• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CROSS: to není ve feedu, to se objeví na hlavní stránce vždycky.
    CROSS
    CROSS --- ---
    LORD_DE_SEIS: po mně je nikdo nechce, a to pročítám feed a svědomitě na všechno klikám. (Tzv. Linked In mode. :-])
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Hm, mi zmizla odmena za ten skupinovy ukol. Nema sa stratit, az ked zacne novy?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    CROSS: pravidelně někomu posílám za 20 gemu zachranej freeze
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CROSS: Fránina je v tomhle ovšem strašná
    CROSS
    CROSS --- ---
    Mně to pomáhá spojit si zvuky a text, pořád trpim rozdílem mezi psanou a mluvenou francouzštinou. (Dokážu mluvit s dětma, ale hůř se mi jim píšou vzkazy, přečtu si noviny, ale když čtu něco nahlas, nikdo tomu nerozumí.) Duolingo je něco jako mluvení s titulky, ideál. :-]
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já taky přiznám, že mi to ty jazyky, které jsem nějak uměla až nějak uměla jen číst... trošku vytáhlo, co se slovní zásoby i gramatiky týče. U té japonštiny to furt beru jako srandu, ale když si pustím anime, tak třeba chytím i pět slov a tři věty za díl!
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Ja sice vobec nestiham, ked na mna spustia po spanielsky (ale za to bude moct aj blby sluch), ale jak si citam veci sama, tak sa chytam celkom na pohodu. Takze to fakt pomohlo v niecom. 🙂
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ono gamifikace sem, gamifikace tam, ale i ta jedna udržovací lekce denně člověku trochu provětrá mozkové buňky a udrží ho "v jazyku". Vidím na sobě, jak tu ruštinu ztrácím, už čtu o dost hůř, ale naopak v němčině jsem čím dál tím víc komfortní. Vlastně kdyby mi to duo počítalo tu řadu v každém jazyce zvlášť, tak by to pro mě bylo nejlepší, že bych jeden udržovala a druhý masterovala, a z donucení, protože dobrovolně občas není síla.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a musím říct, že ve Vídni jsem si moc hezky popovídala s nějakejma dvěma důchodkyněma o tom, jak je super, že mají všude fontánky na pití, že to ani u nás v Praze, ani v jejich domovském městě takhle dobře pro turisty zařízené nemají :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHARKIE: já se tím normálně nijak nestresuju, jde to "samo", holt čtyřdenní výlet s rodinou mi trochu naboural učební plány :-)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    CROSS: Freeze sa da druhym doplnit. Obcas mi to ponukne, tak som hodna. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    TRISSIE: Jako na jednej strane chapem, dost ma to mrzelo, ked som o nu prisla, ale na druhej sa mi ulavilo, ze tu nemusim teraz kvoli tomu stresovat. Niekolko krat som po celodennom chodeni u dua spokojne zaspala. :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    TRISSIE: Tak to tě sova už má v merku.

Mě teď zkoušela přesvědčit, abych zaplatil za Max, dostal jsem 3 dny za dodělání nějaký lekce, ale skutečně mě to nezaujalo ani v nejmenším. (Možná jsem nestihl proklikat nějakou super funkci, ale to, co jsem zkusil, mě nepřesvedčilo.)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CROSS: Tak to mně ne, a s radostí bych to dětem naposílala :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CROSS: tak to máš dobrý, já půlku vlastních diamantů utratila na cizí freeze, protože to po mně somruje furt a já jsem měkká, zvlášť když už ani nevím, kdo je z nyxu, kdo z rodiny a kdo je nějaká divná cizí osoba, k níž jsem přišla bůhvíjak :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Velká škoda že se ty diamanty nedaj odprodat sově zpátky. Nebo nějak nasdílet. I když mám pocit, že mi to jednou nabídlo někomu něco poslat, už si nevzpomenu, na freeze nebo tak něco.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pche. Já to hraju tak rozvlacne, že pravidelně kolísám od perly k obsidianu.
    Ale tenhle týden je změna, klesla jsem kamsi do zelenýho.

Zajímavý, že i při tempu většina questů a tak 3 až 5 lekcí za den. Jen nestíhám to dělat v takové časy, aby byly dably.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CADDY: hlavně teda teď jsi v "pralesní lize", budeš s podobnejma zoufalcema, to nebude moc náročný... já si naběhla tím 2. místem týden předtím.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CADDY: podvodem, nebo teda zaplacením výpalného, a to jsem musela ještě diamanty přikoupit, protože jsem měla jen 1850!
    Ale těch 200 stálo 13 korun, tak jsem nad tím mávla rukou, že ekvivalent 3 rohlíků do vlastního dobrého pocitu z 99-týdenní řady zainvestovat můžu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam