• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    IDLE: Znám akorát perkele 😆
    IDLE
    IDLE --- ---
    QUANTI: Jo, myslím, že to docela sedí. :) Zejména noniin je legendární.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Uiii :-)

QUANTI
    QUANTI --- ---
    SALVATOR: Congratz! Já se po třech týdnech konečně doštrachala z rubínový do smaragdový, tak taky radost.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Uiiii!!!

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Krize identity 🤷🏼‍♀️

DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Trocha genderu

NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: A pije vodu nebo vodku?
    IDLE
    IDLE --- ---
    SARGO: Jo, ten je pěkný. :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    IDLE: Jéé super, jsi poklad :-D
    A moc se mi líbí výmluvný název té stránky :-))
    IDLE
    IDLE --- ---
    SARGO: A hele, to tajemné slovo jsem dohledala, kaukokaipuu.

Zmíněné je třeba tady: https://visibleprocrastinations.wordpress.com/2018/10/18/kaukokaipuu/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    A to teda nevim, co si o tom mam myslet! :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Ale hned v zapeti prislo

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Chtela jsem rict, ze dnes se ucim same podstatne a dulezite vety, napriklad

KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ciao. Taky se hlasim. Jedu family duolingo, pac jsem na D privedla mamu a chtela jsem, aby to mela easy.
    Ja jedu uz pres 500 streak na italstinu, ale obcas je to fakt jedno cviceni denne. Obcas si dam hodinku a to pak xp jedou :)

Koupila jsem si kvuli tomu uceni i remarkable a pisu si slovicka a poznatky - lip se mi to pak pamatuje

Cilem je naucit se italsky tak, abych se v beznych situacich domluvila a kdyz to pujde, vzit klidne i nejaky bezny kurz na posunuti se dal. Naposledy v kvetnu mi uz slo pekne objednavat a platit v restauraci :)

Arabstinu tam maji jen 4 lekce a obcas tam maji chybu (to, co tam je, umim, zkusila jsem procvicovat). Nemcina me neba. Anglictinu jsem zkusila na lehky xp a nebavilo 😂 a ukrajinstinu uz asi nedodelam..

LWEEK
    LWEEK --- ---
    Ty ilustrace jsou taky někdy zajímavý. :)

IDLE
    IDLE --- ---
    SARGO: Jasně, řekni si kdykoliv.

S těmihle dvěma dotazy ti asi nepomůžu. :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    IDLE: No to je ovšem skvělý počin! Nevím sice, jestli mám šanci dostat se tak daleko, aby to pro mě bylo relevantní, ale píšu si a ozvu se v pravý čas :-D
    Zatím jsem narazila jen na dvě věci, co bych si ráda zodpověděla: jak se píšou číslovky (od dvou finů jsem našla dvě různé odpovědi - buď že dohromady a nebo "po třech", což mi přišlo i smysluplné, ono kdo se má probíjet kaksimiljoonaaseitsemänkymmentäkuusikolmetuhattayhdeksänkuusikymmentäneljä v kuse, že jo... tedy ono především kdo by to psal, ale stejně mám potřebu si to zařadit :-D) a jaké je to slovo pro "stesk po místě, kde jste nikdy nebyli", protože to z google překladače fakt nevytluču. :-D
    IDLE
    IDLE --- ---
    SARGO: Jo teď mě napadá, kdybys měla zájem, nebo jestli je tu ještě někdo, kdo se učí finsky: na Discordu existuje server pro uživatele Duolinga učící se finsky. Myslím, že jsem tam jediná Češka, mluví se tam převážně anglicky, ale je tam několik Finů, co jsou ochotní odpovídat na záludné dotazy, což se může hodit. Občas se tam ukázala i původní autorka toho kurzu na Duolingu, i když už jsem ji tam dlouho neviděla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam