• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LAUNCHER: přesně tak.
    A domnívám se, že ta křivka naučení se x množství času bude chvíli stoupat strmě a pak se skoro srovná (logaritmická fce). Když k tomu připočteme, že počet lekcí je konečný, může být celková efektivita naučení se jazyka pro intenzivní hráče nižší.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELISEBBAH: Uff. Ja teda dělám Duo, aby to doplnilo mé online hodiny NJ s lektorem o appku, kterou mám kdekoliv - typicky když čekám s autem na děti, nebo je někde hlídám. Že mě to někdy pochválí a někdy se to připomene, je moc fajn. Že se tam mohu namotivovat tím, že realní lidé které znám mají více bodů, je také fajn.

Ale proč se trápit tím, že někdo, kdo možná ani neexistuje, má tolik či tolik bodů? Nebo tím, že nejsem v nějaké lize? Jestli vám to pomůže, teď jsem postoupil z Ruby a jestli zase sestoupím, so be it. Stredobod mého studia to není, to by přeci nebylo efektivní.

Pro lidi mimo obor připomínám, že v mnoha různých online games jsou virtuální users, které tam má výrobce hry jen pro motivováni ostatních do utrácení. Jestli to dělá i Duo netusim a neřešením, ale vůbec by mě to nepřekvapilo.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ELISEBBAH: Já se celkem pohodlně zachránila v obsidiánu a teď se jen rozhoduju, jestli si udělám lekci 11:55, nebo se vykašlu na truhlu a nechám to až před spaním 😁
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Tak doufam, ze do takovy skupiny me to nehodi.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tvl... Mně je jasný, že v polštině se procvičování tohohle slovesa člověk nevyhne, ale sakra, tím výběrem, kdo koho hledá, tomu teda jdou výrazně naproti 🤣🤣🤣

VICSYL
    VICSYL --- ---
    CROSS: Validni points s psanim nebo poslechem, ale zase kdyz mas primarne vizualni pamet, tak bez textu vubec nevis, co se deje
    CROSS
    CROSS --- ---
    IDLE: Co jsem viděl v DL, mi nepřijde jako ten hovorovej (sic :-]) styl, co zjednodušuje a zrychluje psaní.

Jinak souhlasím.
    IDLE
    IDLE --- ---
    CROSS: Myslím, že od dob online diskusí a jiných Facebooků se hranice mezi mluveným a psaným celkem rozmazává.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VICSYL: Mluví tak plno lidí, ale málokdo tak píše, tím spíš cizincům. Smysl to má jako poslechový a konverzační cvičení. Ne jako psaná lekce.
    VICSYL
    VICSYL --- ---
    CROSS: Jaktoze nedava? Skoro nikdo v Cesku nemluvi spisovne a bohuzel ano velka cast tech, co si to o sobe mysli. Tohle je minimum, co muze Duolingo udelat pro to, aby te pripravil na ceske a moravske zoo ruznych koncovek.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CROSS: i ruština má pár lekcí lidové mluvy.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já se dneska v ruštině učila nové číslovky a rovnou s nima i počítat. Šest koček, třicet koček, čtyřicet koček, padesát koček. Mám padesát koček.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ELISEBBAH: v tom českém kurzu je několik cvičení na tohle vysloveně zaměřených (ale jako smysl to moc nedává)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Stepsister velká očekávání plní. Ale jak už to v takových případech bývá, člověk se musí hodně snažit, aby s ní držel krok.

ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Kasleme na spisovnou cestinu

NELLAS
    NELLAS --- ---
    Zato ruský medvěd jedl jelena. Už aspoň třikrát.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    QUANTI: tenhle nežere maso (a nepozná vtip) ani v němčině.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ...ještě že tu mám na neutralizaci medvěda; a už končím.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Dneska je to výživné... Po dětech zas vegani.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tahle lekce je asi celá o mých dětech! 😂

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam