Jak jsem psal, můj nedávný
výklus na hřeben mě inspiroval k projetí té trasy na fatbiku, což se mi zadařilo tuhle neděli. K tomu hřebeni, co jsem běžel, jsem si přidal ještě druhý na druhé straně údolí, z jednoho hřebene jsou výhledy na ten druhý, tohle je asi jediná věc, která mi z mého rodného městečka v Praze chybí :-)
Jinak teda jezdit na fatbiku do kopce je ještě horší zážitek, než to navenek vypadá, ale z kopce po lesácké cestě po hrubém štěrku s velkými šutry a sem tam větvemi a naplaveným prachem je to lepší než sex. S rachotem a hučením po tom povrchu, kde bych se o gravel kolo bál i v pečlivě vybrané stopě, jsem se teď řítil čtyřicítkou a vůbec se nestaral, jak do čeho na té cestě najedu a při nadskočení nad díry a odvodňovací strouhy se nahlas smál.
Cyklista v protisměru vypadal dost překvapeně, ale zároveň mi přišlo, když jsme se zdravili, že mi to přeje :-)
Nicméně fuška to byla strašlivá (Garmin AI teda pěkně kecá, na tom overall pace nebylo nic relaxed, jenom prostě na tom kole není wattmetr, takže má zkreslená data :-) ) a jelikož se mi nepodařilo zbavit se svého "normálního" MTB, hodlám si to zajet ještě jednou i něm, dá-li počasí.

A zakončil jsem to ještě sjezdem po místním červeném trailu, to tady za mých mladých let nebylo: