• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    btw sleduju to tady nějakou dobu a jste dobrý tryhardi :D

já se so-so držím v obsidian league a jsem rád, že jsem rád....hlavně mám často pocit, že mě to tlačí k těm ramp xp a match madness eventům, za který je sice dost xp, ale člověk se tam nic moc nenaučí
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    Tak si po půl roce dávám pauzu od premium Duolinga, protože přecházím na Memrise. V Duolingu si budu udržovat streak, ale Memrise je pro mě momentálně lepší - má videa s procvičováním slovní zásoby, celé fráze a věty vč. videí a nově např. konverzaci s chatbotem na předem dané téma. Celkově to člověka tlačí mnohem víc v tom jazyce přemýšlet.

Ale je to daný taky hodně tím, že jsem potřeboval oprášit čínštinu a Duo má hodně nízký level. Ostatně to je stále problém řady jazyků - o covidu jsem dělal ruštinu, projel jsem celý kurz a nějak extra moc jsem se toho nenaučil. Naštěstí se můžu vždycky vrátit ke španělštině, protože tam je fakt z čeho brát.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    KASUMI: Jo, ta cestina je vtipna. V jinych jazycich tam toho tolik na zasmani nemam.
    TOM_TOM
    TOM_TOM --- ---
    MAR_TINA: No praveze nejsou a tak jsem si vzdycky rikal ze mam trochu nevyhodu, ze lusteni japonskyho kanji proste zabira vic casu nez jazyky s latinkou. Souperi v portfoliech japonstinu nemaji, takze to asi takhle neshlukuje. Proste jsem mel jen tentokrat kliku.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: Nejsou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TOM_TOM: myslíš, že ty žebříčky jsou po jazycích? Dávalo by to teda smysl.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já jsem omylem z desátého místa postoupila do turnaje.
    TOM_TOM
    TOM_TOM --- ---
    Cekal jsem od Dua trochu vic ovaci se priznam… Ale mel jsem asi fakt velkou kliku na soupere, vyhral jsem s temi 3900 body, druhy misto bylo za 2900. Na druhou stranu delam japonstinu a ta je oproti jazykum v latince o trochu pomalejsi si myslim… Takze je to nakonec cely fer..:)

KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jsem si včera na chvíli pustila češtinu, abych trochu nahrála body (vtipný je, že se mi nezapočetly) A musím říct, že oproti italštině jsou tam vtipné věty. Viz obrázky. + Mě teď teda pobavilo ve feedu tohle od eli

KASUMI
    KASUMI --- ---
    CROSS: Slusny
    CROSS
    CROSS --- ---
    Vtipná bitva.

TUILE
    TUILE --- ---
    TOM_TOM: ja dala 6k, abych se udrzela v lize. na tournament bych potrebovala 9,5k.
    v diamantu sem sest tejdnu a na prvni nedosahnu ani omylem a to mam kazdej tejden 5k+.
    ale koukam, ze na tom jeste nejsem tak zle.
    CROSS
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (jsem patnáctá, deset pozic nad sestupem, a už na to neplánuju sáhnout)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    U nás ještě ráno stačilo k postupu do tournamentu asi 1500 bodů, jsem ráda, že jsem se toho honu neúčastnila 😅

CROSS
    CROSS --- ---
    U nás spíš divočina

TOM_TOM
    TOM_TOM --- ---
    Vypada to nadejne, jestli neprijde nejakej last minute magor.

KASUMI
    KASUMI --- ---
    ELISEBBAH: Pff

Ja s tim trochu pohla

ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    KASUMI: ja se zas budu pretahovat o treti misto. Uz dva dny se s ni predhanime.
    Udelala jsem dva dny po sobe osobni rekord a stejne se nechce vzdat.

KASUMI
    KASUMI --- ---
    Mam zítra co dělat

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam