• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ELISEBBAH: jo, to bylo, pak to začalo obnovovat 15 a asi od včerejška (resp. včera jsem si toho všimla) to 15 přidává
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    BALAENA: aha! To je novinka. Ja kdyz uz jela double a dodelala treti qu'est, tak mi to misto double dalo drahokamy.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CROSS: 15 minut za třetí quest dostaneš, i když už dvojnásobek jedeš. ještě nedávno to pak navýšilo z těch třeba sedmi osmi minut, co ti zbývalo, zpátky na 15, teď jsem koukala, že to (logičtěji) přičte 15 k tomu, co ti zbývá
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NELLAS: Noproto!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ... eeee... Venuši?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Normální oběť. Ideálně asi Afroditě?
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    MAR_TINA: krome tretiho questu ti da dvojnasobek XP i kazdy dokonceny level lekce. A taky ranni a vecerni truhly.

A co se friend questu tyce, tak zdravim Kasumi :)

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    CADDY: Jednoduše: pavonem damus. Což by vedlo k silné zmatenosti nebohého Římana, na kterých bys tohle vytáh :⁠-⁠D
    CADDY
    CADDY --- ---
    SALVATOR: teď mi vyvstává otázka, jak by si to poradilo s větou „dáme páva?“ :))
    SARGO
    SARGO --- ---
    VIDA: Ahá! Tááák to taky nemám. :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CROSS: ale my přeci vůbec nic z toho neděláme kvůli tomu, abychom honili expy, že ne? :-)

disclaimer: ano, honím expy. ale současně, rychlost, s jakou takhle tu ruštinu z nuly absorbuju, mě nepřestává fascinovat. Po sedmi měsících reálně přemýšlím o tom, že si pořídím nějakej abriged verze ruských knížek, abych si vyzkoušela ruštinu i mimo DL sandbox.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAR_TINA: Nemáme. Kolegové latiníci mi ale potvrdí, že máme pávy (bývají tlustí) a papoušky (bývají naštvaní).
    CROSS
    CROSS --- ---
    MAR_TINA: tak kdyby šlo čistě o XP, za těch 15 minut se dá stihnout tak 10-12 poslechových cvičení nebo mluvení (pokud to ten kurz nabízí). Nechci dávat nevyžádané rady, ale tahle si francouzsky zopakovat, že všichni umřeli ve válce nebo že bych radši ten hranatý koberec než kulatý jde i při řízení auta, ale to jistě nikdo normální nedělá. :-]

15 minut dvojnásobek dostaneš za třetí denní quest, pokud zrovna v momentu, kdy ho splníš, už nejedeš za dvojnásobek.

Ještě k těm friends questům, jednak to umožňuje poslat druhýmu XP boost (a poslat ho zpátky, pokud poslal parťák mně), asi za 20 nějakej těch modrejch kamínků, jednak když ten quest splníš (což je většinou sranda), dostaneš bonusový XP a 30 minut boost (kterej mi expiruje za 52 minut, tak abych vyrazil z korporace domů... :-])
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mně se poslední dobou objevuje, že jsem dostala bonus, na 15 minut dvojnásobek XP. Dají se za to stihnout dvě legendary lekce, pěkných 160 XP navíc.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IDLE: legendary je výběr toho složitějšího z dané lekce, nic extra, ale na zopakování fajn.

já se přiznám, že záměrně občas udělám nějakou starší lekci i v aktivním jazyce, přeci jen ne všechny slovíčka se pravidelně opakují a mám pocit, že pak se mi líp ukládají do paměti, když je průběžně oprašuju.
    VIDA
    VIDA --- ---
    SARGO: To se člověku v neděli večer objeví možnost vybrat si parťáka na párový quest, kterej začne v úterý večer. A jak dělají lekce, tak se společně posouvaj dopředu. Můžou se mezi sebou i motivovat posláním možnosti navýšit XP nebo do sebe šťouchnout. Když máš štěstí, že se tvůj parťák nudí někde ve vlaku, můžeš to mít skoro zadarmo ;) Jo a dostaneš za to něco. Ale znáš to, pro XP to přece neděláme :D

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A pingvíny máte?

SARGO
    SARGO --- ---
    Co jsou to párové questy? :-O
    IDLE
    IDLE --- ---
    TRISSIE: Legendárně to asi ještě neumím, ale asi taky způsob. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IDLE: legendární opakovani? Pak aspon vidis, co uz jsi udelala.
    IDLE
    IDLE --- ---
    IDLE: Jo tak ne, stejně mě to hází na jednotlivý lekcičky. To bude na dlouho. :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam