• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SHARKIE: Mně nešly měnit jazyky, tak jsem se na to vykašlala (naštěstí jsem měla splněno, chtěla jsem jen využít ranní truhlu).
    VANEK
    VANEK --- ---
    SHARKIE: Taky jsem měl "není spojení", naštěstí jsem pak klikl na widget, lekce se pustiks, a někde mintp pak i psalo vevnitř, že po dobu krátkého výpadku mám jít tudy.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHARKIE: uz jo, par minut zpatky als ne.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Funguje vam sova? Mam vsetko nejak nedostupne, aj ked sa tvari, ze je online.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TUILE: Sag mir das ins Gesicht!
    TUILE
    TUILE --- ---
    NELLAS: friedhof?!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Počkej, až narazíš na Kirchhoffen (krchov) :P
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    I po polsku to szuflada :⁠-⁠)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Ona i němčina je plná objevů. Schublade = šuple :)))
    CROSS
    CROSS --- ---
    QUANTI: Taky proto se souhvězdí Žirafy (ano, takové je) jmenuje Camelopardalis, latina to převzala z řečtiny.
    TUILE
    TUILE --- ---
    QUANTI: naprosto bozi jazyk. obcas i naky slovo pouziju. s vetama zatim nepochodim ale zvladnu rict, ze chci salat s rajcatama a cibuli nebo kolu a sklenicku s ledem.
    ale teda rikat ne a myslet ano, to mi zacne jit a dochazet tak v dobe, kdy uz recko zase opoustim.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TUILE: Jj taky :) ale svýho času mě odvařil chortofagos - vegetarián (doslova trávožrout) nebo kamilopardali - žirafa (velbloudopardál). To je prostě boží jazyk :D
    TUILE
    TUILE --- ---
    QUANTI: ja si ulitavam na
    ezoroucho -> spodni pradlo
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Zase řečtina ❤️ normální = fysiologikos.
    E42
    E42 --- ---
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tak tenhle týden to bude krušný.

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    TRISSIE: já bych to dal do záhlaví nebo alespoň na nástěnku :-D :-P
    VANEK
    VANEK --- ---
    Já mám hotovou polštinu, ukrajinštinu i ruštinu a zjišťuju, že pro praxi (tj. četbu článků nebo FB postů) je mi to dost na houby.

No ale musím se vrátit k maďarštině. (Pojal jsem ambiciózní plán, že do roka přeložím významnou báseň, prostě protože to nikdo jiný neudělá; sice jen v angličtině existují asi tři podstročníky, ale nějaká základní orientace v gramatice se bude hodit.)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Já se vrátila k fránině asi týden před Paříží :)) což mi pochopitelně bylo samo o sobě k ničemu, ale jinak zjištění podobný co ty.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TRISSIE: Já jsem právě zas dodělala německý kurz. Začala jsem s němčinou, když jsem si před dvěma lety ublížila při sportu a musela ho na dva roky nejdřív úplně vynechat a pak hodně překopat svoje pohybové návyky. Měla jsem z toho depky a němčina mě z nich vytáhla, jela jsem ji hodně intenzivně a teď asi před týdnem jsem ten kurz dokončila. Bohužel tím dost spadla moje motivace. Paralelně jsem se začala učit francouzsky (ehm, viz taky nějaký koment zrovna ze dneška ve vedlejším klubu), ale pořád potřebuju hlavně tu němčinu, jelikož mě zaměstnavatel chce poslat na služebku do Vídně. A jak mám ten kurz hotový, nemám pocit toho biče nad sebou, co jsem měla předtím. Normálně jsem jela 10+ lekcí denně, ale teď tejden právě jenom jednu, plus večer fráninu, když mám chuť (což teď moc nemám, jsem hrozně přepracovaná). Tak to holt podle toho vypadá, no. :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam