• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    QUANTI: Ano, obě Android, ještě si ho zkusíme aktualizovat.
    CROSS: No, je to tak. Ale zatím mě to dost baví, tak mu trochu toho šmírování odpustím :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    HELOUN: máte stejný OS? neděláme teda stejné kurzy, ale dceři na ios vypadá spousta věcí jinak než můj android.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Ještě k tomu rozřazování do skupin podle výkonu (xp). V mojí současný skupině má první 17k, pátej 4k, desátej 3k, už třináctej 760, a poslední postupový místo (25.) má 152. To mi přijde jako dost divná distribuce teda.

Pointu to nemá, jen mě to tak zaujalo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HELOUN: podle mě to přes nějakou AI tahá i historii prohlížeče. Viz můj zážitek s rozřazovacím kurzem v češtině:
    [TRISSIE @ Duolingo]

(něco je stejné, občas nějaké věty u ostatních poznám, ale obecně je moje duolingo v ruštině víc kruté, hladové a depresivní, než ho mají ostatní :-)
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    Ahoj, prosím nevíte, na základě čeho tvoří Duolingo obsah lekcí? Obě se ségrou jedeme řečtinu, ale ve stejných Units nám to nabízí trochu jiný obsah. Nemám dojem, že by se to lišilo obtížností, ale je to prostě jiné, takže pak umí jiný slovíčka a blbě se nám to porovnává :)
    Rozdíl je také v tom, že já mám u každého Unitu ikonu bločku, kde je alespoň krátký popis a pár vět z obsahu lekce, ona tam nic takového nemá. Nevíte tedy prosím někdo, kde a co nastavit? Na nic jsme bohužel nepřišly...
    Jinak já jsem se teď registrovala nově, sestra už nějaký starý účet měla, ale do telefonu si to též instalovala nově.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: v neděli ve 21:01 máš taky dost zoufalců, co se snažili ještě na poslední chvíli udržet se v lize, a ve 23:50 taky ty, co měli o víkendu lepší program, takže výběr bude vždycky :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VSICHNIMAME: schválně jsem to kontrolovala a i když sama mám šest jazyků (ruština, němčina, španělština, francouzština, latina a čeština z AJ), tak v lize ("obyč" diamantová) mám lidi, s nimiž se neprotnu ani v jednom jazyce
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    QUANTI: V pořádku, já to chápu. Já jsem tady snažil vysvětlil svůj předpoklad. Ten se ukázal jako mylný a myslím, že dál nemá cenu se v tom nějak výrazně hrabat :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    B3DA: nemám ios, dál? ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FRK_R23: no jo, ale já se ti snažím vysvětlit, že v Duolingu to jde měřit jen pomocí XP, nebudu si s nikým poměřovat naživo, kdo umí víc německých slovíček :))

a jak už jsme tu několikrát odpozorovali, lekce udělaná hned po deváté v neděli tě hodí do ligy s lidmi, co to jedou fakt na výkon, takže jejich study habits jsou začít hned po začátku ligy a hrabat a hrabat, co to jde, zatímco čekání na pondělí večer nebo dokonce na úterý (se streak freezem) ti nalosuje o hodně relaxovanější soupeře
    CADDY
    CADDY --- ---
    QUANTI: Angličtinu, němčinu a...valyrijštinu (ale tu už jsem dlouho nepustil)
    B3DA
    B3DA --- ---
    QUANTI: imho spis ios app feature
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    QUANTI: Prostě jsem si jen myslel, že vzhledem k počtu uživatelů tě to hodí do ligy k lidem, kteří jsou na tom podobně jako ty.

V gamingu se tomu říká match making a ten by měl být tzv. skill based. Aby člověk nesoutěžil proti někomu, kdo je výrazně lepší.

Ve fotbale taky nehraje FC Barcelona s TJ Houslice :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CADDY: a co máš za jazyk/y? třeba to začali dělat jen u těch nejfrekventovanějších...
    CADDY
    CADDY --- ---
    VSICHNIMAME: to já tam nemám teda, teď jsem koukal
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FRK_R23: jo, ale z bronzový třeba do rubínový se dá dostat nějakým soustředěným výkonem během fakt pár týdnů, klidně každý týden vyšší liga, když se tomu věnuješ. To, jestli někdo začíná, nebo už jede vyšší levely, by nemělo mít (zvlášť teď, když jsou ranní a večerní truhly) téměř žádný vliv na XP, a v lize se soutěží jen na XP, neporovnávají se znalosti přece...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    B3DA: Ach so. Člověk se pořád učí :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    FRK_R23: budes zarazen do skupiny lidi, kteri pobliz tveho casoveho pasma ukoncili svou prvni lekci ve stejnem casovem okne ¯\(°_o)/¯
    ligu budes mit ofc odpovidajici svemu predchozimu vysledku
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    VIDA: ve finále turnaje to určitě nebylo.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    B3DA: Jakože když začnu v neděli, tak budu v jiné lize než když začnu v pondělí? Similar study habits si teda představuju jinak.
    B3DA
    B3DA --- ---
    ne. similar study habits == kdy udelas prvni lekci v novem tydnu (po vyhodnoceni vysledku ligy v nedeli 21h). o nicem jinem to neni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam