• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AETHER: Ještě toho trochu. Děcka všude po domě tahají ty soví zelené plyšáky. Dvě děti, každý jedna sova.

Tuhle NE jsem se probudil na gauči a první co rozespale uvidím byla Duolingo sova 40 cm před mojí hlavou na konferenčním stolku.
    AETHER
    AETHER --- ---
    Kdybyste nekdo chtel byt pod sovim dozorem, davam pryc zavesy😁

NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    O_o

NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Mně to tak fungovalo tak cca 20-25 týdnů, a pak mě to před dvěma týdny ošklivě vyhodilo do Obsidiánu, protože se to nějak sešlo a najednou bych potřebovala příliš mnoho i na udržení v lize :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Ale samozřejmě i tam se čas od času objeví magor/podvodník.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (v diamantové)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Přesně, já se už týdny a týdny držím na něčem mezi 1000 a 2000 XP, první lekci si dávám pověrčivě (i když vím, že to ovlivňují spíš ty dlouhodobé XP) v pondělí večer, a většinou nemám problém (klepu na dřevo).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAUNCHER: ono tě to prostě grupuje se stejně výkonnými, takže je to self-fullfilling prophecy.
    když jsem jela na výkonovku na diamantový turnaj, tak to trvalo pak 2-3 týdny postupu z 20-25. místa, než jsem se dostala do své pohodové diamantové skupiny, kde jde postupovat i s 1500 XP :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já jsem motivovaná udělat trošku víc lekcí, abych se udržela v lize. Ale zase jen v rámci určitých hranic, nárazově dám třeba i 700 XP za den, ale jinak si spíš jen splním denní questy (pokud nejsem extra zpruzelá nebo začtená do knížky). Na první místa neaspiruju.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    mě baví na začátku ten hec... každopádně ti, co mají 50k měsíčně, to jsou prostě nolifeři, to mi nikdo nevymluví :-)

TUILE
    TUILE --- ---
    LAUNCHER: je to hra. pro nekoho sou xp motivacni pro efektivnejsi uceni se jazyka, jinej jede na vyhru za kazdou cenu.

ja to mam neco mezi.
    na jazyky sem blba, mluvim denne anglicky a nemecky a moje uroven je stale b1-b2. abych se zlepsila, musim vyvinout extremni usili, ktery podle me neodpovida vysledkz, tak se nesnazim :)
    nicmene, kdyz jedu nekam do ciziny, chci umet aspon zakladni fraze a objednat si kafe v mistni reci. na coz je duolingo skvely. zaroven uspokojuje moji potrebu nekde honit expy (sem rada, ze hraju nejakou rozummnou hru a ne staveni mestecka, ktery nema absolutne zadnej presah).

a k tomu podvadeni. muj osobni rekord za jeden den. mela sem lehkou opakovaci lekci a jela ji dokola.
    4vteriny na 40xp. podvadeni to nebylo, ale naucila sem se perfektne 3 indonesky slovicka.

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    LAUNCHER: Tak časť bude viac ľudí na 1 účet, tam tú motiváciu chápem napr. v ušetrení financií.

Podvádzanie tiež nechápem, aký ma zmysel. Ale zas poznám ľudí, ktorý proste musia byť vždy a všade prvý, ináč nastane koniec sveta. 🙂
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SHARKIE: Nejvtipnejsi jsou lide, co maji 6 dnu jednu lekci denne (nebo par stovek XP) a pak najednou 1 den, kdy behem par hodin udelaji pres 10k XP. A v logu pro ten 1 den velmi nepravdepodobne scenare. Ja uz to ani nesleduji, ale kdyz jsem se koukal, tak jsem videl veci obcas.

Nechapu tu motivaci, Duolingo vnimam jako pseudo-anonymniho dobreho pomocnika k vyuce jazyku. Jestli smim soudit podle sebe, tak je mi uplne jedno jestli lide, ktere znam, tam vubec nejsou nebo toci 10k XP tydne. Neprekvapive jsou casto jejich language skills uplne jinak a celkova suma vsech skills ale uplne jinak. Ale nekdo ma asi potrebu tam exhibovat. Nebo je to nejaky humorny pokus o microagression? Netusim a nevyresim 😊 Ale rad bych si poslechl tu motivaci cheaters, proc to delaji / co si od toho slibuji.

PS: To, ze vetsina tehle lidi tam mela u X jazyku "z rustiny do..." nebo rovnou uzivatelske jmeno v azbuce, nepomaha stereotypum o RU. Nerikam ze to jsou jen oni, ale ten pomer byl zarazejici, urcite pres 90%.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    LAUNCHER: Ja mám problém, že ma to strašne demotivuje, keď tam je niekto takto podozrivý. Preto som sa držala o ligu nižšie, kde sa to nedialo.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SHARKIE: Jednou jsem videl pani v duchodovem veku z HU, ktera jela podobny masakr v DE + EN (bohuzel uz si nevzpomenu presne kolik XP). A podle logu zadne zjevne cheatovani, nejspis poctive.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    LAUNCHER: 4k má teraz u mňa už prvé miesto (podľa grafu robí denne 4-8k).. ale zbytok vyzerá zatiaľ celkom normálne 🙂
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SALVATOR: SHARKIE: Jsem 19. tyden v Diamond league. V mem pripade ma 1. misto 15 - 30k XP tydne. Pro udrzeni byva potreba ~ 2k XP. Tzn stejny pocet bodu by u me nejspise nestacil na udrzeni. DE, zacatek vetsinou pondeli ~ 6:00. Ostatne v tuhle chvili mam s 466 XP treti misto.

Uznavam, ze mi to takhle vyhovuje, protoze 2k XP tydne pro 1. misto by u me nebyla efektivni gamification. Mrzi me, ze 1. misto je u me pravidelne nejaky cheater, ale treba uz na 3. miste jsou lide, kteri jedou IMHO poctive a respekt jaka cisla delaji. Ja koncim ~ 3. - 15., s ~ 4k - 10k XP.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SALVATOR: Až jeden týždeň som za tie 2 roky mala normálnu skupinu na diamantoch. :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ja dnes skoncila s 2,5k na krasnym tricatym miste.
    ale proste nebyl prostor.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SHARKIE: Bez obav. Já sem už tejdny v diamantový a třeba tenhle tejden na 1. místo stačilo cca 1800 XP.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam