• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    s_v_e_t_y_l_k_o - PetuleKudrata
    genevieve - AnnaGenevieve17
    sharkie - Sharkie (Trusttuli)
    durdin - durdin
    rozbalit záhlaví
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    KUHL: šmarjá pano, nepřišel jsem se ti vysmát - myslel jsem, že tě zajímá názor ostatních. Nechám si teda klíčenku a dál se k tomu nebudu vyjadřovat. Přeju hodně štěstí s řešením reportů, snad ti ty propadlé bonusy pak zpětně nějak vykompenzujou
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KUHL: Hele, klid, holt to tu každý tak neprožívá, minulý týden jsem vzdala postup do finále, protože mi to nenačítalo bonusy a já se rozhodla, že nahnání bodů pro body za můj čas nestojí. Nějak to hlásit by mě teda ani nenapadlo, mně jde primárně o ty jazyky, sekundárně mě teda ty body a žebříčky taky motivují, ale nežeru to tak, abych to někde hlásila nebo se tím užírala. Beru teda taky klíčenku.
    KUHL
    KUHL --- ---
    LORD_DE_SEIS: ty jsi fakt nejak natvrdlej - nikdy jsi nic nereportoval a prisel ses mi jen vysmat. diky a tady mas klicenku.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    KUHL: neprudim, dal jsi dotaz do pléna - předpokládal jsem, že tě zajímá názor ostatních
    KUHL
    KUHL --- ---
    LORD_DE_SEIS: takze je ti to jedno a jen prudis. ok
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    KUHL: já chápu, že je finále a že jsi ve stresu, jen bych doporučil to tak neprožívat, je to jen aplikace na procvičení cizích jazyků - abych teda odpověděl smysluplně z pléna - nikdy jsem to neřešil
    KUHL
    KUHL --- ---
    LORD_DE_SEIS: kdyz reportuju bug jdu do strassburku? zajimave, ale uplne mimo.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    KUHL: jsem smířen s tím, že se to občas posere a bonus nedostanu. K evropskému soudu pro lidská práva ve Štrasburku s tím jít nehodlám ;-)
    KUHL
    KUHL --- ---
    dotaz do plena - pomohlo vam nekdy stezovani si? Nahlasovani bugu? Ja jim psal uz asi 5x, zmizely bonusy, nenacteni bonusu, nenancteni bodu atd atd. Mam ted finale diamantovyho turnaje a tak mi na tom zalezi.
    Nikdy mi nic neodpovedeli. Co mate za zkusenosti? diky
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jen do pléna poznamenám: kdo ode mě nsk dostal nudge (nevim, jak to vypadá v češtině), tak to se ve mně neprobudil Komenský — to se ještě úplně neprobudil ani cross.

I když teda nejmenovaná kolegyně za ty upomínky, co choděj ve dvě ráno, si to zaslouží. :-]
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Wagyu stejk je velmi japonský.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: To ale není vůbec japonský ;)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Já bych si dala stejk bez polívky, děkuju :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: Stejky v miso polívce! 😁
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Nejdřív jsem přemýšlela, jaké místenky :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Mně to nepřijde tak blbý, poslech je prostě že se člověk učí přijímat ty informace jen sluchem (s tím jsem vždycky měla problémy) a mluvení je zase dril, taky to má svoje místo. Jde se bez toho obejít; mně to neva. Ale frustrujou mě mistejky, protože je vždycky mrvím znova a znova :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Třeba v té japonštině to docela "oceňuju" - i když vždycky rozumím tak 30 %. V pokročilých lekcích španělštiny je to teda čisté wtf :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    NELLAS: Lily je z toho jediná snesitelná. Jak vždycky na konci zvedne oči v sloup, s tím se velmi identifikuju
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: jo, pravda, na tohle jsem zapomněla. No, očividně nejsem cílovka :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Jako v těch začátečnických lekcích je to fakt o naučení se slyšet mluvený jazyk, to chápu. Jen je ta Lucy fakt creepy (i s tím "I'll get to the bottom of this. And remember, I'm always listening") a Falstaff prostě jen tak trošku divný. Kromě Lily ("whatever, see you next time... or not") tam mívám ještě toho divného týpka, co se rozhoduje, jestli mají lidi doma cennou věc (volají mu, že mají oblíbený klobouk nebo knihovnu) a pak je tam ještě Bea (nebo jak se jmenuje ta černovlasá), které volají "strangers and I do absolutely nothing". A ještě jsem měla tuším Juniora, ale toho asi jen ve španělštině.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mě ty Lucy is listening, Falstaff learning about humans a call with ta fialová holka taky přijdou takový divný. jako - lekce pro lekci?
    případně mám v němčině ještě mluvící lekci. Opakuju asi patnáctkrát totéž, maximálně s dvěma variacemi (stylem "Běžím na autobus - Běžím na vlak? Kam běžíš-Na autobus! Kam běžíš-na vlak!")
    bez všech těchto věcí jsem se v pohodě obešla.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHARKIE: To je hrozne čudný koncept, mám to v japončine a wtf.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam