• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHOW_SAATCHDragon's Dogma: Dark Arisen
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    AIAX: nooo, vono nejvíc zlobená je na NVIDIA, ale to může být fakt tím, že tam to hodně je závislé i na AI fičurách /tam když nemají data od vydavatele včas, to nemají čas nacvičit a pak to vychází právě později) a aby to mělo správná data na tu hru a je dost pravděpodobný, že NVIDIA během tohodle vákendu tam ta data pošle a najednou ty problémy přestanou. Není to takovej nezvyklej jev.
    AMD karty prosperují dost často z toho, že je to stejný výrobce jako konzolí, umí toho často víc, než bys do nich řekl. NVIDIA je dobrá, sám ji teď mám, ale oni na to jdou trochu složitěji a někdy to dělá problémy, ale zase když to funguje, tak to jede dost dobře.

    Btw. i přes ty miliony milionů svědků na steamu, lidem na twitch to jede podezřele dobře a všem :D a na 50 fps a vejš :) mají 50 – 100. To je taková záhada, když podle milionů to nejde nikomu, mno.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VIRIK: on tam neni tutorial? :) stejně je to divná doba jet hru podle návodu někoho, obzvlášť u hry, kde si máš na všechno přijít sám, protože to je vlastně její hlavní náplň.. ale ne že bych to občas sám nedělal, no :D ale asi lepší než časy, kdy jsi nevěděl jak otevřít dveře a čekal jsi 3 měsíce na návod v Excaliburu :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    Tak konečně do toho můžu skočit. Vzhledem k tomu, že mám čtyři roky starý Radeon 5700 XT, se osobně přesvědčíme, co je pravdy na tom, že na průměrných sestavách to jede blbě.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    Cowboy je dobreej! ;))
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    AIAX: shodou okolností Fightincowboy právě vysílá beginner guide :))

    Dragon's Dogma 2 Beginner Guide
    https://youtu.be/pYzCzhMCnJo


    taky ho sleduju


    //možná vedle seznamu kde kdo hraje na jaké platformě (aby se zájemci mohli kontaktovat a dávat do přátel a tím si sdílet i pawny), tak asi časem udělat i doporučené youtubery a redaktory, lidi co se zabývají Lore ve hrách a podobně.
    AIAX
    AIAX --- ---
    RUDOLF: Upřímně tenhle Youtuber mi přijde jako další normie trouba, který toho moc nechopochopil. Úplně tu hru nehejtuje, ale stěžuje si na příběh, na ukládání, na fast travel atd.

    Mám takový pocit, jestli to není ten samý génius, co před půl rokem vydal recenzi na Lies of P, kde tvrdil, že je to stejně dobré nebo ještě lepší než Bloodborne.

    Já radši doporučuju recenze příčetných Youtuberů, kteří se navíc specializují na soulsovky a hry od Capcomu, jako Fightincowboy.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: a když se ti ty mechaniky nelíbí, není to hra pro tebe. Já se naopak těším, až projdu dnešním pracovním bahnem a zapnu to.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    MATEEJ: tohle je spoiler free. Podívej si na poslední kapitolu o questech. Plus je tam kapitola, jaké dobrodružství dokáže vytvořit mechanika, která ti každým zabitím ubere celkového života, dokud si neodpočineš. Obojí mechaniky vytváří dost unikátní herní zážitek.

    Dragon's Dogma 2 Review
    https://youtu.be/q04wzXTuS2Y?si=IReYpuz1qr72h9SL
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Wolves hunt in packs!!!
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    No, Arcadebulls, Bejk, zrovna teď na twitch.tv furt přerušuje hru, protože neustále vysvětluje lidem bludy, se kterejma přicházejí z youtube.

    - že new game je za peníze, že za peníze je volný fast travel, že jde zaměnit účes jen za skutečné peníze... ale i právě ty recenze od Maziho, Mazarini, kde prostě enchápe v čem je minimapa špatně :D

    už ho vlastní komunita normálně ničí, s jakejma hovadinama mu tam chodí.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Když mě VIRIK kdysi uvrtal do DD:DA, tak jsem se prvních 20-30 hodin trochu cukal, než jsem tomu přišel na chuť.. pak jsem se do toho ponořil a řikam mu "ta hra fakt začíná pořádně až po nějakejch 30ti hodinách". a on mi tenkrát odpověděl "ne, ta hra začíná pořádně až po 100 hodinách - začnou se objevovat úplně nový potvory, nový situace apod.".. a měl recht :D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    AIAX: dav, stádo, hysterie

    a taky to začalo připravený poměrně brzo, lidi jako ty, Frizer, Phow a další nemají ve zvyku hodnotit hru po 30 minutách. Hodně z toho jsou i refund a Steam je bude mazat nebo vypínat ve statistikách až tak cca po pěti dnech a více.


    příště Capcom nesmí udělat tu chybu a dávat novinářské klíče streamerům. Za hodně negativama jsou oni a jejich "recenze" po 10 hodinách (českýho jsem si tam všiml Mazariniho, ten je hned se vším hotovej a dost povrchně odsuzuje podle baví/nebaví, takovej autista).

    Bejk si to naopak hodně užívá – ou, zrovna jak to píšu o tom mluví, i o tom vyjádření.

    A třeba k tomu campingu. Prodává to hned v prvním táboře obchodník s baťůžkem a je to dost levný, není to speciál pro mikrotransakci ani předobjednávky. Portal krystaly ležej různě po mapě, hledejte šmudlové.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    AIAX: To mi taky přijde fascinující, že u nějakých her (od STEJNÉ firmy, LOL) si toho nikdo pomalu ani nevšimne a u DD2 sledujeme hysterické obloučky napříč internety.
    Imo se toho prostě někdo chytil, začal vřeštět, efekt sněhové koule + jak říkal Virik, hejt přitahuje prachy a publikum a je výrazně jednodušší zdissovat pod zem černou, než udělat zajímavé video o hře (to by ji nedejAzathoth museli třeba hrát!).
    AIAX
    AIAX --- ---
    SADAKO: To je zvláštní, že u RE ani DMC si na to nikdo nestěžoval. Nebo přinejmenším toho nebyly plné fóra.

    (IIRC úplně stejný MTX systém je i v Monster Hunteru, na který taky nikdo nekydal hnůj.)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VIRIK: :)

    Stuck Mojo - The Business Of Hate
    https://www.youtube.com/watch?v=gSokXOPF0v0
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    AIAX: Riftstones/wakestones/ještě něco se myslím i v jedničce daly nějak koupit za cash + byly přibalené k té edici hry, co mám v library. A tohle je navíc IIRC úplně běžný systém u Capcom her, minimálně teda u těch, co znám a hraju - třeba v Resident Evil a Devil May Cry si můžeš nakoupit coby DLC balíčky s měnou a možnostmi, které se dají in-game normálně odemknout; v DMC5 ty různé orbs v RE: Village zase koukám, že mám díky DLC od začátku hry infinite ammo, což je jinak věc, která se dá časem dokoupit u obchodníka.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    upřímně, jestli PCčkáře něco oprávněně štve, tak je to to denuvo a jestli už jsou/nejsou ovladače na grafiku. Jako ty správné.
    Ten zbytek je jen byznys kolem hejtu, to je celý.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: :D

    Dragon's Dogma Dark Arisen - How to Max Level Really Fast
    https://www.youtube.com/watch?v=WXgzNWqtDoY
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Jenom 60 :( Bylo by to víc, ale ten dodatečný dungeon (BBI?) mně už moc nebavil, to bylo jen o grindění a boji a já hlavně žral ten svět, levelování a questy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam