• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHNyx typing brigade
    Platby spuštěny

Plaťte prosím na stejný účet jako loni:
    Číslo účtu: 670100-2203936772/6210 (mBank)
    Zpráva pro příjemce: Nyx_Vaše nyxí id, např. Nyx_Ioreth

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1POACG_xsHKdkyTVGqh5zF-uEZwiAfE0dFeQQZmcEhNs/edit?usp=sharing

QR kód:

rozbalit záhlaví
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    BANKABANATA: jestli bude dron aktivovaný v ČR je úplně fuk. Počítám, že drony co vozí neziskovky tady asi nikdo neregistruje. Jen se zeptám, jestli je dle tvého názoru třeba ten dron napřed vyzkoušet, nebo si můžeme být jistí, že to nebude náhodou nějaký vadný kousek. Aby se nedivili, až ho dostanou. Prostě jestli je běžná praxe vyzkoušet třeba na prodejně nebo to nikdo nedělá?
    IORETH
    IORETH --- ---
    BANKABANATA: Já v tom budu úplně nevinně :-). Pošlu odhlasované peníze tomu, kdo ho koupí. Budu ráda, pokud ten člověk bude vědět, co dělá, případně bude mít velmi podrobné instrukce. Ale já ho kupovat nechci.
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    IRA_PALMOVKA: Mohla bys, prosím, ještě zjistit, jestli se má dron aktivovat v ČR, nebo je to jedno?
    A pak teda otázka, kdo drona reálně koupí - tady bych poprosil o názor IORETH.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SATAI: polívčička byla?
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    Tak zatím mám info k tomu, jak to bude s dronem probíhat na Ukrajině. Až ho Vláďa dostane do ruky, odešle ho na velitelství, kde si ho zaregistrují a "modifikují" pro potřeby ZSU a a zpátky mu ho nejspíš přiveze rovnou instruktor, takže i ta instruktáž by k tomu měla proběhnout.
    SATAI
    SATAI --- ---
    BANKABANATA: to zní jako hodně Jesenky a PePoa. Nebo nějaké náhradní díly?
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    DJI Telink fibreglass překvapil, Mavic 3T se třemi bateriemi navíc a nabíjecím hubem (a Care na 1 rok - dvě výměny) nabízí za 133 081 včetně DPH. Kdyby to někdo uměl koupit s odpočtem DPH, tak je to za 109 984.
    Uvidíme, jak Dronpro.
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    Tak jsem obvolal Dropro i DJI Telink, zatím jen standardní cestou. Uvidíme, jakou dají nabídku, případně si s nimi ještě zavolám ohledně detailů.
    Určitě pak bude třeba pořešit, na koho bude psaná faktura atd, ale teď bych počkal, jestli přijde s nějakými novými informacemi Vláďa.
    SATAI
    SATAI --- ---
    MASAJS: pošlu ti do soukromé zprávy

KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MASAJS: končí to dneska o půlnoci, informace budou zítra ráno :)
    MASAJS
    MASAJS --- ---
    Jsou již známé instrukce k platbě prosím?
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    uff tak tuhle objednavku jsem stihnul hodne tesne, zkurvenej RL. Konecne ponozky, ktere si poznam a nikdo mi je neukradne. :-D
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    BANKABANATA: Baterky navíc by to nejspíš chtělo. Odkaz na YT jim pošlu, nebo ať si sami zkusí najít nějaký instruktážní videa předem ... oni se je nejspíš najdou v ukrajinštině. Manžel zkusí zjistit, jak bude ten výcvik probíhat, ale určitě až v týdnu. Dám vědět.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KEB: S DJI létá moje 9 leté dítě. Má to obstacle avoidance system + return to home. Všechny které jsem kdy viděl jsou relativně bytelné a jsou na to široce dostupné náhradní díly. Není vhodnějších dronů pro naprosté začátečníky.

To samé dítě neřídí osobní auto a nemusí s útočnou puškou v ruce řešit friend or foe, případně ošetření střelných zranění. Tzn myslím že tam mají i složitější úkoly než zrovna pilotáž DJI.
    KEB
    KEB --- ---
    Trochu mě straší představa, že se za mavic utratí 150k a oni to pak rozjebou při třetím letu, protože s tím neumí. Při vší úctě.

Nebylo by lepší za ty prachy koupit auto?
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    IORETH: Ovládání je v podstatě stejný, ale simulátor moc nenahradí reálně nalítaný hodiny. Ano, levný typ na učení dává smysl, ale tohle by asi měl probrat Vláďa s někým z armádních dronařů (stejně jako info, jestli kupovat baterky navíc, nebo jich tam mají hromady).
    IRA_PALMOVKA mohla bys přidat tohle témata k zjištění?
    SATAI
    SATAI --- ---
    IORETH: Je tam na dost Jesenky? ;-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    Na straně příjmu už jsme překonali minulý rok. Jste super :-)

KUBZ
    KUBZ --- ---
    IORETH: DJI Mavic neznam, ale obecne to ma simulator, kde si to jde vyzkouset.

DJI Flight Simulator | Basic flight Training, First Flying Exercises, Stick Controls for Beginners
    https://www.youtube.com/watch?v=tjLyHsTGnKQ

DJI Flight Simulator - Download Center - DJI
    https://www.dji.com/cz/downloads/softwares/dji-flightsimulator-launcher
    IORETH
    IORETH --- ---
    Mám totálně amatérskou otázku. Nakolik mají drony obecně podobné ovládání? Pokud je tam aspoň nějaký přesah mezi jednotlivými typy, tak by možná bylo fajn, kdyby se základní ovládání naučili na nějakém levném typu, který se přitom rozbije... ?
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    IRA_PALMOVKA: V pořádku, mluvíš zřejmě v podstatě o tom, co bylo popsaný v tom vláknu, který jsem tu odkazoval. Taky tomu do detailů nerozumím, ale důležitý je, aby se to řešilo na tý armádní úrovni s někým, kdo tomu právě rozumí.
    Pikantérie je, že medvídek Pú oficiálně podporuje Puťku, ale DJI zároveň umožní (byť neoficiálně) modifikace svých dronů pro armádní využití UA stranou.
    Dej vědět, jestli zjistíš ještě nějaký podrobnosti.
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    IRA_PALMOVKA: a k tomu Care refresh... to je pro ně nejspíš zcela zbytečný. Oni stejně nemůžou opustit pozice a jen tak si dojít na poštu něco někam zasílat, nebo vyřizovat nějaké reklamace. Navíc i kdyby to firma uznala, jak by jim to pak bylo doručeno? Na adresu za touhle vesnicí 8 km na jih, u sedmého stromu doleva a za třetí zemljankou ten druhý zákop vpravo? Vláďa říkal, že tohle vůbec nemáme řešit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam