• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    AETHER: Jako mně jsou ty body teď už jedno, a holt jsem si předtím dala o lekci víc, abych se udržela na potřebném místě v žebřčku... chtěla jsem získat tu "skleničku" do statusu a od té doby to fakt už můžu brát jako leháro, protože jsem "vyhrála", co šlo :D
    AETHER
    AETHER --- ---
    Pište jim na support, já jsem to párkrát udělala a opravdu mi to pak začalo fungovat. Nevím, jestli to dělají systémově, nebo opraví na úrovni uživatelských účtů, ale za mě dobrý.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: doteď se mi to nestávalo, aspoň jsem si nikdy nevšimla - celkový body v žebříčku (většinou moc) neřeším, ale na to, co je ve shrnutí za lekcí, koukám.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: To se mi někdy stává u poslední lekce toho jednoho celku (kolečka)... ukazuje mi to 40 bodů a dostanu 25 nebo 30, i když pak další lekce to ukazuje za dvacet, takže čas ještě je, i v tom náhledu, když se ukazoval, čas byl třeba ještě 8 minut. A měla bych teda dostat 50. Když jsem řešila žebříček, tak mě to pravidelně vytáčelo :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: to mě taky štve. Zrovna včera jsem začala lekci, která mi ukazovala 20 bodů, a dostala jsem za perfektní dokončení 15.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    A teda Duolingo mi přestalo ukazovat, kolik času mi ještě zbývá do konce dvojitého bonusu. Už jsem získala, co se dalo, tak mě to tak netrápí, ale je to pitomé.
    CADDY
    CADDY --- ---
    NELLAS: já si můžu právě do klávesnice zapnout jazyk, jaký chci... a opravovat/doplňovat umí u všech, dokonce najednou... ono to hodně pomáhá, třeba Massachusetts bych bez Google nebo autokorekce asi nikdy správně nenapsal :-D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CADDY: Já se to učila sama, nejdřív základy doma s Mariem (měli jsme doma výukový program) a pak prostě jak jsem psala. Nejdřív mě to zpomalovalo, ale pak už se to jen lepšilo. A pak jsem přidala ten horní řádek.
    Aktuálně mám klávesnici bez českého potisku :D
    Akorát mám v telefonu jen češtinu a angličtinu, tak mi to v Duolingu nenapovídá.
    CADDY
    CADDY --- ---
    NELLAS: jo, to věřím... já jsem na to poleno, já ani po tom roce nebyl schopný... :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CADDY: Ten rok nebo jak dlouho jsem se učila psát pořádně všema deseti a postupně se nutila i do diakritiky... tak ten se mi na ušetřeném čase i nervech mnohokrát vrátil :D
    CADDY
    CADDY --- ---
    NELLAS: já mám tohle nějak naopak, já píšu na klávesnici u počítače bez diakritiky, na mobilu s ní :) Tam ji to doplní zkrátka samo, max vyberu variantu...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CADDY: Nevyžaduje. Jen ti to podtrhne, že ti jako chybí (vyzkoušeno ve španělštině i v němčině, na mobilu jsem fakt líná se s tím crcat).
    CADDY
    CADDY --- ---
    SARGO: tak jeslti to pomůže... :) Vidíš, já nikdy ani nezkoušel, zda duolingo tu diakritiku vyžaduje :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ehm... je tohle dost praktické?

SARGO
    SARGO --- ---
    CADDY: Nevím, to už musí být, abych tu osmdesátku nedala :-))
    CADDY
    CADDY --- ---
    SARGO: to je standard, ne? :-D
    SARGO
    SARGO --- ---
    CADDY: Tak to to máš sakra přísný :-))
    CADDY
    CADDY --- ---
    SARGO: mobil doplňuje sám, takže jo
    SARGO
    SARGO --- ---
    CADDY: Hele, a píšeš při tom diakritiku? :-)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    LAUNCHER: Hele presne z toho EN - DE sem mel strach taky, uprimne receno je skoda ze ta nemcina v cesky implementaci nefiguruje.
    Ja ji proto radsi jedu z francouzstiny, ponevadz ta je daleko explicitnejsi.
    V tvym pripade bych ti doporucil spis Babbel, ten sem jel pred covidem a naucil sem se plno zajimavejch a praktictejsich obratu, bohuzel na ukor toho ze mi nak utekly zakladni trivialni veci ; A prave ted mi DL vyhovuje, protoze me neustale fackuje tema opakovanima (ja odklik tu moznost misto srovnavaciho testu jit znovu od nuly)
    Jinak Cari z EasyGerman je super, sjizdim pravidelne videa kdyz sem v kuchyni :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam