• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    NELLAS: za Friend quest je 5 bodu. Pocitala jsem 5+3
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ELISEBBAH: Ty jo, furt mi vrtá hlavou, jak jsi přišla na to, že 3+1=5 :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ELISEBBAH: No, podívej se, kolik jsem v té chvíli měla splněných questů ze dneška. Včera 3 a 1 friend quest.
    I kdybych měla včera 3 a dneska 3 a 1 friend quest, bylo by to moc.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    NELLAS: co tam mas pridanyho ? Jestli jsi vcera dokoncila friend quest, tak to uz je 5 + 3 splneny ukoly ze vcera (?), tak to sedi, ne?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Druhý měsíc v řadě mi na začátku přidalo pár questů do challenge. Minulý měsíc 10, tenhle 5. Skoro mám pocit, že se to rozbije, když první den v měsíci člověk dokončí friend quest.

AETHER
    AETHER --- ---
    KASUMI: To je to treti misto z minuleho tydne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: nebyla larisa chlupatá? Dneska by člověk řekl textilie z netkaného umělého vlákna

TRISSIE: já prvně v žitově víc uplatnila angličtinu v Řecku a to tak, že jsem tam byla sama týdny a nemluvila česky. No, nezískala jsem do začátku pěknou angličtinu. Ta finská potom (tzv. rally english) byl skok o třídu dvě výš.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SALVATOR: maximálně chvíli polská televize, ale minimálně
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KASUMI: rip
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAR_TINA: Nějaký vystavení kultuře? Já se třeba polsky neučil nikdy a rozumím přitom dost dobře a trošku mluvím a to od narození žiju buď v Praze neboj středních Čechách. Může za to táta, kterej mi od dětství pouštěl Marka Grechutu, Niemena a další polský hudebníky, pozdějc sem koukal na kabelovce na polskou televizi, s internetem se přidaly polský memíky... I jązyk Polski jest łatwy.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Mam 370😂

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: existuje jistá záhada, proč přibližně na této úrovni (řekněme rok duolinga) polsky rozumím, trochu i mluvím. Ne, neučila jsem se nikdy. A odhalilo se to při prvním pobytu v Polsku, ne později. Jdem z Polabí, navíc tu byla max němčina. Tu neumím. Ani trochu. 4 roky na gymplu, nic.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CROSS: a počet nebo spíš pád podstatného jména podle počtu kusů. Banán, banány, banánů... A kdo správně přečte 101 ban...?
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    Match Madness dělám už dlouho, ale nikdy jsem se nedostal přes rekord 100, natož abych to dohrál. Věci na rychlost mi nikdy nešly, ale zkouším to dál.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Dneska se taky zadařilo (en–fr)

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    TUILE: na angličtině a španělštině je (teda pouze v mobilní aplikaci)
    TUILE
    TUILE --- ---
    LORD_DE_SEIS: jeee, to chci taky. muj jazyk pexeso nema :(
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Tak jsem to natočil pro představu...tady jsem to teda o 3 slova nezvládl, protože jsem tam nasekal nějaké chyby.

https://nyx.cz/files/000/027/2746219_3af1b9de612722d244a5/original.mp4?name=VID-20240301-WA0000.mp4
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jinak mi dneska vybouchlo hlídání, takže jsem se připravovala na hodinu s miminem. A ona minutu před začátkem usnula na hodinu a čtvrt. Naprostá paráda😂 poslední čtvrt hodiny u toho seděla se mnou a moje pozornost šla na 90% do kopru

Ale porad jsem nadsena
    Sorry
    Asi to uz sem nepatri
    Ale ta radost z toho, ze neco vim, je fakt bozi:))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Já onehdy kolegovi říkala, že jsem se naučila praktickou větu, že můj kůň není umělec, ale je architekt. Asi tomu šlo rozumět, protože se tomu zasmál.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam