• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    s_v_e_t_y_l_k_o - PetuleKudrata
    genevieve - AnnaGenevieve17
    rozbalit záhlaví
    VIDA
    VIDA --- ---
    DEADSLUT: Opatrně. Sova je známej (citovej?) vyděrač. My tady už jsme ztracení, ale ty máš možná ještě šanci se zachránit.

DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    VIDA: ááá, tak tahle intro stránka se mi ani nezobrazila, děkuju, mystérium želbohu rozřešeno, jdu mamince hledat jiné zdroje (případné tipy uvítám, pokud byste v záloze měli něco, co se vám osvědčilo, mně zatim přišla slušně stavěná nemcina-zdarma).
    A jinak se jdu propadat hanbou, jak svoji sovičku sama zanedbávám.
    E42
    E42 --- ---
    DEADSLUT: V češtině existuje jen kurz angličtiny.

KOZLIKK: Body se asi nejrychleji farmí tak, že si na PC otevřeš stejnou Story třeba v 9 oknech a odklikáváš stejné odpovědi. Než se dostaneš k 9. oknu, první se vykecá, takže je to víceméně bez prodlev. Tímhle způsobem jsem kdysi poprvé vyhrál diamantovou ligu. Později se mi to povedlo i bez nějakého super velkého snažení, ale to jsem měl štěstí na divizi.
    VIDA
    VIDA --- ---
    DEADSLUT: Potvrzuji.

DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    Prosím, kdybyste náhodou věděli, asi troglodytí otázka, ale furt tak nějak doufám, že jsem jen nešika a mam marný gůgl-fu... To, že se mi mamince nepovedlo nastavit na duolingu němčinu přes češtinu a je tam jen přes angličtinu (kterou jakž takž zvládá, ale mít dva cizí jazyky zároveň uplně nechce), je asi bohužel tím, že jinak to tam není, že?
    CROSS
    CROSS --- ---
    ELISEBBAH: hele moc tomu nerozumim, Nicola to nějak fláká, ale i minulý týden měla ten průběh podobnej a je možný, že na to ještě nastoupí. (Teď je pátá, první a druhej maj mezi 13-14k.)

Jinak dobrej naháněč XP je Rapid Review, normálně za 40, s double za 80. Přes ten se dá za 15 minut udělat kolem 700-800. Dá se to jistit tim, že během tý lekce si jeden vypne mluvení a poslech a pak zase zapne (to je takový IDDQD moderní doby).

ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    KOZLIKK: ja vetsinou zvladnu za pul hodiny s doubleXP okolo 1200-1500xp. Kdyz delam jen matching madness. Lekce jako takovy ne.

Mimochodem, Crossi, jak je na tom tvoje trida A? :)

KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    Vcera bylo fakt osklive, nechtelo se mi nic, tak jsem realne zkousel co je mozne, kdyz u toho clovek sedi s prestavkami prakticky cely den. Skoncil jsem s osobnim rekordem 4952 bodu a 50 dokonalych lekci v jeden den, delal jsem to na notebooku, takze to slo velmi rychle, bez napovedy slov, takze i prijemne procviceni psani vsemi deseti. Ty boosty XP krasne navazovali, ale realne se na single uctu podle me o moc vic udelat neda.. jestli nekdo dava par dni po sobe mezi 5-7k XP tak musi lezet nekde v nemocnici, nebo to nechapu, protoze to bylo celkem vycerpavajici. .)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    RUTHLESS: Těším se na tvé komentáře :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Jo, mám novej update a mám už nový achievmenty a muzu komentovat :-) jste rádi? :-D
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    🧐

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: zu viel! :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Nevím, wieviel? :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: No vidíš, já nedávno. Ty jsi holt v ruštině ještě přede mnou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: víš, kolik pětek, dvojek a jedniček z biologie jsem dostala? :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: to jsem ale měla první já! :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VIDA: Jinak já měla v němčině (i v rámci těch přeskakovacích lekcí, které výhradně dělám) asi tři nebo čtyři celé celky, kdy se jednalo pořád o školu, psaní písemek, chození za školu, vyrušování v hodině, psaní referátů, odmlouvání učitelce a podobně. Zlatá práce!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VIDA: Vsjo plocho i lučše ně budět :D
    VIDA
    VIDA --- ---
    No já si poslední dobou připadám, že mám v Duolingu druhej job. Představuju teamu nový kolegy, podávám hlášení ředitelce, učím lidi pracovat s tiskárnou... Jako je to asi praktičtější než "krokodýl v divadle" a "zmije v taxíku", ale sem z toho krapet unavená a výplata nikde.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Líbí se mi, že ve feedu někdy vídám od ostatních věci, co jsem už sama sdílela.
    Nedávno to byla věta (v němčině) Ty světle zelené šaty patří mojí kočce.
    Sem tam vídám i tu ruštinu.
    Je vidět, že to zaručeně pobaví :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam