• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHOW_SAATCHDragon's Dogma: Dark Arisen
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    A ještě teda jedna věc - v Dark Souls jsou consumables víceméně k ničemu, pokud neumíš obstojně bojovat, v DD jsou spotřební itemy zásadní.. tj. léčení, vrhací bomby apod., takže tady si chce opravdu najet obsah inventáře..
    AIAX
    AIAX --- ---
    OMNISLASH: Z vlastní zkušenosti se lidi dělí na dvě skupiny - ty, co na soulsovky nemají trpělivost a nejdou jim a nerozumí si s gamepadem a ty, kteří si to jenom myslí.

    Já byl pevně v té druhé, dokud jsem nedal Dark Souls 1 s ovladačem férovou šanci, a teď je to už deset let můj nejoblíbenější žánr. Ale nepopírám, že jsou lidi, kteří dají soulsovkám férovou šanci a stejně zjistí, že to prostě není pro ně.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    OMNISLASH: DD2 jsem nehrál, takže sorry, že odpovídam :) ale
    1/ pořiď si gamepad, DD je s Xbox ovladačem opravdu lepší, jen tomu chce dát čas, cca 3 neděle, než se vytvoří "svalová paměť" a budeš mačkat automaticky... je to jak s řízenim auta v autoškole :) já dohrál Dark Souls 1 na klávesnici a s gamepadem jsem pak dost zápasil (asi měsíc), ale ve výsledku - je to na něj prostě dělaný a je to poznat

    Jinak hlavní rozdíl mezi DS a DD je v tom, že v DS trvá boss fight v řádu desítek vteřin, v DD v řádu i (desítek) minut - já měl problém v tom, že jsem kolikrát musel někam odejít a musel jsem souboj v půlce vypnout.. třeba draci mi vycházeli na cca 15-20 min :D
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Dva dotazy na ty, co uz maji neco v DD2 odehrano. Diky predem za odpovedi.

    1) Jak obtizne jsou soboje ve srovnani se soulovkami? Hrozne se mi libi ten svet a atmoska soulovek, ale ty boje proste nedavam. Tyhle mlaticky mi nikdy moc nesly, ani na ne nemam trpelivost a drive bych souls hru vyhodil i s pocitacem z okna, nez dohral. Jak je to v porovnani s boji v DD2? Je tam pripadne nastavitelna obtiznost? DD1 jsem nejakych 20 hodin hral. Hrozne se mi libil ten svet, atmoska, lore,.. ale tezsi boje byly peklo. S gamepadem si nerozumim.

    2) Jak moc je to punishing? Jsem staromilec a ortodoxni zastance save / loadu dle prani hrace, ale ucim se pozvolna delat vyjimky (kdyz to ma hra dobre vyreseno). Nemam ale cas ani trpelivost opakovat sekce 30x, zvlast kdyz casto velkou cast toho pokusu tvori nutnost "dostat se zpet". Nikomu neberu, pokud ho to bavi, vidi za tim zabavne uceni, progress, etc,.. Pro me to ale neni a radeji se zeptam, nez abych se pak u toho zbytecne nasral. Treba ve Valheimu jsem z toho rostl, ikdyz jsme to jeli ve dvou. Byt ta hra byla skvela, tak mi prisla tak ohavne punishing, ze ikdyz jsme se dostali na konec, zarekl jsem se, ze znovu uz takhle trpet nehodlam. Jak je to tady? O co clovek pri smrti prijde a jak daleko od sebe jsou moznosti ulozeni, tj. jak moc velky usek clovek pri smrti opakuje?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    BOBESH: tak v tý době XBOX one nabízel jen trh v americe a to ještě mimo kanadu :). PS4 nabízelo celý svět :)
    dneska je to jinak.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    VIRIK: ha! dobry! diky!
    co sem tak cetl na internetech, tak se to stava docela casto, ze je pro studia vetsi priorita PS a treba ted ohledne DD2 to prej bylo taky a presto to na xboxu bezi lepe dle komentaru.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    BOBESH: no na XBOX nic extra není, dokonce se mi jednu dobu zdálo, že běží o něco hůře než PS4 verze. A že PS4 verze je zahlazenější. Ona v době vydání byla ta PS4 priorita.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    TRAGED: estli si hydru dal nebo ne sem se neptaaal! :D jede to 60fps s hdr, nebo ne?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    VIRIK: jo s tema japoncema a vetsi komunitou toe pravda! to sem zaznamenal u toho Monster Huntera treba.
    slo mi ciste o to, estli ps5 verzi ps4 DD:DA nejak vylepsuje, nebo se to hraje totozne jako na ps4 jen s ssd diskem-rychlejsi loading. naopak bych cekal, ze kdyz bych vzal na xbox series x, ze tam nejaky to "vylepseni" bude
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    BOBESH: Pravda, z Hydru hned kousek od zacatku uz jsem dal :-)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    BOBESH: no, to možná bude ta fičura u PS5pro, ty upscalingy...

    ale nějakej boost tam u PS4 hrách je. Vypadá to rozhodně lépe.
    Já hodně her mám ve zpětné na XBOX, ale u některých titulů jsem volil spíš verzi pro PS4 a hraju na PS5 a to z důvodů když – na Xbox není vylepšená verze, je čiště zpětná – PS4 byla silnější než XBOX One, některé tituly vypadají lépe – existovala ps4pro verze a ne XBOX OX, tedy má tam update, PS5 to schroustne s tím pro upgrade.

    U Dragons Dogma jedničky to je jedno, tam to vyšlo na začátku konzolí, občas se mi zdálo, že PS4 verze je malinko lepší, ale na novým Xbox je zase takový to automatický vylepšení. Další věc je, že verze PS4 má více hráčů, víc i japonců = mnohem víc pawnů. To je další faktor proč některé věci beru z PS4. JO, některý hry jsou tam fakt doma a komunita je tam obří.

    Na PC jsou dva buildy hry, jeden je Steam, kterej má více optimalizací a je lepšejší, má takovej speciální upgrade. Verze na GOG je starší typ PC buildu.

    čekejte na pravidelné slevy, ta hra bývá už jen za kilo.

    na PS4 mám postavu Joachyma Taubeho a pawn je Bedriska Engelsova, s kladivem.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    AIAX: však aj mne :D
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    tak jasne, ze se asi najde obrazek/pohled z naky stary vykopavky co bude podobnej, ale toe asi tak vsechno!
    TRAGED: taky bych ji vzal, kdyby nemel tu debilni fobii z hadu! ale asi na xbox neb mam jen ps4. jak je to prosim te s verzema na ty ps5? pridava hdr, nebo fps? nebo se to na petce spousti jako ps4 verze bez niceho?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    já mám tyhlecty screen z XBOX, konzole. Takže to ještě přechází přes různý komprese, kterých se nezbavím dokud přímo do nich nestrčím USBčkovej disk a nedám rovnou zkopíruj mi přímo ta data bez kompresí na socky.
    Navíc ten photomod tam furt strká nějaký viněty a zplošťuje obraz.

    Nicméně jak můžete vidět, vypadá to vlastně hezky. (ale já ten vtip chápu, proto je tam u DS2 letopočet 1956 :)

    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Navíc je pro mě důležitější asi spíš než mít všechno na max, aby mi to drželo nějaký stabilní FPS, což se mi po pár pokusech hraní si s nastavením povedlo.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Já to hraju na QHD zhruba na střední detaily a přijde mi že ta hra vypadá moc pěkně. Jenže já jsem většinou zvyklé hrát low budget indie roguelite hry, kde je grafika většinou až na posledním místě.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    to si teda rozhodně nemyslím, je tam spousta nádhenrých zákoutí a samozřejmě, dkyž je třeba bezvětrno a začne soumrak, tak se vytrácej barvy, před děštěm nebo v mlze je pošmourno.

    To je jak když youtubeři dělali srovnávání Starfieldu a vzali nějaký random postavy a snížili si detaily na minimum a vypnuly efekty.
    Když jsem pak ty random obličeje ukazoval já, z Xbox SX, často jsem se setkával s osočením, že to si vymýšlím, že to je z nějakýho videa a ne ze hry.

    jo, například tady:

    TRAGED
    TRAGED --- ---
    PHOW_SAATCH: Proto jsem s klidem rozehrad DD:DA na PS5 (PS4 verze), krajina vypada v podstate stejne :-)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    :D

    VIRIK
    VIRIK --- ---
    jj, u FF 15 jsem zase začal nabírat váhu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam