• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEUmělá inteligence, chatboti - vtipné konverzace aneb "Hoří hovno?"
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VONTRIX: asi se začnu ptát GPT, jestli tuší, proč jí ptají lidi na podobné pičoviny. Jdu na to.
    SATAI
    SATAI --- ---
    QUANTI: Ja mam milion kucharek, co nepouzivam. A pak jsou ty Poklady a spol.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SATAI: Já se zbavila 99 % kuchařek, protože se stejně nikdy nepřinutím je otevřít a jdu na net. Vaňka, pravda, nemám, ale stejně si nemyslím, že bych podle něj vařila. Ale mám pár oblíbených blogů, i když hlavně na pečení.
    SATAI
    SATAI --- ---
    QUANTI: Nedovedu si predstavit, ze bych tim nahradil Poklady ceske kuchyne a dalsi dily serie.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    Dneska jsem si poprve otevrel GTP3 ... Chtel jsem vypsat vektorovou intepretaci slova slon. A podle najit nejpodobnejsi slova. Zarazilo me, ze jedna z odpovedi byl nosorozec. Na prvni pohled celkem dobre, ale kdyz jsme sli do hloubky, tak cesta k nosorozci byla slon - nosic - nosik - nosorozec :)

A nejlepsi bylo, kdyz jsem se zeptal, jak slovo je od slova slon vektorove nejvzalenejsi:

Podle všech tří metod je nejvzdálenější slovo k "slon" slovo "internet".
    - Podle euklidovské vzdálenosti je vzdálenost mezi vektorem "slon" a "internet" největší: 1.1436.
    - Podle kosinové podobnosti je kosinusová vzdálenost mezi vektorem "slon" a "internet" nejmenší: 0.3324.
    - Podle Pearsonovy korelace je korelační koeficient mezi vektorem "slon" a "internet" nejmenší: -0.0385.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PRAASHEK: wut.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GREAT_R: tak pročs to posílal ty zlomyslnče?! :))
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    PRAASHEK: já to taky nedoposlouchal
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GREAT_R: čoveče to je ale sračka, dal jsem asi dvanáct minut a byly to špatně strávené minuty
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    PRAASHEK: Některým by se nám to hodilo, viz
    South Park - Season 26, Ep. 4 - Deep Learning - Full Episode | South Park Studios Global
    https://www.southparkstudios.com/episodes/8byci4/south-park-deep-learning-season-26-ep-4
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //a ani to nemám v úmyslu. Což se může změnit třeba za tisíc let.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    PRAASHEK: No... Už jsi někdy smalltalkoval s matkou o něčem strašně nezajímavým na autopilota? 40 minut? Nebo s člověkem, se kterým ses jednou vožral a od tý doby se nepřestal občas ozývat?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GREAT_R: a komu tím prospěješ? :) Já třebu budu šťasten, až nebudu nikoho otravovat svojí existencíc. Eště tak otravovat po smrti, to je čistá zlomyslnost.
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    PRAASHEK: Mě se na tom líbí, že na to, aby se se mnou mohli lidi socializovat nemusím bejt ani mrtvej, protostě si někdo pustí moji AI verzi, až na něj nebudu mít čas já.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GREAT_R: dá se to zrychlit, abych mohl rovnou umřít?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    QUANTI: už vidím, jak další verze bude doplňovat ingredience typu savo (i když to vlastně pijí lidé dobrovolně už teď) nebo nasekané žiletky a drcené sklo (a voila - lidstvo vyhyne. Tedy to chytřejší hloupější, které komunikuje s chatGPT). My ostatní zemřeme a pokojně přenecháme těch pár let, na které bude stačit energie pro AI existenci. A Zeměkoule bude svobodná (do příštího impaktu +/-18 km).
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    to bylo na GREAT_R, nějak se to ztratilo v napodobení
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Jak se napodobuje hlas? Buď mluvíš, nebo nemluvíš. Napodobeniny - pche. To je jako napodobenit fazole.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam