• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    XBAHNO: Víc se snažím a neklikám náhodně, přemýšlím nad tím, co a proč vybírám, píšu, dělám. Mít to neomezené, jde moje pozornost do háje (což vidím při každé ochutnávce zdarma).
    U té hiragany teda teď potřebuju dělat hodně chyb, protože je to úplně cizí věc, kterou si musím zažít a dostat do ruky. Ale tak si vezmu na pomoc zápisník, no.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    NELLAS: Jen pro zajímavost, jaká je motivace pro to mít omezený počet srdíček? Víc se soustředíš? Udělá ti to časový limit? Něco úplně jiného? Pro mě byl neomezený počet srdíček v podstatě jedinou motivací k zaplacení.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SHARKIE: Jako já furt čekám, jestli na něj nebude třeba nějaká akce/pobídka, my jsme doma na DL dva, tak mi to přijde málo 😅
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (respektive když mám občas ten premium účet na zkoušku, tak mi to nabízí možnost unlimited hearts zrušit.)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: To se dá vypnout.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Jenže já zase nechci mít neomezený počet pokusů na všechny ostatní jazyky, tak se s tím budu muset nějak poprat.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    QUANTI: Hlavne ked sa da ten family ucet mat za uplne drobne.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: Přiznám se, že bych tyhle jazyky bez premium verze nedělala 🙈
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    No a jak jsem říkala, že dělám tu japonštinu. Tak od včerejška mi to i při procvičování písmenek odečítá srdíčka za chyby. Což je trošku čára přes rozpočet, protože tam fakt dělám hrozně moc chyb.
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    Pekny den ,Duolingo hraji od zacatku jara...Dnes se mi v denni truhle neobjevilo navyseni xp a vcera pri otvirani vecerni taky ne...Aplikaci mam aktualizovanou ,ma to nekdo podobne??Dekuji...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Dneska mam fakt "produktivní" den. :D
    No jsem motivovaná že už jen asi 12 lekcí a dostanu se na B1 úroveň. :D

VIDA
    VIDA --- ---
    TRISSIE: Já zrovna adekvátní sadu mám:

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LAUNCHER: To opakování jsem nějakou dobu zkoušela, ale přijde mi, že je hrozně repetitivní a dává dost často úplně základní věty na procvičení (třeba to má pocit, že ti jedno sloveso dělá problémy, protože jsi třeba před půl rokem udělal v tom slovese překlep, tak ti to bude dávat sežrat minimálně dalších čtrnáct dní toho opakování).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DE: V "posledni" section 6, zacinam Unit 12 (z 19). Pak uz je podle listu sekci jen "daily refresh". Jsem se kousnul a nevzdam to, ostatne na dojeti te sekce mi zbyva ~ mesic nebo mesic a pul.

* Bude vlastne na konci nejake gratulki k dokoncenemu kurzu?
    * Je po dokonceni kurzu lepsi, ohledne opakovani, pokracovat s "daily refresh"? Nebo radsi resetnout kurz a preskocit uvodni sections?
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    QUANTI: nepotesilas me, ale asi jsem to cekala. Stejne diky
    TRIX_XIRT
    TRIX_XIRT --- ---
    Ok, takhle hned po ránu!

KASUMI
    KASUMI --- ---
    ATOMINATOR: V duu maji u arabstiny obcas chyby
    Tak to ber s rezervou
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    NELLAS: Naučil jsem se jen suši a pak mě ty další slabiky přestaly bavit. :)) Obdivuju všechny, kteří se to naučí.
    Teď se jako doplněk k hebrejštině učím arabské písmo; arabština se mi jako jazyk vlastně moc nelíbí, ale fascinuje mě, jak se to písmo napojuje. A XP se hodí. :)
    Nemám ani půlku písmen a mám u arabštiny skoro 2000 XP.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Jinak teda oceňuju, že si člověk ty písmenka musí kreslit nebo dokreslovat (nejdřív podle linek, pak vás to nechá zpaměti tipnout). Ona to ruština má taky, ale já už azbuku "uměla", takže jsem to moc nepotřebovala.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    NELLAS: Ja som zacala korejcinu, ale potom som zistila, ze sa bude hodit spanielcina, tak som prepla. Ale planujem sa k nej vratit.

A klingonstina bola tiez vtipna. Ale na tu by som potrebovala asi viac casu. Ta bola na volnejsi rezim dost narocna. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam