• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHOW_SAATCHDragon's Dogma: Dark Arisen
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    VIRIK: ja na nej narazil az nedavno skrz Rogue Trader. nekoukam pravidelne, ale uz me zarazilo dyz tam sliboval navody a pak skutek utek ci co :/ vsim sem si, ze se venuje dost rpg a bral sem, ze to neni nakej ukricenej sprostej harant a je takovej v klidu no ;)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    hlavně je to kultura nenávisti. Ty argumenty jejich protestů jsou vyloženě lživé a tu kulturu nenávisti považují nejen za normální, ale oprávněnou.


    A herní novináři se k tomu taky neumí postavit, lžou, když říkají, že ty DLCčka, že o nich nevěděli. Protože já je mám na objednávce měsíce dopředu, když jsem si předobjednával DD2, v premium verzi máte bundle DLC.

    a opakuji – ONI z TOHO MAJÍ PROSPĚCH I PENÍZE.


    BOBESH: já tohodle člověka nesnášim a to ze zcela objektivních důvodů. Taky i zde si protiřečí, nejdřív se postaví proti nesmyslům na internetu, že to bylo už před 12 lety v DD jedničce aby v zápětí začal říkat něco o tom, že Capcom se k těm hamižným korporacím přidal a plivnul na Ubisoft (ne, že ten by si to občas nezasloužil).
    Jak se někdo k tomu mohl přidat, když to dělal už před 12. lety v dobách, kdy Ubisoft vydával jen celé hry, protože ten začal s dokupováním a rozřezáváním her až mnohem později.

    Mistr v rozřezání her a to včetně konců byla vždy BioWare.

    Jo, on zas fabuluje.

    Ve skutečnosti tyhle malé dokupy a DLC za dolar, za dva, japonský normál, který se pak přenesl na konzole celosvětově. Je to jak něco, co ti umožní mít ve hře kouzelného křečka, nebo dostaneš kanínek, symbolicky, odpověď na stejně jako součást asijské kultury poděkování, určitý zdvořilosti, zanechat dýško.

    Všichni to známe už z Lost planet, Monster Hunterů a i Resident Elvů, nebo doknce DMC, kde se dokupují po dvoudolaru boosty.

    Tu nenávistnou kampaň ze steamu a moralistů z nyxu Japonci nechápou, oni tomu nerozumí.

    Jestli chceš vidět šílenství v mikrotransakcí v čemkoli, běž se kouknout na korejské produkty.

    Nicméně pokud je to moc už i na tohodle Karpa, tak to už je co říct.

    AIAX: Ubi to má trochu už přehnaný, ve Valhalle máš set brnění+zbraně v přepočtu za 500 korun, ale u Capcomu máš wakestone za 24 korun a ten jeden protálový kámen, ale bez kamínků na travel, za 74 korun. DD2 stojí 65 euro, což není už v současnosti prémiová cena, to je 80-100 euro a tolik stojí třeba právě hry od Ubi, SONY a podobně. Zase ale Ubi o tom komunikovalo, řekli že to mají jako podporu provozu a titulu, že maj drahej i vývoj a oslovili tím fanoušky té hry. Takže i zde byla dodržená určitá zdvořilost, Ubisoft nešel jako na EAáka, na BioWare, který ti v Mamlas Effectech nepustilo do úkolů nebo konců bez zaplacení fakt vysokých cen.


    a malá zajímavost: jen na PS5 včera měla DD2 skoro 5 tisíc hodnocení, 4,3/5. Byly tam i velice nízká, zjevně optimalizace, ale cca to odpovídá. Na Xbox to samé.

    To asi nebyla náhoda, když jsem už v roce 2017 vyloženě od steamu a 1250 her co tam mám odešel, pro toxicitu komunity, kde se nedal hrát žádnej online. Na konzolích přesně naopak, tam jsem součástí guild, klubů a komunit.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Diablo Immortal jsem projel příběh na telefonu a nevrazil jsem do toho ani halíř. A nějakym záhadnym způsobem mě to bavilo víc než Diablo 4 na PC - asi proto, že narozdíl od D4 jsem od toho vůbec nic nečekal :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    Já nevim, mikrotransakce v single-player hrách, které na nich nejsou vyloženě postavené, mi byly vždycky úplně u prdele. Nevadilo mi to u Assassin's Creed, nevadí mi to tady. Já osobně nic nekupuju a na můj život nemá nejmenší vliv, jestli někdo jo. Proč bych měl nějak existenčně řešit, že si někdo tam venku koupil wakestone nebo camping kit. Ó ty hrůzo, jdu si oholit hlavu a přestěhovat se do lesa, můj život ztratil smysl.

    Mimochodem mi vlastně nevadí ani MTX v hrách, které na nich postavené jsou, typu Genshin Impact, Diablo Immortal, různé sportovní hry od EA apod. Tyhle věci totiž sám nehraju, nikdy jsem nehrál a nikdy nebudu a můj život nijak netrpí tím, že je spousta lidí hraje.

    Celý ten poprask mi přijde ujetý. Lidi se podle mě už definitivně zbláznili.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    k tem streamerum...tedle je imo taky v poho
    DRAGON´S DOGMA 2 | Je review bombing na místě?
    https://youtu.be/7GMPV9YPZKI?si=vqHk-liDJ9bIWnwi
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    ty ve voni uz to zbombili :O
    My Thoughts on Dragon's Dogma 2 MTX
    https://youtu.be/OTgxR3RNT4k?si=2BZfagq_O-L6OEl-
    AIAX
    AIAX --- ---
    VIRIK: Tak po cca pěti hodinách můžu říct, že se bavím královsky. Zatím jsem se ani nedoplahočil do žádného většího města, pobíhám jen po skalinách a padám na prdel ze srázů. Pár super zážitků, když jsem v noci objevil nějakou měsíční zahradu či co nebo chaloupku s hobití rodinkou nebo jsem po tmě vrazil do kyklopa, který mě na jeden ráz rozsedl na marmeládu. Prostě super. Takhle jsem se už dlouho nebavil.

    Pokud jde o FPS, hraju zatím jen v přírodě, takže i na mém postarším rigu to jede všude 60+. Ale jak už jsem napsal, trochu se bojím, až dojedu do nějakého většího města, když to i v tom malém outpostu padalo ke 40. Každopádně Capcom už vydal zprávu, že o tom ví, jak NPC srážejí FPS, a dělá na tom. Tak uvidíme.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    AIAX: to si ho s někým pleteš. Navíc přesně vysvětluje, jak funguje mechanika příběhů a role pawnů v nich a bere to jako nejlepší feature.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    AIAX: dej pak i vědět, jak ti to pojede ve městě.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Jj taky jsem si všiml Zápotockého :D :D

    Mimochodem na mém obstarožním 5700XT mi to jede stabilních 60 FPS venku a nějakých 40+ uvnitř. Hraju na 1440p, kdybych to přepl na 1080p, určitě by to skočilo výš, ale já 90 a víc fakt nepotřebuju, těch 60 mi bohatě stačí.

    Uvidím, až dojdu do nějakého velkého města, kdyby to padalo pod 30, asi bych to na těch 1080p hodil.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    jo a nevím, zda to tu už i proběhlo.
    Ale DD je vlastně výhradně japonský projekt, ale i v titulcích před jménem samotného režiséra se objeví dvě jména, jediná nejaponská (a skrývají se teda za nimi i týmy). :)

    sluší se úspěšným krajánkům zatleskat :)

    VIRIK
    VIRIK --- ---
    PHOW_SAATCH: no voni na Capcom chrlí hovna, jak zlá je to korporace...


    je to tak zlá korporace, že už před 15 lety dala obrovský peníze na vývoj tohodle RPG stamiliony dolarů. A i když z toho byla jen jednička, tak furt držela lidi a probíhal vývoj, nakonec opět dala obrovské peníze na dvojku. Jsou tak zlí, že držej celou dobu funkční servery a financujou velice drahej vývoj právě i AIček pawnů.

    Jdu si koupit jeden stone za 70 korun :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VIRIK: tak tahle vlna brzy opadne a zůstanou jen lidi, co se v tom našli a chtěj to opravdu hrát a ne jen se po tom povozit.. je mi Capcomu trochulíto, tolik let vývoje a místo podpory tenhle mediální fuckup :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    a pokud má teda dobrej vliv na lidi i ArcadeBulls, tak ho taky vezmu na milost :).

    //a navíc ta úvodní scéna jaksi ukazuje, jak to taky funguje, ta hra

    10 TIPŮ & TRIKŮ PRO NOVÁČKY V DRAGON'S DOGMA II
    https://youtu.be/I4lsyMKtVys
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    PHOW_SAATCH: to není pro lidi jako já, já akorát tam napsal do chatu několika lidem, že verze pro XBOX je v pohodě. Že je plynulejší než ta na PS5, jen NPC jsou ošklivější a mají židovské nosy.

    Ale lidi co je plete současná kampaň se tam dozví normální informace a třeba jim to pomůže si to zahrát, aniž by si museli kupovat v mikrotransakcích světlo na cesty nebo boty.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    AIAX: nooo, vono nejvíc zlobená je na NVIDIA, ale to může být fakt tím, že tam to hodně je závislé i na AI fičurách /tam když nemají data od vydavatele včas, to nemají čas nacvičit a pak to vychází právě později) a aby to mělo správná data na tu hru a je dost pravděpodobný, že NVIDIA během tohodle vákendu tam ta data pošle a najednou ty problémy přestanou. Není to takovej nezvyklej jev.
    AMD karty prosperují dost často z toho, že je to stejný výrobce jako konzolí, umí toho často víc, než bys do nich řekl. NVIDIA je dobrá, sám ji teď mám, ale oni na to jdou trochu složitěji a někdy to dělá problémy, ale zase když to funguje, tak to jede dost dobře.

    Btw. i přes ty miliony milionů svědků na steamu, lidem na twitch to jede podezřele dobře a všem :D a na 50 fps a vejš :) mají 50 – 100. To je taková záhada, když podle milionů to nejde nikomu, mno.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VIRIK: on tam neni tutorial? :) stejně je to divná doba jet hru podle návodu někoho, obzvlášť u hry, kde si máš na všechno přijít sám, protože to je vlastně její hlavní náplň.. ale ne že bych to občas sám nedělal, no :D ale asi lepší než časy, kdy jsi nevěděl jak otevřít dveře a čekal jsi 3 měsíce na návod v Excaliburu :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    Tak konečně do toho můžu skočit. Vzhledem k tomu, že mám čtyři roky starý Radeon 5700 XT, se osobně přesvědčíme, co je pravdy na tom, že na průměrných sestavách to jede blbě.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    Cowboy je dobreej! ;))
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    AIAX: shodou okolností Fightincowboy právě vysílá beginner guide :))

    Dragon's Dogma 2 Beginner Guide
    https://youtu.be/pYzCzhMCnJo


    taky ho sleduju


    //možná vedle seznamu kde kdo hraje na jaké platformě (aby se zájemci mohli kontaktovat a dávat do přátel a tím si sdílet i pawny), tak asi časem udělat i doporučené youtubery a redaktory, lidi co se zabývají Lore ve hrách a podobně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam