• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    CADDY
    CADDY --- ---
    ELISEBBAH: to nevim, ale verim... kdyz slysim frnacouzstinu, rozhodne nemam touhu se to snazit napodobovat :-D
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    CADDY: hlasove zadani ve francouzstine je obri past!
    CADDY
    CADDY --- ---
    ELISEBBAH: mne mozna dela vetsi problem vybirani slov nez samotne psani, ja tam pak nemuzu najit to, co chci pouzit a kdyz je casovy tlak, je to o to horsi... :) Jo a maly tip - pokud zdrzuje psani, da se to trochu obelstit hlasovym zadavanim ;)
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    CADDY: hele ja se tam dostala ted poprve a jak pisu, podruhy uz jsem to neuhrala. Vzdycky jsem se zasekla v 8. kole. Jen jsem to zkusila a zkusila jsem i to s tim sparovanim prvnich slov a nejak to vyslo.
    Pak asi i zalezi co za rec delam. Matching madness delam fr-it, protoze vim, ze mi to hlava vsechno nejak automaticky spojuje, ale v cestine mi to treba vubec nejde a strasne se zasekavam.

Ta stupnovaci vyzva mi naopak v cestine jde, ale francouzstinu nedavam, protoze mi to dava samy nesmyslne dlouhy vety na psani a to proste neupisu.
    CADDY
    CADDY --- ---
    ELISEBBAH: tohle fakt nechápu, mně nikdy nešly věci na čas a mě při mě těžký úspěch se dostat vůbec do této extended sekce :)

Stejně jako tu někdo psal, jak dělá těch 80 bodů ve stupňovací výzvě (teď jsem zapomněl, jak se to jmenuje správně), pro mě je tvrdý oříšek už 64, většinou se nedostanu přes druhý řádek :))
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    ELISEBBAH: a jeste novy zjisteni! Uz se mi vickrat nepovedlo tech 150 udelat a po cca tretim neuspesnym pokusu mi to nabidlo, ze muzu jet zase od nuly. Takze nova moznost nahaneni bodu.
    Mozna to neni zadna novinka, ale ja to driv vickrat nezkousela, protoze jsem vedela, ze to bez boosteru nedam.
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    IDLE
    IDLE --- ---
    Vždycky, když potkám tuhle větu, tak si ji automaticky zpívám na melodii “It is the end of all hope" of Nightwish.

ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Fakt to ted jde bez boosteru!

KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: 😂
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: vy jste male davali ted prvni prikrmy, co? :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Nevim. Dal? 😂😂

KASUMI
    KASUMI --- ---
    Oh fuck
    Ja nechtela delat D 😂😂😂
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    TRISSIE: To by odpovídalo. :)

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    @all - nechcete si v ramci zkoumani cerne krabicky zvane "tvorba obsahu v duolingu" udelat ten rozrazovaci test na cestinu a dat sem svoje nejlepsi ulovky z nej?

Ja si zacinam myslet, ze je to fakt generovany z dat z prohlizece uzivatele. Jako "vlada a strana" preci nemuzou byt normalni slovni zasoba - leda byste poslouchali uz treti rozhlasovou audioknihu o komunistickych politickych veznich během 10 dni.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: tak toho se nemusím bát :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: Dostaneš se do Diamond league a pak můžeš postoupit do turnaje a pak hraješ tři týdny (na každé políčko v té horní ikonce jeden) a musíš být mezi cca top 12, jinak sestoupis zpátky do diamantové. Nebyla jsem první, když jsem naposledy koukala, byla jsem 6. nebo 7. Ale stačilo to.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: za jaký časový úsek je ten Diamond Tournament?
    To tam nemám nebo na to nemám, to neznám :)

NELLAS: a jako proč? Jestli chci hrát a vyhrávat tímhle stylem, tak si dám on-linovku nebo tetris, ne?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    HONZAL: Mně se teď fakt vyplatilo dělat první lekci až v pondělí těsně před půlnocí.

Nebejt Evgenije, that Is.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    /diamond
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam