• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: kde se to tam dá zjistit? Jsem v poslední a mám dojem, že mě to sežere nudou.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SUCHRE: Němčina má 7 sekcí, z toho Units 5-12-14-26-23-22-6, ale šestá je Champion a sedmá jen opakování. Ta pátá hlásá, že by měla být na úrovni B1, těžko říct.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Odpovim si sam, spanelstina
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    No vida, vubec jsem netusil, ze tu podobnej klub je.

Existuje delsi kurz nez francouzstina? Zacal jsem ze zvedavosti pred 10 lety, uz jsem ji dvakrat dokoncil a nekdy pred necelym rokem zjistil, ze jsem zase sotva v pulce. Je to pomerne ubijejici, protoze se omila porad to samy dokola a nedokazu si predstavit, ze by se podle duolinga nekdo mohl naucit jazyk na pouzitelny urovni. V podstate chci jen fr dodelat, aby byla z krku, ale konec vidim v horizontu roku a vic. Posledni dobou me to zase zacalo bavit a prokousal jsem se do diamantovy ligy (jako uz nekolikrat predtim), ale netusim, jak dlouho mi zapal vydrzi.
    TROGLODYT
    TROGLODYT --- ---
    TRISSIE: U nás jsem desátej já, se skoro 300, 8. a 9. mají asi 350
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TROGLODYT: u nás má Olga 4400 a Ewa 3040. ale johhan, co je 10., má jen 232, takže mám taky šanci :-)
    jinak teda mi přišlo, že i minulý týden všichni jeli jak blázni v neděli, v týdnu nic moc až na ty první tři nadšence, a pak zas v sobotu, ale krom mírného pohybu mezi 8-12. místem se to nějak výrazně neměnilo.
    TROGLODYT
    TROGLODYT --- ---
    Měl jsem si tu přečíst zaručené návody jak se vyhnout šílencům. Namísto toho jsem se včera večer zvědavě koukal jak dopadl můj vstup do turnamentu, a dneska ráno tam první dva mají už 1500. Zatím jsem po ranní cestě do práce těsně na hraně sestupu, tak doufejme, že večerní cesta domů to zlepší .... ale udržet se tam teda nebude jednoduchý.
    CADDY
    CADDY --- ---
    APRILMOUSE: to zní tak...IKEA 😁
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    QUANTI: svedsky je to uggla. To se mi hodně líbí :-)
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    ELISEBBAH: sova je ta bez chocholek

ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    CROSS: tak ja rozdil mezi hibou a chouette resila nedavno a jedno ma chocholky na usich a druha ne. Takze asi je to vyr vs sova.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: ja ted z nouze delala legendary začátečnickou nemcinu, jestli nekdy prijde na kozaka velka bida, udelam si vstupni test na angličtinu a to bude hodne legrndary levelu :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: Já teda teď odklikala poslední level (asi 4 lekce) taky na body, takže z toho minulého času jsem moc nepochytila, budu se muset znovu naučit, jak se řekne prase, ale to počká na zítřejší večer... každopádně za 20 minut bych fakt 1500 bodů nedala. Uctivá poklona.
    Napadá mě jediná možnost, jet začátečnické úrovně na legendary, ale to by ti už dávno musely dojít možnosti.
    CROSS
    CROSS --- ---
    NELLAS: jak jsem tu už psal, dojíždím do kanclu (a že si to kapitalista žádá třikrát týdně) cca hoďku každým směrem, tak to je čas si s Duolingem popovídat o sovách a tlustých prstících. Jinak tak 20 minut ráno a 20 večer. V divočejších týdnech (jako tento) mají prioritu XP před momentálně budoucím časem (prostým?), což samo není optimální přístup, ale co už.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: Aha, to jsem blbě pochopila 😂 zrovna jsem dočetla knihu o Alzheimerovi a upřímně mám pocit, že jsem to z té knížky snad chytla - tak mimo jsem si připadala snad naposledy, když jsem kojila.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Tvl, to není moje ani smykem!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: 202 týdnů v diamantech, to se skláním, mistryně!
    CROSS
    CROSS --- ---
    QUANTI: hibou vs chouette je oblíbený konverzační téma (teda ne v DL, tam to myslím rozlouskli ve prospěch chouette.(Francouzské sovy taky nejsou tím...)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: Kolik u toho denně tak trávíš?
    Tohle je hodně hustá statistika.

Jo a během jednoho z posledních vyhlášení mi to nechalo vybrat si spoluhráče na quest. Vzala jsem někoho snad klidnějšího.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: Vida, to jsem nevěděla. Spolužák Sova si překládal jméno do různých jazyků, takže kromě Owl znám německy Eule, francouzsky Hibou a italsky Allocco (i když to teď, když si to ověřuju, vypadá jen na puštíka - obecná sova by byla Gufo), ale španělština mu nějak vypadla :))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Já si to hlídala, abych skončila 20:58. Protože jsem si vzpomněla ve 20:39, že jsem to chtěla zkusit na postup.
    No, nějakým zázrakem se postup podařil (tipla bych, že ta pod čarou dopadla podobně jako ty).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam