• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    s_v_e_t_y_l_k_o - PetuleKudrata
    genevieve - AnnaGenevieve17
    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TRISSIE: LAUNCHER: Co se XP týká:

Gamification Duo se mi moc líbí. Vidím dny v týdnu, kdy jsem to Duo flákál. Mám nějakou zpětnou vazbu v rámci přidělené skupiny.

Ale srovnávat si to třeba tady na Nyxu?

Pokud dva lidé dělají dva různé jazyky, mají jiné vstupní znalosti cílového jazyka, jiné znalosti EN (např pro EN-DE), zaměřují se na jinak bodovaná cvičení, věnují tomu jazyku jiný počet hodin mimo Duo, mají jiné cíle (DaF, přežít conf call, turistika?) - to mi nedává smysl.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TRISSIE: Výukové části Duo EN-DE kurzu mám už pár týdnů hotové, jedu jen opakování. Zkoušel jsem i DE-EN, ale to mě nechytlo.

DE mě baví, využívám jí každý den v aktuální práci pro DE zákazníka a je mi líto, když jí nedám dost. Duo jedu až 45min ráno a až 30 min večer. K tomu hodně poslech, prostě si pustím něco z YT. Čtení mám v práci, pro mě zajímavější témata.

Cíl je minimálně B1, ASAP.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TUILE: jasně, opakování beru, ale nový učení mi prostě hlava bere jen omezenej počet.

a s tím mluvením - jo, číslovky jsou průser i v ruštině. Což je neskutečnej oser, cokoli jinýho není problém (někdy až úplně idiotsky - jak s tou azbukou furt trochu válčím, tak občas pusa jede rychlejc než oči, a přečtu, co si myslím, že to bude, a ono je to úplně jiný slovo - a stejně mi to vezme), ale pár konkrétních číslovek prostě ne a ne projít, i když je zkouším na všechny správný i nesprávný způsoby, co mě napadnou.
    TUILE
    TUILE --- ---
    TRISSIE: ja se tim opakovanim ucim hodne.
    docela casto si davam ty petiexpovy opakovacky a prohedu si klidne celou lekci, takze si spojim, coze se v tom bloku vsechno resilo.
    ale pravda, body se na tom fakt nenazenou :D

a proc sem du.
    mluvici cviceni. za boha mi to nebere cislovky. doted sem s vyslovnosti nemela problem, ale cislovku mi to nevezme nikdy zadnou.
    ted sem pul minuty do mikrofonu hulakala trez, tres, tris, tréz, trés, třes…
    az kdyz sem zarvala kurva, tak to proslo.
    pritom kdyz diktuju preklad, tak mi to tu cislovku normalne napise.
    jestli to takhle pujde dal, tak tme to motivuje akorat k tomu si mikrofonovy cviceni vypinat :/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAUNCHER: já nevím, přijde mi, že na efektivní učení zvládnu jedno, maximálně dvě "kolečka" denně (pokud teda jsou s novýma slovíčkama/gramatikou a ne čistě opakovací). Jasně, taky dokážu nastřílet 1-2k denně, ale to pak jedu čistě na expy a ne na učení.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TRISSIE: Jo no, ale kdyz nemám 500 XP denně, přijde mi, že tu DE flákám. Ale je pravda že doufám, že se jednou tu Duo slovní zásobu pro DE naučím a pak pojedu menší XP jen pro opáčko, klidně v nějaké nižší lize. Ještě hezčí by teda bylo, kdyby přidali další okruhy.

Závidím dole tu AI, hry atp... u mě zatím vůbec ani pro DE a ani EN-EN, co jsem se koukal.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Mate to nějaký rozbity s tema expama! 😉

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    LAUNCHER: Do zajtra to este dvihne :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SHARKIE: Ufff, těch 40k XP 🤦‍♂️
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    U mna klasika :) ale udrzat by som sa mohla, len asi uplne nechcem..

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Takhle málo bodů v SO večer jsem ještě neviděl. Ale jednak tam někdo může zítra dát 12k XP za den (nejvíc co jsem zatím viděl), druhak je mi jedno jestli někdy rarest diamond získám. Můj cíl je vytáhnout mojí DE alespoň na B1.

VIDA
    VIDA --- ---
    No, zřejmě slušnej oddíl, no.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Změním to na A2. B1 by mi přišlo zatím moc na sílu a nechce se mi to hrotit. Když Duo tvrdí že B1, tak teda A2 musí jít, jinak je něco hodně špatně.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Jo. Dostala jsem nový achievement level 1. Po letmém progooglení to vypadá, že to za poslední třeba měsíc dostalo jako novinku víc lidí. Já teda nepoužila streak freeze už aspoň pár měsíců...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NELLAS: No, ale ty achievementy se levelujou, ne?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    You earned the Perfect Week achievement by completing 1 Perfect Week!
    Cože? To už jsem uděla nesčetněkrát!
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Dneska teoreticky kvůli výpadku ani nemusíte ;-)

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Munya Chawawa | Duo Lingo ruined my life 😭🦉🇪🇸 #comedy #duolingo #reels @duolingo | Instagram
    https://www.instagram.com/reel/C56CslToHgT/?igsh=MXcwODZpMWcwdjZ3aQ==

Haha.
    E42
    E42 --- ---
    HRAFNAIN: Ani když ve výběru jazyků dojdeš až nakonec a dáš "...more"? Tak si můžeš vybrat z asi všech kombinací jazyků.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Poslal jsem pro DE přihlášku na B1 certifikát, konec srpna. Výsledek si netroufám odhadnout, ale těším se - ať vím, na čem jsem.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: motivační 😂
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam