• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: to dáš! já ti věřím!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: jedno kolecko
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Ale poslední dobou to taky nějak flákám, dřív bylo nemyslitelný, že bych každý den neměla obě truhly, teď je obvyklý, že dám jen jednu session denně s bonusy buď od frienda, nebo za ukončení lekce. Asi ta zima. Nebaví mě nic.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: Jako vím, že to nechceš slyšet, ale za mě právě to střídání jazyků ten duosplín řeší. Neumím si představit mít jen jeden, po čase prostě začne nudit, takže mám týdny, kdy na latinu nebo řečtinu týdny nesáhnu... a pak se velmi hodí na vytržení z rutiny.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    MAR_TINA: to znám, o covidu jsem udělal ruštinu celou a v tý poslední třetině jsem se do toho už fakt nutil, protože mi přišlo, že se už nikam neposouvám...
    Ono prostě Duolingo jazyk nenaučí, ve chvíli, kdy ti dá maximum, je třeba začít s něčím kombinovat, já jsem třeba ke konci ruštiny začal zkoušet číst. Je to celkem záhul, ale když se začne s něčím, co člověk dobře zná v češtině, tak to jde (já třeba tehdy cetl Noční hlídku).
    Problém je přenést si drill z appky do běžného života, což je holt náročný.

Jinak já mám dlouhodobě španělštinu jako záchytný bod, když s něčím přestanu, nebo to dodělám. Kurz španělštiny je údajně nejdelší na Duolingu, takže nehrozí, že bych to jen tak dodělal (a je tam toho tolik, že se člověk skutečně naučí celkem solidní základy - odzkoušeno kamarádem)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: a kolik ti zbyva?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já mám nějaký duosplín a donutím se udělat tak jednu lekci obden, abych nepřišla o řadu.
    Jsem skoro na konci ruštiny a jak jsem měla první půlku radost, že se posouvám, tak v druhé jsem se už nikam neposunula. Umím houby. Chci se učit ten jazyk, duo už nestačí, ale nechci přijít o svou 1120 řadu. Nový jazyk nechci, tak nevím, co.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SALVATOR: ale mlho, to je to, co rikam - liga zoufalcu, co to resili na posledni chvili (bo u toho nesedi deset hodin denne jako nekdo, aby meli postup pohodlne pojisteny dopredu :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI: Koukam, ze to, ze jsem to udelala chvili po 21, nemelo tento tyden vyznam
    Naopak to lidi udelali na zacatku a ted tam nikdo nebyl 🤷‍♀️
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    TRISSIE: Já si nějak nejsem jistej, že tohle úplně funguje. Minulou neděli se mi podařilo přesně to, co popisuješ a dneska mi na 2. místo pohodlně stačilo cca 1600 XP
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Já se na questy vykašlala, snad stihnu challenge i bez těch dnešních. Dneska prostě nebyl čas, stěží jsem si vzpomněla za deset minut devět prodloužit řadu (svlečená, v koupelně před sprcháčem 😂). Nějak nechápu, co to bylo za den. Nic jsem pořádně neměla v plánu, ale stejně jsem se nezastavila a navzdory tomu za mnou není nic vidět.
    VIDA
    VIDA --- ---
    TRISSIE: Viděla sem jistou naději na třetí místo, ale hodinu před koncem se dvojka s trojkou pustily do závodu, tak sem šla ulovit xpéčka v domácnosti složením prádla.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: já poslední úkol dokončila 21:00:05 - což mě katapultovalo do ligy s podobnými zoufalci. Uvidíme zítra ráno, ovšem je 22:25 a první má jen 366XP, vypadá to nadějně :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Já váhala, jestli to riskovat, ale nakonec jsem to stihla o chvilku dřív.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: Dooohajzlu, já nestihla questy 😒
    B3DA
    B3DA --- ---
    Tvl, zadna trofej? Dostanu 30min boost, kterej tedka necham propadnout samozrejme a nejaky drobny. Uaaa, podel :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Tak jsem si ještě na poslední chvíli splnila denní questy, ať pak můžu za pár dní machrovat, jak mám únor hotový.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    TUILE: tvl a ja tu machruju s 2,5k :D
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    VSICHNIMAME: matching madness
    TUILE
    TUILE --- ---
    ELISEBBAH: ca trictvrte hodiny denne (2x15 z truhel a 1x15 z ukolu).
    nicmene sem jela ciste jenom na body. o jazyk slo az na poslednim miste.
    chces vylevlit postavu? di dvacetkrat do stejnyho dungeonu s klikej furt na to samy dokola.
    v momente, kdy sem v cince mela cviceni, ktery bylo extremne jednoduchy, zapla sem lektvar z friendquestu a klikala pul hodiny furt dokola to samy. jedno cviceni trvalo do triceti vterin a bylo za to 40xp (z toho dne mam 9kxp).
    (matching madness v mym jazyce tatim nemam)

priste uz do toho nejdu, chci se ten jazyk treba i ucit. ale chtela sem odznacek… (facepalm emotikon)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam