

Kor když jsem ještě před koronašikanou dělal v Kauflandu, jednou mělo přijet vysoký (snad už německý, takže fakt vysoký) vedení, i objednala se hromada chlebů a rohlíků, aby i hodinu před zavíračkou bylo a balšóje načálstvo nemělo řeči.

No dopadlo to jak muselo... hodinu před zavíračkou se rohlíky prodávaly - a teď se podrž - za 0,10 Kč, slovy "deset haléřů".
    Samozřejmě, že jsem si při odchodu z práce nasyslil, že jsem byl jak nákladní osel.
    Právě proto, že strouhanka.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    POZITRON: pokud je neschovavaji/ neskrmuji u domaci zvere
    NEI
    NEI --- ---
    POZITRON: Já ty řízky tak často nedělám, ale občas jsem si strouhanku fakt reálně koupila.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NEI: ziju v tom, ze stary rohliky a housky strouha na strouhanku vetsina lidi. nebo snad ne? :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Potraviny v akci na Novodvorske, mozna to maji i jine pobocky. Jednotkova cena 9,90 za 100 gr. U nas je silena spotreba syru, ale cpu je nekdy i do mrazaku.

LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZIDANE: kazde rano ma lidl nabalene pecivo z predchoziho dne, vetsinou sacek rohliku, chleby atd. z vyraznou slevou a v prubehu dne se poruznu objevuji tasky s ovocem a zeleninou
    NEI
    NEI --- ---
    POZITRON: Škoda že by mi vajíčko česnek a brambory nestačily, já v tý polívce potřebuju vždycky ještě minimálně mrkev, celer a petržel.
    NEI
    NEI --- ---
    Minulý víkend jsem si dělala na řízky vlastní strouhanku ručně na struhadle z tvrdých rohlíků a cítila jsem se u toho jako královna úspory, teď jste mi to připomněli. :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZIDANE: tohle neni Nesnezeno (nutno mit aplikaci), tohle je Neplytvame (vezmes si tasku z regalu a odneses si ji k podladne)
    Neplýtváme s PENNY | penny.cz
    https://www.penny.cz/neplytvame-s-penny
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    POZITRON: Ale jo, až Penny u nás znova otevřou, mrknu tam.
    Jen jsem tím chtěl říct, že samotné Nesnězeno zřejmě funguje i bez nutnosti aplikace, to je pro mě novinka.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZIDANE: vzdyt pisu, ze penny pouzivalo nesnezeno pres aplikaci drive a pak preslo na svou vlastni verzi podobneho.
    ted jsou tasky v regale, muzes do nich nahlednout a rozhodnout se, jestli si to koupis. plati se s nakupem na pokladne.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    POZITRON: O existenci Nesnězeno vím, ale měl jsem za to, že to funguje pouze přes aplikaci - pro nás "tlačítkáře" nepoužitelné, ale teď to zkoumám a ono to snad jde si vybrat i bez toho... když je něco dostupné, což zrovna v mé lokalitě není.
    Inu, asi si to hlavně řetězce už dělají samy, což je, jak píšeš, lepší - člověk přijde a může se podívat, co tam je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam