Já nevím, jestli se můžu řadit do klubu pro vysoce citlivé, hypersenzitivní… nikdy jsem to nezkoumala. Ale poslední dobou mě to napadlo, když jsem se malinko zahloubala do tématu.
Já jsem citlivá emočně. Hodně. Mává se mnou každý malinkatý výkyv, ošklivý pohled… byť jen jinak napsaná zpráva. S tím se snažím hodně pracovat. Ale jde to teda dost blbě.
Co mě ale vyčerpává, je světlo. Hlavně noční světlo. Včera jsem musela jít zhasnout chytrý truhlík do kuchyně. Kdejaká blikající blbost typu nabíječky a já mám úplně pocit, že mi praskne hlava… Pak mě dost vysilují zvuky domácích spotřebičů-myčka, sušička. A pištící nabíječky. A pak teplota. Ve vedrech sotva dejchám, jsem vyčerpaná. V noci mi stačí snížení pokojové teploty o 2 stupně na to, abych buďto spala, nebo (když už je to moc) nespala.
A vřeštící děti. Vydržím to chvíli a pak mi začne tikat v oku. Mám dvě, občas tři, takže zvyklá bych na to bejt měla. Stejně tak, když se nějaké z nich dojde přitulit, vydržím to jen chvilku a pak mi to začne vadit. A to bych řekla, že jsem za normálních okolností dost kontaktní typ, ale pokud na me někdo dýl leží (nebo já na někom), začnu se ošívat, přelehávat si, případně musím vstát. A co bytostně nesnáším je to, když si mi syn hraje s náramkem na ruce. Což je kvůli jeho motorickému neklidu problém pro oba.