• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    VIDA
    VIDA --- ---
    MAR_TINA: Jj, moje motivace u FrJ a RJ je koukat na filmy a číst knížky. A Duolingo je myslim dobrý na rozhejbání a pak si doplnim slovní zásobu už v akci při koukání a čtení.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: na to teď ruština úplně nefunguje :D
    Radši mám všude sluchátka, aby lidi nepoznali, co poslouchám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: k chlubení v hospodě. to tak asi nejvíc :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já jdu dotáhnout ten náš padesátkovej quest (a nevím, jak to napsat česky číslicí správně) a říkám si, že žádný další jazyk, že naopak dodělám ruštinu a zkusím si najít živé lekce, i kdyby soukromé 1:1. Motivují mě obrázky z postsovětských zemí, kam stojí za to se vydat, a až bude možné, tak i Rusko - třeba Kamčatka. (Snad se tam, až ji bude možné navštívit, nebude mluvit čínsky.)

Člověk má s tím duem tendenci sklouznout k návyku "hraní her", ale k čemu mi budou pasivní základy tří obskurních jazyků?
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CADDY: Než jsme letěli zpátky.
    CADDY
    CADDY --- ---
    MAR_TINA: tak jasně, pokud je mám... ale já to obecně v terénu moc nepoužívám :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    A tady pobavila nápověda s vykřičníkem. V oblečení je to teda úplně pekelnej jazyk: blůza je mikina, spodnica je sukně a sukienka jsou šaty. A spodnie jsou kalhoty. Normální, ne spodní. (Kalhotky jsou majtki.)

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Jako... Jo, ta polština je i normálně skoro zadarmo, ale že až tak? 😂

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CADDY: poslechy jsem vyřešila sluchátky. V hluku kavárny stejně slyším sotva půlku bez nich.
    CADDY
    CADDY --- ---
    MAR_TINA: jako to taky nechápu, když už nejedu někde poslechy, mám to vždy potichu úplně
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: on má někdo ty zvuky zapnutý? Eew
    CADDY
    CADDY --- ---
    NELLAS: nojo, tak se to musel ještě rychle naučit, než tam přiletí 😁
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Mimochodem, před odletem letadla někdo jel hodně intenzivně Duolingo. Sice bez poslechu a mluvení, ale vážně jsem měla chuť přelézt přes sedačky a za to vžum vžum vžum tadaaaa pořád dokola mu to narvat do prdele :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Nellas byla na dovolené, pořád jí padala WiFi a minimálně půlku lekcí ani bodů jí to normálně neuznalo :)
    Tak tak že udržela streak. Ale díky, náčelníku :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Co si člověk nevoddře, to nemá :⁠-⁠D

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Amazing indeed

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Nastupují noví hrdinové: lasičky

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: je to stařičký animák, tak asi vychází z toho, že já animáky občas na mobilu hledám?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: mlhu jsem měla, ježka taky, ale dohromady ne. A to jsem asi dál.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam