• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEUmělá inteligence, chatboti - vtipné konverzace aneb "Hoří hovno?"
    Vtipné konverzace nebo obrázky vygenerované umělou inteligencí (ChatGPT, Bing aj.), přepisy, screenshoty.

Pravidla:
    1) Vkládejte reálné konverzace nebo vygenerované obrázky.
    2) Chat k tématu povolen. Pokud by se to zvrhlo jinam, bude promazán.
    3) Bavte se... :)

Vygenerováno https://hotpot.ai/art-generator
    rozbalit záhlaví
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    E2E4: navrhl třeba film Rambo 3 s Vladimírem Menšíkem v hlavní roli
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    E2E4: právě. Jak píšu níže, kolegové v mém nejmenovaném ne úplně nedůležitém zaměstnání za sebe chtějí zkušebně nechat dělat tohohle bota svou práci a psát svoje texty. Protože přece všude píšou, že to už jde. Nevím teda jestli jde už o bota čtyřku a o kolik je lepší než můj 3,5 bot, mají tu placenou verzi a já ne. Pokud do toho ale půjdou, tak na ně budu v každém případě apelovat, ať si to pak probůh třikrát přečtou a každou větu si factchekují...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YBUKO: gpt3 v češtině je opravdu jen pro zábavu.. ve srovnání s gpt4 v angličtině.

obzvlášť když to používáš způsobem, ze ho nutis fabulovat. ono to nic jinýho než fabulovat neumí, akorát lepší model, lepší pre-training i post-tuning způsobí a správně mířené otázky způsobí, že ty fabulace jsou kvalitní.

dobrý use case správně mířené otázky je "třeba doporuč mi filmy na základě mého eklektického vkusu, tady máš seznam co se mi líbilo" navrhoval mi jednak další které jsem viděl a taky se mi líbily, nebo takové, které vypadaly že se mi líbit budou.. ta kvalita doporučení byla fakt dechberouci. (samozřejmě americké/mezinárodně známé, ne české)

ale tím spíš je to riziko, když na to lidi zacnou spoléhat. protože to vypadá důvěryhodně. i v případě firemních modelu na základě firemních dat to může občas vyplodit nesmysl, kterým je velká chyba se řídit.. na druhou stanu firmy / lidi v nich dělají nesmysly i tak.

a s tou češtinou to bude nafurt, protože ten pre-training proběhl na datech převážně v angličtině, to ladění po tréningu už je jen malý přínos. (a kromě toho probíhá v angličtině, protože je víc uživatelů a protože to je to co provozovatelé řeší primárně)
    MAJOR
    MAJOR --- ---
    jj, za me je gpt4 uz "inteligentnejsi" nez cca 99 procent lidi, ale zalezi na inputu ze jo... kdyz tomu reknu (v anglictine, protoze v anglictine je to inteligentnejsi) treba "napis traktat o zakonu a milosti, dej tomu trochu dada odstin a la marcel duchamp", tak je vysledek imho mnohem zajimavejsi, nez co by ti dalo 99 procent lidi.. akorat ze to nema zadnou agency, tak je takove jednostranne... neni to Sokrates, ktery te atakuje na ulici ze jo... ale treba to prijde a za chvili ti na mobilu vyskoci popup "jaky je tvuj nazor na ctnost umerenosti, obcane?"
    SATAI
    SATAI --- ---
    SATAI: (jinak porad shit, ale ten pokrok je brutalni)
    SATAI
    SATAI --- ---
    SATAI
    SATAI --- ---
    YBUKO: Tohle posmivani nekolik mesicu staremu systemu fakt nechapu. To je jako posmivat se elektromobilum na zaklade zkusenosti s elektro Skodou Favorit.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    WADER23: ale já vás samozřejmě čtu, jen si dál hraju a zkouším limity ;)
    WADER23
    WADER23 --- ---
    Jinak jedním ze znakům inteligence, je i umění rozumět textu a adekvátně na něj reagovat (brát ho v potaz)

Tohle GPT dává docela dobře - na to že je tu naboostovana kalkulačka. - když mu něco napíšeš, tak to vezme v konverzaci potaz téměř v každém případě.

Některým lidem ale můžeš informací napsat desetkrát různými způsoby a pořád si melou svoje ;-).

Tak je otázka, co je vlastně inteligence a čemu se máme smát.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Jop.

YBUKO
    YBUKO --- ---
    Ještě doplním, že jsem jako úplně hloupý uživatel zkoušel i aktuálního prezidenta. Tady mi bot aspoň vysvětlil, že a proč mi to asi řekne špatně :)

JINX
    JINX --- ---
    JINX: a mimochodem na dotaz kdo je ředitelem to samozrejme spravne vrati Vojtěch Belling viz https://www.cnb.cz/cs/o_cnb/organizacni-struktura/ustredi-cnb/560-sekce-regulace-a-mezinarodni-spoluprace/
    JINX
    JINX --- ---
    YBUKO: to je pravda ale toto je výslovně problem toho konkretniho OpenAI ChatGPT, a ten například nemá přístup k internetu a ma jine mouchy. A ano z pohledu dotazu které tam posílas dostávas ty nesmysly opravnene. Takto vypadá odpověď ChatGPT z Bing.com

WADER23
    WADER23 --- ---
    YBUKO: jako zábava je to v pohodě, je tu na to ostatně tohle fórum určené. Nás netrigruje hloupý bot, trigruje nás hloupý uživatel (on offence).

Jako je sranda se koukat na topgear, kde se snaží odklízet sníh ze silnic pomocí kombajnu a plamenometu. Je to sranda právě proto, že je to kuriózně nevhodné použití.

Ale nejde z toho nic vyvozovat k tématu, jak nejlépe odklízet sníh ze silnice a tvrdit silničářum, že nejlepší je to ochrana ať lopatkou ručně.
    SIK
    SIK --- ---
    YBUKO: tys to nepochopil, takhle se ptame googlu, na to vedet kdo je aktualne guvernerem CNB nepotrebujes AI. S AI se promptuje…
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    KOZLIKK: nesnažím se dokázat nic, už si jen hraju. Ostatně jsem tenhle klub na hraní si s AI a hledání zábavných možností, ale i chyb a limitů různých modulů chtěl založit sám. Ale je fascinující, kolik lidí to poukazování na nedostatky AI nějakým způsobem triggeruje a mají potřebu chybového bota obhajovat... Pro mně je to jen zábava ke kávě.

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SATAI: časem vejdou, ale musí sek nim vůbec dostat ^_^
    SATAI
    SATAI --- ---
    PALEONTOLOG: pockej, az se mu vejdou do cache..
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    YBUKO: pouzivas ten "nastroj" spatne, takze cokoliv se tim snazis dokazat, nedelas jako prumerny uzivatel, ale jako hloupy uzivatel. :)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    SATAI: sorry, ale mně ty jeho fabulace tak zlepšily víkend, že si nemůžu pomoct. Já se mu i snažím pomáhat maximem doplňujících informací, ale prostě tohle zatím není jeho parketa. Možná s ním zatím komunikuje málo lidí v češtině.

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SATAI: ceo jsou figurky, hluboky odborny znalosti tim zatim nenahradis a to je moje pointa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam