Je hezky, při běhání jsem si lehce přetížil achylovku, tak aspoň můžu v pauze zase sednout na kolo...
Dneska jsem si dal téměř stejný okruh jako
včera, akorát na MTB místo na gravelu - celé long story dávám na konec.
Co mě trochu svrbí, je Garminův odhad Wattů a spálených kalorií - ujel jsem skoro stejnou trasu se stejným profilem, průměrná rychlost je taky dost blízko, jenom na MTB mám vyšší tepy (logicky, protože má větší ztráty) - ale když MTB nemá wattmetr, tak mi Watty Garmin odhadl a oproti tvrdým datům z gravelu je teda dost podstřelil. Škoda, myslel jsem, že ten algoritmus je chytřejší.
No ale bavilo mě to i tak :-) Až na to píchání, teda.

...tentokrát i s pořádným opícháním po cestě. Pro bike jsem si lehce upravil trasu: Jel jsem stejný okruh jako včera, ale na dvou místech jsem lehce přidal lesních cest a ubral asfaltu. Oba ty přidané lesní úseky bych si na gravel nikdy nenaplánoval a tady jsem se empiricky přesvědčil o tom, že mám správný odhad - oba byly brutální, ten druhý byl parádní downhill přes kořeny, větve a hrabanku, kde šla vidle na doraz, a na tom prvním jsem o NĚCO píchl zadní kolo.
Byla to díra jak tunel metra a taky z ní tak foukalo, tmel samotný neměl šanci. Dal jsem tam knot a ten po 5 minutách vyletěl ven, kolo okamžitě prázdné. Tak jsem tam narval velký knot a s ním a jedním dodatečným dofouknutím po asi 10 km jsem už dojel do cíle. Ale zdrželo mě to teda dost.
Klíčové šotolinové úseky zůstaly stejné a jel jsem je stejně rychle jako na gravelu :-) Jenom to úsilí a tepy teda byly trochu jinde - ale fakt jenom trochu. Byl jsem pomalejší ve výjezdech a na asfaltu, stejně rychlý na šotolině a výrazně rychlejší ve středním a těžším terénu - obviously. Včetně polňaček, jak to není uhlazená kvalitní šotolina, tak je na tom bike rychlejší, gravel na tom moc skáče.