• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLIStrava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SSTTAANNAA: Karbon sedlovky se nemusis bat. Akorat bys tam mel mit pastu proti zajeti. Bez ni to taky muze pekne prirust k ramu. Kdyz tam mas pastu, tak nemusis utahovat na max moment, staci treba o 1,5 Nm mene.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SSTTAANNAA: Packa na GRX je clutch, spojka, ale spis logicky asi brzda. V on pozici drzi kloub raminka vic sepnuty, aby nelital retez. Pokud nemas problemy s padanim retezu v off pozici, klidne to nech off. Jednou za par let je to taky treba rozebrat a namazat, protoze se to muze seknout a pak to bude spatne radit.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Rozjizdim se po zrejme covidu. Ty nocni jizdy jsou bezva :)

VITI
    VITI --- ---
    MARASAN: potrebujes Microspline orech
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    MARASAN: Štěrba tvrdí, že je tam 11, ale všichni ostatní prodejci udávají 10.
    Jinak jsme normálně našel, že se prodává 10/51 - Shimano CS-M7100
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SSTTAANNAA: Shimano uz dela desitkovy kolecko v kazete?
    FINSON
    FINSON --- ---
    SSTTAANNAA: Gratuluju! 🚴❤️
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Tak po pěti letech a cca 25000km nastal čas na upgrade. Zjistil jsem, že Gravel je to co chci a Merida mi taky dost sedla.
    Merida Sillex 200 2016 za Merida Silex 700 2024
    Sora za GRX (co prosím dělá ta páčka ON/OFF a jak se používá?)
    Dvouplacka 48/32 na 11/34 za jednoplacku 42 na 10/51
    Mechanické kotouče za hydraulické
    Větší průchodnost plášťú

Trošku mám strach z karbonové sedlovky, ale prostě tam je, tak se uvidí.
    Dnes mi přišlo od Štěrby (mají slevy) i s radarem (bryton), který zatím testuju akusticky s telefonem a uvidím jestli si ho nechám, nebo pošlu dál.
    Opět jsem musel výrazně doladit řazení i když tvrdí, že kolo posílají sežízené.
    Jinak zatím velká radost a nadšení...myslím že na podzim to bude super kolo do lesa:-)

FINSON
    FINSON --- ---
    Kolo jsem s sebou na východ netahal, stejně by bylo zadělaný jak jetel a ještě mě z něj mohl shodit vítr. Takhle jsem si jenom lehce zašpinil botky a jinak si to moc užil.
    Naprosto luxusní trasa. Fakt krásná. Náročnější, než při plánování vypadala, ale k Mariánskému obrazu, kde seděli v přístřešku trampíci, jsem k nim z toho prudkého stoupání fakt *vyběhl* 😎 Na hřebeni super horské počasí: zima, mokro, mlha, jemné mrholení a vichr 👌 Paráda. Určitě se to skvěle poběží znovu, až budu mít líp natrénováno 😆

HELVETE
    HELVETE --- ---
    Letos určitě poslední 100km na kole. Ráno zima, pak příjemně. Přibylo pár čtverečků ;)

FINSON
    FINSON --- ---

SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    JONAS3: jasně že to je málo...ještě jsem po cestě ulovil burčák, abych doplnil energii:-)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    SSTTAANNAA: Není 58 km na tohle málo?

Zdenek Izer - Cyklista
    https://youtu.be/dWqegRrQlWs?si=OlyuDnqc3MTPdsh6
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Dnes nešlo odolat:-)

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Nadherny pocasi, trosku obcas neprijemny vetrik, ale jinak super. Stanek v Ricanech mel kupodivu otevreno, takze zase malinovku.
    Ukazala jsem svoji tradicni gravel projizdku jednomu mistnimu ID a pravdepodobne pomohla k nekolika projetym ctvereckum :)

FINSON
    FINSON --- ---
    Před lety jsem na Pochodu Praha - Prčice potkal šedivého pána, co tu dlouhou trasu klusal. Dodnes si pamatuju ten vyšisovaný plátěný batůžek na řemínky, jak mizí přede mnou za zatáčkou, 9 km/h tam měl zcela jistě :-)
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    JOPS: dá se to natrénovat úplně stejně jako kolo. Já 72km "uběhl" (necelých 9km/h), moje meta je 100+, bohužel poslední dobou furt laboruju se zraněním. Kdykoli to začne být ok ozve se něco jinýho :( V tomhle je kolo lepší, kotníky, kolena a kyčle nedostávaj takovej záhul.
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    JOPS: Na okraj - pochod Praha-Prčice je časově omezený, takže na to není nekonečně času. Start je v Praze na metru Háje ve 4 ráno, v cíli v Prčici musíš být do 20:00. Takže na těch 72 kilometrů je 16 hodin, což dává průměrku 5 km/h po dobu 14 hodin a ještě se stihneš naobědvat a semtam nějaké zastavení po cestě. Source: kámoši, se kterýma jsem šel. Oni šli z Prahy, já se k nim přidal na 30. kilometru na checkpointu v Týnci n/S a spolu jsme šli ten zbytek..
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    já mám teď pár týdnů utrum (teda minulý víkend, resp. týden to ani nevadilo), škoda, bylo to letos hezky rozjeté, ale zdraví neporučíš... :-(
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Já včera ušel 13km, a dneska je mi jako bych po pěti letech ležení u televize byl běhat. Paciente tvl :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam