• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    NJAL
    NJAL --- ---
    ANAXYM: MHD to nezrychli, predpokladam, ze i zastavkou na znameni musi bus projet ve stanoveny cas, nicmene tim, ze tam pripadne nezastavi, usetri palivo na rozjezd a spetku brzdoveho oblozeni na zastaveni.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ANAXYM: Takovych krizovatek je v Praze mrak, MDH semafory ovlivnuje uz davno. A to i na tak perifernich krizovatkach jako je treba Cimicka - Lodzska.
    ANAXYM
    ANAXYM --- ---
    OMNIHASH: tjn, nám takhke kdysi ujely v Helsinkách asi 2 autobusy, než nám někdo vysvětlil, že musíme mávat, pak už nikdy žádnej...

cokoliv co zrychlí mhd je dobře...

vlastně nějak nechápu, proč furt tramvaje/autobusy neřídí semafory, to by pomohlo taky znatelně...
    (jakože se tramvaj blíží ke světelný křižovatce a skočí ji tam zelená, ať může rovnou projet)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    To sem netušil, že zastávka na znamení je takovej nepřekonatelnej problém...
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    PEJR: tak to aktuálně je - není potřeba mávat, stačí na zastávce viditelně být
    PEJR
    PEJR --- ---
    ADAMIRA: Doted byly zastavky na znameni vetsinou uprostred niceho a tam slepej clovek asi malo kdy neco potrebuje. Snad teda autobusaci dostanou skoleni, ze kdyz nekdo stoji na autobusovy zastavce, tak asi ceka na autobus a maj tam zastavit.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAKROUSEK: Jak to věděli na zastávkách na znamení doteď?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MAKROUSEK: Staci stat na zastavce
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ADAMIRA: A jak budou vedet slepi, jestli jim jede autobus?
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    MAKROUSEK: Mě to přijde jako dobrý opatření, proč se mají na prázdných zastávkách otevírat všechny dveře, respektive někteří řidiči to tak dělají. Nevím, proč mám v autobuse mrznout. Jedině až budou 40 a v busech bez klimi si ta tlačítka holt budeme muset mačkat :)
    EFFKA
    EFFKA --- ---
    PEJR: jako nekde to je bez jizdniho radu, ale vetsinou, minimalne ve mestech a ne uplne remote zastavkach je. To, ze z me zkusenosti dochazi ke zpozdenim a jizde mimo jizdni rad casteji, nez v CR, je vec druha.

Proti zastavkach na znameni nemam nic ve chvili, kdy budou v busech fungovat ukazatele zastavek, at cestujici tusi, kam jedou a kdy maji vystupovat a nemusi sledovat mapy na mobilu, pokud trasu neznaji.

A vozickari a duchodci, stejne jako zdravi cestujici, at proste jsou na zastavce vcas anebo si hold pockaj.
    PEJR
    PEJR --- ---
    KUTAS: Akorat ze v anglii jsem nic moc jako jizdni rad nezaznamenal, tam proste stojis na zastavce dokud ti neprijede bus
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    A jak to babičky, dobíhající, vozíčkáři a stěhováci klavírů dělali na zastávkách na znamení doteď?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MAKROUSEK: Ja to zazil v Anglii a prislo mi to ok, ale uznavam, ze jsem nebyl a ani nejsem duchodce.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KUTAS: Je to v tom clanku. Kdyz budes dobihat nebo dojizdet na voziku, mas smolika.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MAKROUSEK: Proc by to nemelo fungovat?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    To je skvele, mnohem dulezitejsi, nez nejaci vozickari je plynulost jizdy autobusu! Jeste, ze MHD nepouzivam.

Všechny autobusové zastávky v Praze budou už jen na znamení. Změna má ušetřit čas i miliony, ale děsí cestující | Česko | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/domov/zastavka-na-znameni-autobus-praha-doprava-mhd-cestujici-ridici.A240418_185018_ln_domov_lvot?zdroj=LN_top
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ADAMIRA: Tak visjak, urcite to Easypark vysoutezil v poctivem tenderu, temi je magistrat prosluly!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SENIN: Normálně funguje

Pravda je že mi v říjnu taky přišel mail že MPLA končí a přebírá to easypark, na stránce MPLA to maj taky napsaný a ted jsem na to koukal na hodině si berou 4,9 CZK (U školičky) :)))

Což mě trochu trochu naštve až to fakt přejde, ta integrace do mapy.cz byla super
    PEJR
    PEJR --- ---
    SENIN: Mozna musis jen zoomnout dostatecne, me to ted minimalne ukazalo zonu a kolik se plati, zaplatit jsem nezlousel, ale ze bude koncit appka se mi ukazalo uz pred x mesicema a naposledy jsem platil v lednu
    SENIN
    SENIN --- ---
    MAKROUSEK: ok, ale aplikace me uz nefungovala.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SENIN: Ale nic neskoncilo. Pro me nejjednodussi je v telefonku najet na tuhle stranku. Zadne poplatky navic, zaplaceno okamzite.

http://mpla.io/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam