• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    TUILE
    TUILE --- ---
    QUANTI: ja si ulitavam na
    ezoroucho -> spodni pradlo
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Zase řečtina ❤️ normální = fysiologikos.
    E42
    E42 --- ---
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tak tenhle týden to bude krušný.

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    TRISSIE: já bych to dal do záhlaví nebo alespoň na nástěnku :-D :-P
    VANEK
    VANEK --- ---
    Já mám hotovou polštinu, ukrajinštinu i ruštinu a zjišťuju, že pro praxi (tj. četbu článků nebo FB postů) je mi to dost na houby.

No ale musím se vrátit k maďarštině. (Pojal jsem ambiciózní plán, že do roka přeložím významnou báseň, prostě protože to nikdo jiný neudělá; sice jen v angličtině existují asi tři podstročníky, ale nějaká základní orientace v gramatice se bude hodit.)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Já se vrátila k fránině asi týden před Paříží :)) což mi pochopitelně bylo samo o sobě k ničemu, ale jinak zjištění podobný co ty.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TRISSIE: Já jsem právě zas dodělala německý kurz. Začala jsem s němčinou, když jsem si před dvěma lety ublížila při sportu a musela ho na dva roky nejdřív úplně vynechat a pak hodně překopat svoje pohybové návyky. Měla jsem z toho depky a němčina mě z nich vytáhla, jela jsem ji hodně intenzivně a teď asi před týdnem jsem ten kurz dokončila. Bohužel tím dost spadla moje motivace. Paralelně jsem se začala učit francouzsky (ehm, viz taky nějaký koment zrovna ze dneška ve vedlejším klubu), ale pořád potřebuju hlavně tu němčinu, jelikož mě zaměstnavatel chce poslat na služebku do Vídně. A jak mám ten kurz hotový, nemám pocit toho biče nad sebou, co jsem měla předtím. Normálně jsem jela 10+ lekcí denně, ale teď tejden právě jenom jednu, plus večer fráninu, když mám chuť (což teď moc nemám, jsem hrozně přepracovaná). Tak to holt podle toho vypadá, no. :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ARGANNAH: poslední zhruba 4 měsíce duolingo nějak není priorita, vedu to stylem "jedna záchranná lekce denně, pak v sobotu se hecnout, aby to dalo na tripple, a v neděli udělat potřebné 1-3 tisíce bodů". no a občas je neděle nějak na pytel a čas na 3 tisíce bodů není.
    Možná by bylo na čase si přiznat, že to už prostě není priorita, tečka, ale na druhou stranu to už bych se k té ruštině nevrátila nikdy a němčina by intenzivně rezivěla.
    teď teda pro změnu jedu francouzštinu, jen já jsem takovej debil, že jsem s ní začala poté, co jsem se z Paříže vrátila, ale já na místě zjistila, že mé středoškolské znalosti tam někde furt jsou, že konverzuju, přečtu a pochopím popisky v muzeu, a že to teda má cenu začít oprašovat.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TRISSIE: (smázla jsem se, najednou jsem si nebyla jistá, jestli ten gen-z výraz vůbec používám správně, ale myslela jsem tím, že jsi hustá. a platbách se samozřejmě bavit nebudem :D)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ARGANNAH: Ne, ale za mě bylo těžší se do diamantu dostat, než v něm (až na výjimky) zůstávat, tak možná pro podobný lidi, co to nechtějí řešit...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ARGANNAH: nebudeme se bavit o odchozích platbách za nákupy diamantů, že ne? :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ARGANNAH: 117 týdnů :-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TRISSIE: Dva roky dlouhej streak, wow!!! Tak to samozřejmě chápu :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ARGANNAH: jenže, chápej, když už tam máš dva roky dlouhej streak, tak si ho přeci nevynuluješ! Je to ta jedna věc v životě, kde si můžeš říct, že jsi něco dokázala, a sova ti to potvrdí!

ne, neovlivňuje to vůbec nic :-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tak jsem se prvně ve svém duolingovém životě propadla z diamantový ligy zpátky do obsidiánu. Po půl roce. A vida, nabídlo mi to, že za dva tisíce krystalů (nebocoto) můžu v diamantech zůstat. Tak se chci zeptat, jestli to k něčemu je, nebo jestli je to jenom duolingový egotrip - to, v jaký je člověk lize, neovlivňuje přece vůbec nic, ne?
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    CADDY: Aha, tak tato kombinacia ma nenapadla
    CADDY
    CADDY --- ---
    SHARKIE: ono to funguje, ale musí se spustit na tom, kde se získal...o aktivním už ví i na dalších zařízení (dokonce i mezi platdormami)... jen neumím na jiném zařízení začít, no
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHARKIE: moje taky. asi má depresi.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    TRISSIE: Stale mi buli 😃
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam