• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a navíc je to taková věta, co je docela šance, že na ni v životě lidském dojde :-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    Pohoršení pomáhá zapamatování! :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Mě to teda taky pohoršilo!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ELIZHANNAH: Jakože prostě, proč tam takový věci dávají?! :D
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    QUANTI: to by pohoršilo mého syna taky (je s nástupem puberty obrovskej správňák!) :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Děti dělají na Duolingu angličtinu přes češtinu a dceru teda nedávno kapku pohoršilo tohle:

NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Vidíš, už se blížíš k tuleňovi.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Tyhle situace, kdy jeden jazyk umožňuje volnější syntaxi, ale Duolingo trvá na jedný konkrétní, nemám rád.

CROSS
    CROSS --- ---
    ELISEBBAH: tohle by mě teda nenapadlo, ale dává to smysl.

AETHER: mně spíš přijde, že je to nahodilé. Zkoušel jsem experimentovat s tím, že začnu týden „pozdě” (v pondělí, místo abych hrotil první body už v neděli „po přepočtu”), ale i tak — někdy je ve skupině fůra desetitisícových borců, někdy se naopak s 8-9k dá vyhrát.
    AETHER
    AETHER --- ---
    K tomu udržení se/postoupení v lize - mám vypozorováno, že to má tendenci člověka rozhazovat do skupin podle aktuálního výkonu. Jednou jsem byla nemocná a hodně jsem jela duolingo, takže jsem vyhrála diamantovou ligu. Další týden mě to dalo do skupiny, kde všichni měli denně 1500 bodů a víc. Asi se snaží podporovat ten soutěživý princip. Když ale člověk třeba propadne o ligu níž, tam má týden nebo dva průměrné výsledky a pak vyleze o ligu výš, má šanci se v ní držet bez nějakých nadlidských výkonů, pokud tedy jedete na to udržet se xxx týdnů v diamantové lize.
    CROSS
    CROSS --- ---
    TRISSIE: No tak já taky jedu prakticky jen za 2x XP, nicméně tenhle styl gamifikace přesně nahrává sbírání bodů a ne zlepšování v jazyce.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Tohle docela resili na FB v duolingo skupine a vyslo najevo, ze lidi, kteri denne maji tohle sileny score jsou vetsinou nejaka skupina lidi, ktera ma spolecny ucet.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: Známá říkala, že měla 10k bodů, když měla zlomenou ruku a nemohla dělat nic jiného než jezdit na rotopedu (a u toho si klikala Duolingo).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CROSS: jo, tyhle lidi, co nasbíraj 2+k denně, mě taky fascinujou.
    ale říkám si, že to jsou buď studenti, nebo lidi, co se připravujou na stěhování do země toho jazyka a jsou hodně motivovaný.

i když... teď jsem koukla na staty švagrové, má tam za posledních 7 dní taky 10k expů. Akorát že řikala, že lekce projela do konce, sbírá už jen ty hodně bodovaný věci, všechno v režimu 2x XP, a že by teda mluvila anglicky nějak extra, tak to ne.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: mě = měl
    CROSS
    CROSS --- ---
    SALVATOR: Jenomže pak budeš v diamantový lize 149 týdnů a přece si to nepokazíš… :-]

Mimochodem minulej týden mě vítěz „mojí” skupiny 19000 xp. To už jde trochu mimo moje chápání.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Jo, musím říct, že taky pozoruju to, co tady popisujete. Chci zkusit tu diamantovou ligu a pak to zase zklidnit.
    SARGO
    SARGO --- ---
    ELISEBBAH: To o tom turnaji jsem nechtěla slyšet! :-D :-D Já právě v zásadě soutěživá nejsem, jen občas... :-D
    Ale dobře to máš vymyšlené, lepší než nějaký nesmyslný donuty sbírat je soutěžit tady :-D
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    SARGO: no ale pockej!! Z ty diamantovy se jeste muzes dostat do turnaje, ktery trva tri tydny a vyhrat dalsi odznacek!! Uz se mi jednou podarilo byt v nem n'a druhem liste a zrovna ted se do nej snazim znova postoupit. Ale priznavam, ze jsem strasne souteziva a duolingo uz asi nepouzovam primarne kvuli uceni, ale abych nekoho v necem rozdrtila :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam