• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LAUNCHER: To opakování jsem nějakou dobu zkoušela, ale přijde mi, že je hrozně repetitivní a dává dost často úplně základní věty na procvičení (třeba to má pocit, že ti jedno sloveso dělá problémy, protože jsi třeba před půl rokem udělal v tom slovese překlep, tak ti to bude dávat sežrat minimálně dalších čtrnáct dní toho opakování).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DE: V "posledni" section 6, zacinam Unit 12 (z 19). Pak uz je podle listu sekci jen "daily refresh". Jsem se kousnul a nevzdam to, ostatne na dojeti te sekce mi zbyva ~ mesic nebo mesic a pul.

* Bude vlastne na konci nejake gratulki k dokoncenemu kurzu?
    * Je po dokonceni kurzu lepsi, ohledne opakovani, pokracovat s "daily refresh"? Nebo radsi resetnout kurz a preskocit uvodni sections?
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    QUANTI: nepotesilas me, ale asi jsem to cekala. Stejne diky
    TRIX_XIRT
    TRIX_XIRT --- ---
    Ok, takhle hned po ránu!

KASUMI
    KASUMI --- ---
    ATOMINATOR: V duu maji u arabstiny obcas chyby
    Tak to ber s rezervou
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    NELLAS: Naučil jsem se jen suši a pak mě ty další slabiky přestaly bavit. :)) Obdivuju všechny, kteří se to naučí.
    Teď se jako doplněk k hebrejštině učím arabské písmo; arabština se mi jako jazyk vlastně moc nelíbí, ale fascinuje mě, jak se to písmo napojuje. A XP se hodí. :)
    Nemám ani půlku písmen a mám u arabštiny skoro 2000 XP.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Jinak teda oceňuju, že si člověk ty písmenka musí kreslit nebo dokreslovat (nejdřív podle linek, pak vás to nechá zpaměti tipnout). Ona to ruština má taky, ale já už azbuku "uměla", takže jsem to moc nepotřebovala.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    NELLAS: Ja som zacala korejcinu, ale potom som zistila, ze sa bude hodit spanielcina, tak som prepla. Ale planujem sa k nej vratit.

A klingonstina bola tiez vtipna. Ale na tu by som potrebovala asi viac casu. Ta bola na volnejsi rezim dost narocna. :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NELLAS: Chapu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Mě teď aktuálně mrzí, že tam není chorvatština. Ráda bych se před létem trochu nachytřila, ale další appku (z nichž je beztak většina placených) nedám.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KASUMI: Já to sem píšu, aby mi pak bylo blbé se na to vyprdnout :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NELLAS: To jsem taky zacala pred par mesici, ale uz na to fakt nemam cas :( ale mela bych, jedeme pristi rok, snad
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Někdy před čtrnácti dny jsem teda najela na japonštinu, abych měla nějakou změnu, a je to můj první jazyk na Duolingu úplně od začátku (plus teda první jazyk od začátku po více než deseti letech, zatím všechno, co jsem tam klikala, je navázání na něco z minulosti). Zatím jedu spíš písmenka, protože jsem zkusila lekci nebo dvě a mám pocit, že nejdřív musím pochopit klikyháky, abych nešla jen po zvuku.
    Jako fajn, sushi zvládnu, zbytek se mi hrozně motá.
    Jestli u toho vydržím ještě měsíc, budu si muset pořídit nějakou písanku :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAJACHUNATA: My Duolingo opičí matky děláme nepřítomným dětem denně staré lekce/stories 😅
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    KASUMI: Kdyz koukam na ta zmrazeni - existuje moznost zmrazit klidne predem cely tyden? hadam, ze ne. Scenar je dite na tabore/soustredeni a jeho hrdost na dlouhou radu.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    NELLAS: Maju v tom nejaky chaos
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHARKIE: Mne zase prišla do cesty story, ktorú som už určite raz robila.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SHARKIE: Oni nejak museli prehadzat aj tie stories. Teraz sa mi zas oznacila zlatou dalsia v poradi sama, ani som ju neotvorila.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NELDE: Tramin

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam