• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TUILE: Duolingo je hlavně nekonzistentní. Desetkrát mi uzná "White cat", ale po jedenácté mě vyhodí, že je to "a white cat". Takhle bez kontextu. Bělaja koška.
    CADDY
    CADDY --- ---
    MAR_TINA: sorry za překlepy a nesmyslná slova, jsem blbou náhodou chtěl odpovědět na iPhone, to je další věc na třîsknutí o zeď...
    CADDY
    CADDY --- ---
    MAR_TINA: srozumitelný pravidla má němčina :) Angličtina mě někdy tlačí k přihození oknem...žádná pevná pravidla čtení, slovosled nelogický a někdy úplně přeházený...a o těch clench nemluvě...nedá se niky na nic spolehnout...a když už si člověk myslí, že trochu tuší, někde ho to zase rychle vyvede z omylu :)) A to nemluvím o vyjádřeno přítomnosti minulým časem a další lahůdky s časy spojené.. :)

Hlavně, že mi to pak neuzná v češtině větu "já něco udělal", trvá na "já JSEM něco udělal"...a v angličtině je to přitom jak náhodný generátor slov...a o rozumění mluvenému už raději nemluvit vůbec :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CADDY: má to docela srozumitelný pravidla :)
    Volný slovosled slovanských jazyků mě trápí víc.
    CADDY
    CADDY --- ---
    MAR_TINA: no, nevim...kdyby to aspoň melo nějakou logiku...angličtina je příšery jazyk :))
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TUILE: to je přesně můj problém, když už trefím člena, tak dojedu na slovosledu. Nedej bože mi tam ted přidali nějaký předpřítomný a minulý časy a to teda... :D :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TUILE: procvičujubsi tak ty členy. Jak anglicky umím, tak členy mě duo naučilo vylepšit. Ty věty se opakují, časem bude chyb méně.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TUILE: ja mam v italstine tak 80 % chyb na anglictine - vetsinou slovosled.. zbytek jsou chyby tam, kde je to fraze, ale duolingo me nenaucilo nejdriv, ze je to fraze (tedy napr. "obleka si kalhoty" ma byt "obleka si svoje kalhoty") nebo na tom, ze tam dam/nedam urcite/neurcitej clen, kdyz tam neni jasne napsanej, ale ja mam dovodit, ze tam je.. a opet mi duolingo nereklo, kdy tam ten clen ma byt, i kdyz neni psanej apod.
    TUILE
    TUILE --- ---
    po case sem zase zapla duolingo a zase troskotam na mizerny znalosti anglictiny.
    delaj mi problem cleny, takze srdce vyplejtvam na tom, ze napisu, ze “she likes orange” a ne “an orange”.
    tohle me u jazyku ze zeme tretiho sveta fakt neuveritelne sere.
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    NELLAS: "tři sta dní tři sta dní" by bylo pořád lepší než: "sto tabletů týdně, sto ...". Moje oranžová ikona Dua je každopádně pořád stejně nudná.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SARGO: Já chci taky vlastního avataroksichta!
    SARGO
    SARGO --- ---
    Včera se mi najednou objevila možnost vyrobit si vlastní ksichtík. Tak se mi třeba brzy objeví i možňost skupinových questů? :-D (A chci je? Ten pocit odpovědnosti je paralyzující! Ale když to mají všichni, tak chci taky! :-D)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NELLAS: to záleží, jestli si chceš parťáka vybrat sama, nebo jestli preferuješ sedávat v koutě a čekat, jestli jsi byla dost hodná :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BALAENA: A to něčemu vadí? :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NELLAS: to možná neděláš dobře, Jaromíre. Mám podezření, že ten, kdo zavíral quest, si do toho příštího vybírá parťáka.

My jsme teda tříčlenná skupina, tak nemám moc vzorků na pozorování, ale přijde mi ho tak.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Sorry, jdu spát :D

SARGO
    SARGO --- ---
    QUANTI: To by se mi stalo, kdybych se pustila do velštiny :-D

Jinak zvířátka cením! Víc zvířátek! Větší zvířátka, menší, podivná! :-D
    CROSS
    CROSS --- ---
    Podle Duolinga to nejsou štěnice, s čím mají Francouzi problémy

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Výborně. Dostala jsem se do lekce, kde mě furt někdo oslovuje. Quanti konstantně olivová...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam