• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    s_v_e_t_y_l_k_o - PetuleKudrata
    genevieve - AnnaGenevieve17
    sharkie - Sharkie (Trusttuli)
    durdin - durdin
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    LORD_DE_SEIS: Jasně, že teoreticky by se dalo, ale to by ho to zařadilo do skupiny mnohem dříve ne? Tohle vypadá, že udělal 30k během několika minut. Navíc za celý týden má většinou nulu, jen v sobotu 9k a v pondělí 30k? Možná to není podvodník, ale nějaký bug.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    NELDE: 30k XP by se za 22 hodin nahrát dalo....ale musel by to bejt fakt srdcař :-D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Tak sa mi to asi zase rozbilo. Cez den notifikacia, ze som postupila do finale turnaja. Teraz ked tam vleziem, ukaze sa mi z neho ikonka, ale ho hodi ma to normalne do diamantovej ligy. Aj ked to zabijem a pustim znovu. Tak ja neviem, asi som sa snazila vcera zbytocne..
    NELDE
    NELDE --- ---
    LORD_DE_SEIS: Anebo potkáš podvodníka.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: Jako nejsem tak daleko, ale potěšilo mě, že mi naskakuje třeba zápor, přivlastňovací zájmena za slovem a tak. Ale sranda to není, neříkám.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: v té řečtině pořád bojuju se strukturou vět. Slovosled a různé členy a vyjádření pádu a tak.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Ja ked mam viac novych slov, ktore si tazsie pamatam, tak idem kludne par dni len tie z training a potom zas postupim o par novych normalnych.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    TRISSIE: Ja to pustila 7 min pred koncom a este to vytiahla naspat nad ciaru :D

QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: To je pravda, ale na tu kašlu 🤭
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: přijde mi, že mívám často do your next X lessons a pak bývá často na cestě ta truhlička s časovým limitem.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tak dneska zrovna jako třetí 😁 ale to mi neva, z těch svých X jazyků to nějak nakombinuju. Jo a ještě jsem zapomněla na 15/20 minutes of learning, a tam je taky jedno, nad čím to člověk stráví.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: A to mně vůbec nepřijde. Občas mám "do your next X lessons", ale většinou jsou ty odměny na počet XP, 5/10 in a row nebo procentuální úspěšnost. Často dělám tréninky (listening, mistakes, u němčiny velmi často i speaking nebo příběhy) víc než learning path.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Jo a nedávno jsem měla období, kdy jsem se soustředila fakt jen na němčinu, ale s těmi triple body mě většinou jeden jazyk tak dlouho nevydrží bavit a tak se zase vracím k těm minoritním (ehm, mám ještě polštinu a latinu), a mám pocit, že mi to kupodivu hokej nedělá. Až na latinu, tam mi ta gramatika poslední dobou nějak ujíždí a trochu ji flákám. Ono nepomáhá, že je tam ten kurz hrozně pitomej, furt nějaký hroby a vraždící papoušci a jak to má úplně jinej systém (latina nemá členy, angličtina zase pády), tak to občas překládá dost haluzně.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ARGANNAH: Podle nálady. Já to mám navíc ve všech jazycích jiný: fráninu jsem oprašovala kvůli dovolené, ale dělala jsem ji dost let na základce, střední a chvíli i na VŠ a většinu slovíček i gramatických jevů dávno znám, chyby dělám hlavně z nepozornosti nebo u nějakých kravin typu že u est-ce que zapomenu to que :) takže tam jen vnímám, že si to oživuju, a je to stejným dílem fajn i mírně otravný. V němčině jsem mnohem dál než v řečtině, řecky bych si zatím nepokecala, ale už jsem překročila takovou imaginární hranici, kdy se už trochu vyznám v té gramatice, poznám z psané podoby aspoň rámcově výslovnost bez transliterace každého písmenka a při přiřazování slovíček, když nevím, tak to často odhadnu podle tvaru/koncovky, jestli je to příslovce, sloveso atd. No a v němčině, jak jsem psala, už se vyznám v jednoduchém textu, což je pro mě radost, protože jsem němčinu nikdy nijak jinak nestudovala, a teď zvládám pomáhat dceři v jejím prvním roce studia němčiny a na takový úplně basic úrovni si i pokecáme :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já třeba vidím, že mi u tžěkého jazyka, který jsem dřív neuměla, hodně pomáhá krom chodníčku, dělat denně 2-3 lekce z trainning section, v řečtině jsou tam words, mistakes, listen and target practice. Takže spíš jenom 2 - 3 lekce denně nové a 2-3 i víc tohle opakování.
    A k tomu duo motivuje málokdy. SPíš jsou tam odměny, které talčí k rychlému běhu novými a novými lekcemi.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    NELLAS: tak treba dneska mam terti precist dalsi story a a druhy je match madness. ty vetsinou skoro nedelam, jedu jen chodnicek skoro... A chyby a slova. Ale matchmadness me fakt neba. Takze to udelam jen pro to, abych mel vsechny tri.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    RUTHLESS: To se mi moc nestává (téměř vůbec), ale jo, souhlas.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    NELLAS: mne taky. jen me mrzi, ze to neni za tri splnene ukoly, ale za ten treti. To by bylo motivacnejsi podle me. Casto se mi stava, ze treti splnim driv nez druhy...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Tak vcerejsi jizda vlakem z Brna mela za cil me dostat ze sestupovych vod. Skoncila vitezstvim v Obsidian lize navrat tam, kam patrim... :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    QUANTI: Hele a funguje ti to ve všech třech jazycích? Nestalkuju tě, ale ve feedu vidím, že sdílíš věty německy, řecky a snad francouzsky, roste ti to ve všech třech stejně dobře? Já jsem jela dlouho poměrně intenzivně němčinu (včetně pravidelných hodin konverzace), strašně jsem se zlepšila chytám se poslední dobou už fakt hodně. Začala jsem si ale přednedávnem po večerech dělat i francouzštinu a přijde mi, že mi to v obou těch jazycích dělá zbytečnej hokej (a hlavně že mám chuť už se na celou němčinu, kterou mám ráda a potřebuju ji nutně do práce, vykašlat a dělat na plnej céres fráninu, kterou vůbec v praxi k ničemu nevyužiju, ale miluju ji a vždycky jsem se ji toužila naučit)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    No, mě to dvakrát denně spíš stresovalo a nutilo mě to dělat různá harakiri jako jít si to hrát v práci někam za roh, když jsem neměla úplně prostor v klidu si něco klikat.. takže jak říkám, za mě jednou denně, ale pořádně, je mnohem lepší než dvakrát denně odklikat nějakou lekci, ať mám zase x2 na večer, až na to budu mít čas, prostor a náladu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam