• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    IDLE
    IDLE --- ---
    Nevím, jestli to ještě funguje, ale na ligy mi přišel docela dobrý ten tip, že má člověk počkat se začátkem týdne. Udělat první pondělní lekci (takovou tu, po které je člověk zařazený do konkrétní skupiny) až někdy večer. Má větší šanci, že se nepotká s tolika ambiciózními hráči, co hrají od rána do večera, a nafasuje o něco ležérnější partu. Přišlo mi, že to nějaký efekt mělo, ale už je to delší doba, co jsem to zkoušela naposled.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SARGO: No, diamantová je nejvyšší, že jo. A vyhrát ji nemám šanci, já totiž ani nemám šanci se tam udržet, natožpak pomýšlet na nějaké přední příčky :D
    SARGO
    SARGO --- ---
    NELLAS: Moment, teď mě mateš. Ono se tam stačí ohřát jen týden, ne? Nebo má diamantová jiná pravidla? Zase tak moc bděle na to nekoukám, přiznávám... Jen než jsem zaostřila, že jsou tam nějaké ligy, uběhly asi dva měsíce, a ještě mi to došlo jen díky tomu, že mám ráda ametyst :-D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SARGO: Já si sem tam řeknu, co takhle zkusit jednou vyhrát diamantovou kvůli tomu odznáčku. Ale pak zjistím, že se v té lize neohřeju víc než týden, a zase mě to přejde :D
    SARGO
    SARGO --- ---
    NELLAS: V naší obsidiánové jsem s devíti tisíci byla třetí :-D

ELISEBBAH: He he :-D A já jsem ráda, že jsem si postupem do diamantové vybarvila ty ligy nahoře a konečně nemám takové nutkání plánovat, abych na double xp měla čas je vyřizovat... :-D No dobře, setrvačnost je setrvačnost, a než být mezi Muhhamadem a Kaleefem, je lepší být první, ale jinak už na to vůbec nekoukám, vážně. :-D
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    SALVATOR: no a pak tam jsou magori, kteri denne delaji pres 2000 a frustrujou me, protoze prvni potrebuju byt ja :)

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SARGO: s tim strasne bojuju v rustine. Vidim tvar slova, ne bukvy. Musim kvuli tomu cist jednoduche clanky mimo duolingo, abych byla nucena fakt CIST.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Tvl, měla jsem vyšší skóre a na poslední chvíli mě ve stejné lize někdo vyšoupl z postupu :D
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    TRISSIE: Neznám, to je super! Dík!
    SARGO
    SARGO --- ---
    LWEEK: S tím mám problém taky. Mozek správnou odpověď vypočítá, i když nezná pomalu jediné slovo, a chce to hodně sebekázně si to všechno pomalu opodstatnit a důsledně přeložit :-D Pořád jsem si říkala, že mi to tak určitě nějak leze do hlavy nenápadně, ale neleze... když si nedám pozor, jen se naučím Duolinštinu. (A anglické členy, v těch jsem udělala takový pokrok!) :-D
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    ATUARFIK: treba se to dozvim v dalsi lekci
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Musím se pochlubit dnešním výkonem

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ELISEBBAH: Mexický pes... Není náhodou tvůj kamarád Luca lysý po celém těle?
    Mexický naháč – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Mexick%C3%BD_nah%C3%A1%C4%8D
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Tak hlasim, ze Esperanto slo stranou, ale vratila jsem se po dlouhy dobe je spanelstine, a dozvedela jsem se, ze kocka chce byt servirkou ve spanelsku a pes je vazenym doktorem.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: dneska jsem měla v němčině v lekci o Oktoberfestu výkřik "Spain needs us!" 🤔
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale nevím, jestli to někdo aktualizuje, když se změní obsah lekce, a tipla bych si, že ne.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LWEEK: Máš pravdu, je to unit.
    Tím, jak nejedu nic od začátku a zatím jsem se prakticky nedostala za hranice toho, co bych znala, jsem to zatím ani nepotřebovala (jen jsem si párkrát klikla pro osvěžení nebo nápovědu, co mám čekat příště).
    I když někdy mi přijde, že to tvrdí, že budu "mluvit o hudbě" a pořád řeším, kdo vaří večeři a krájí brambory. Že jim trošku nesedí obsah s popisem. Nebo prý budu nakupovat, ale půlku lekce řeším, jestli je hudba hlasitá a kam kdo jede na dovolenou a kdy se vrátí domů...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    NELLAS: Sekce nebo unitu? Protože na popis unitu koukám. Ale to samozřejmě úspěšně zapomínám. Kdyby existoval nějaký celkový material pro danou sekci, tak to by bylo samozřejmě skvělé.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LWEEK: U každé sekce je seznam gramatiky, která se v ní bude procvičovat, zkoušel jsi na to koukat?
    Je to takový notýsek vpravo od názvu sekce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam