• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHOW_SAATCHDragon's Dogma: Dark Arisen
    rozbalit záhlaví
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    RUDOLF: AIAX: do toho domku na začátku se dostanete průchodem přes montain sacred, jeskyni.

    v jeskyni jsou ty želé bloby, tam mějte sebou zloděje a mága s ohněm
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    RUDOLF: tady je to možný
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    VIRIK: yep, ale má to i další rovinu, po čase mrtvola zmizí a existují prý dvě márnice, néjakou dobu tam ty mrtvý NPC jsou k oživení, než je zahrabou. Bylo by vtipný, kdyby šli pak nalézt, vykopat a oživit. Pokud teda nepohřbívají žehem.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    AIAX: všechno je ve hře. :D. A mnohem mnohem víc.

    RUDOLF: ano. Taky jsem "omylem" jednu babičku hodil z hory dolů a pak prostě jsem ji zvednul. Odešla pak domů :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Jako, jediná pozitivní věc je, kdyby byl konzistentní hate na MTX u každý hry, mohlo by to zabrat na vydavatele a tohle nešvaru by jsme se zbavili. Kdyby steam zavedl dýška, který bych mohl poslat, když si hru užiju. Klidně jak v restauraci 5,10,15,20,50,100,200%;-)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    AIAX: a ten token je jednorázový?

    Btw.. pustil jsme si guide na základní tipy, když jsme se dozvěděl, jak se řeší NPC resurrectiom, tak my padla čelist;-)
    AIAX
    AIAX --- ---
    Mimochodem i ten token na změnu vzhledu jde koupit ve hře.

    https://twitter.com/GHBSmith/status/1771172013068951606
    AIAX
    AIAX --- ---
    RUDOLF: Jj, jeden takový žebřík je taky kousek od začátku. To byla ta první věc. Ta klouzačka byla druhá věc, na kterou jsem se ptal.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    AIAX: nene, klouzačku nemyslím. Podle rozhovorů v prvním táboře, tam bydlí jedna místní postava. Možná tam vede cesta zataresaná mrtvolou tvého zachránce. Nebo něco jiného.

    Ale jsou jeskyňe ve výšce, kam se nejde dostat a ty mají stočený žebřík. A buď ho sroluješ při odchodu z jeskyňe, nebo působí jako vstup.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Hysterie goes lynch. Takhle na internetu je to legrace. Ale fascinuje mě, jak emoci nezastaví kritický zamyšlení a stačí, že část komunity chce přihodit polínko, aby si přihřáli polívčičku. Nikdy nebuďme překvapený, až se část společnosti dostane k moci a dáme si novou variaci říše. Jakmile se ta vlna vzedme, má sílu deformovat svět a racionalita s tím nic nezmůže.

    Did I Hide Information About Dragon's Dogma 2?
    https://youtu.be/V7Mv9NuxAzE?si=R8pSC2LY4BZEfACg
    AIAX
    AIAX --- ---
    RUDOLF: Myslíš ten kousek od začátku? Jj, taky jsem si s tím včera lámal hlavu. Nebo s tou klouzačkou severně od toho prvního outpostu, nechápu, jak se tam dostat.

    Nechal jsem to plavat s tím, že později nejspíš dostanu nějaké ability, které mě tam vynesou. Popřípadě se tam dostanu nějak oklikou.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Vidím u jeskyní ve výšce rolovací žebřík, myslel jsem že na něj stačí ukázat a pawn ho střelí, ale nepodařilo se. Střílí sudy vedle. Možná nesmí být simple;-) tak mě napadá něco hodit, ale po ruce nic není. Nebo změnit vocation na lučišnici. Stejně to asi bude potřeba kvůli elfovy.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    AIAX: já to pochopil tak, že jich můžeš položit pět a v inventáři kolik chceš.
    AIAX
    AIAX --- ---
    VIRIK: Jediné, čím si nejsem jistý, jsou ty portcrystaly. Ví už se, jak to s nimi je? Někde jsem viděl, že jsou capnuté, prý maximálně pět v inventáři, a že pět jich během hry normálně najdeš, takže nemá smysl je kupovat. Je to tak?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    jj, camping gear, dokonce ten lepší, leží zadarmo pod prvním táborem, na rozcestí doprava, před tím kameným mústkem.
    AIAX
    AIAX --- ---
    VIRIK: Přesně, souhlas.

    Pokud jde o ten Ubisoft - já ani tak neřeším cenu MTX, pro mě je podstatné, jestli je hra schválně dělaná tak, abys musel něco kupovat. A to DD2 rozhodně není.

    A u těch novějších Assassin's Creed se hodně psalo o tom, že jsou schválně "grindovací", abys musel kupovat XP boostery, ale byl to nesmysl. Já mám přes 100 hodin v Origins, Odyssey i Valhalle a žádný "grind" tam není, žádné boostery ani nic jiného nepotřebuješ, stačí tu hru normálně hrát. Stejně tak nemusíš kupovat camping gear v DD2, já za pět hodin našel hned tři a stejně používáš jen jeden. To samé pro všechno ostatní.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    BOBESH: včera byl Rudolf.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    btw co ten stream? nebudete nekdo poustet?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    VIRIK: ja na nej narazil az nedavno skrz Rogue Trader. nekoukam pravidelne, ale uz me zarazilo dyz tam sliboval navody a pak skutek utek ci co :/ vsim sem si, ze se venuje dost rpg a bral sem, ze to neni nakej ukricenej sprostej harant a je takovej v klidu no ;)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    hlavně je to kultura nenávisti. Ty argumenty jejich protestů jsou vyloženě lživé a tu kulturu nenávisti považují nejen za normální, ale oprávněnou.


    A herní novináři se k tomu taky neumí postavit, lžou, když říkají, že ty DLCčka, že o nich nevěděli. Protože já je mám na objednávce měsíce dopředu, když jsem si předobjednával DD2, v premium verzi máte bundle DLC.

    a opakuji – ONI z TOHO MAJÍ PROSPĚCH I PENÍZE.


    BOBESH: já tohodle člověka nesnášim a to ze zcela objektivních důvodů. Taky i zde si protiřečí, nejdřív se postaví proti nesmyslům na internetu, že to bylo už před 12 lety v DD jedničce aby v zápětí začal říkat něco o tom, že Capcom se k těm hamižným korporacím přidal a plivnul na Ubisoft (ne, že ten by si to občas nezasloužil).
    Jak se někdo k tomu mohl přidat, když to dělal už před 12. lety v dobách, kdy Ubisoft vydával jen celé hry, protože ten začal s dokupováním a rozřezáváním her až mnohem později.

    Mistr v rozřezání her a to včetně konců byla vždy BioWare.

    Jo, on zas fabuluje.

    Ve skutečnosti tyhle malé dokupy a DLC za dolar, za dva, japonský normál, který se pak přenesl na konzole celosvětově. Je to jak něco, co ti umožní mít ve hře kouzelného křečka, nebo dostaneš kanínek, symbolicky, odpověď na stejně jako součást asijské kultury poděkování, určitý zdvořilosti, zanechat dýško.

    Všichni to známe už z Lost planet, Monster Hunterů a i Resident Elvů, nebo doknce DMC, kde se dokupují po dvoudolaru boosty.

    Tu nenávistnou kampaň ze steamu a moralistů z nyxu Japonci nechápou, oni tomu nerozumí.

    Jestli chceš vidět šílenství v mikrotransakcí v čemkoli, běž se kouknout na korejské produkty.

    Nicméně pokud je to moc už i na tohodle Karpa, tak to už je co říct.

    AIAX: Ubi to má trochu už přehnaný, ve Valhalle máš set brnění+zbraně v přepočtu za 500 korun, ale u Capcomu máš wakestone za 24 korun a ten jeden protálový kámen, ale bez kamínků na travel, za 74 korun. DD2 stojí 65 euro, což není už v současnosti prémiová cena, to je 80-100 euro a tolik stojí třeba právě hry od Ubi, SONY a podobně. Zase ale Ubi o tom komunikovalo, řekli že to mají jako podporu provozu a titulu, že maj drahej i vývoj a oslovili tím fanoušky té hry. Takže i zde byla dodržená určitá zdvořilost, Ubisoft nešel jako na EAáka, na BioWare, který ti v Mamlas Effectech nepustilo do úkolů nebo konců bez zaplacení fakt vysokých cen.


    a malá zajímavost: jen na PS5 včera měla DD2 skoro 5 tisíc hodnocení, 4,3/5. Byly tam i velice nízká, zjevně optimalizace, ale cca to odpovídá. Na Xbox to samé.

    To asi nebyla náhoda, když jsem už v roce 2017 vyloženě od steamu a 1250 her co tam mám odešel, pro toxicitu komunity, kde se nedal hrát žádnej online. Na konzolích přesně naopak, tam jsem součástí guild, klubů a komunit.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Diablo Immortal jsem projel příběh na telefonu a nevrazil jsem do toho ani halíř. A nějakym záhadnym způsobem mě to bavilo víc než Diablo 4 na PC - asi proto, že narozdíl od D4 jsem od toho vůbec nic nečekal :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    Já nevim, mikrotransakce v single-player hrách, které na nich nejsou vyloženě postavené, mi byly vždycky úplně u prdele. Nevadilo mi to u Assassin's Creed, nevadí mi to tady. Já osobně nic nekupuju a na můj život nemá nejmenší vliv, jestli někdo jo. Proč bych měl nějak existenčně řešit, že si někdo tam venku koupil wakestone nebo camping kit. Ó ty hrůzo, jdu si oholit hlavu a přestěhovat se do lesa, můj život ztratil smysl.

    Mimochodem mi vlastně nevadí ani MTX v hrách, které na nich postavené jsou, typu Genshin Impact, Diablo Immortal, různé sportovní hry od EA apod. Tyhle věci totiž sám nehraju, nikdy jsem nehrál a nikdy nebudu a můj život nijak netrpí tím, že je spousta lidí hraje.

    Celý ten poprask mi přijde ujetý. Lidi se podle mě už definitivně zbláznili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam