• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Kdybych to měl vzít od začátku, tak v první řadě městský mobiliář nenavrhuje achitekt, všichni účastníci procesu se k návrhu v soutěži vyjadřovali, já nejsem mluvčí TSK.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: pokud architekt navrhujici veci explicitne pro Prahu neni schopnej si na to TSK dojit... pak ano, je to neschopny mamlas :-)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Né, ty tomu nerozumíš, TSK má svoje stavební postupy a není schopná dodržet požadavek na odmontovatelnost. To není otázka návrhu přece. Tobě se snažit něco vysvětlit je fakt trýznivý.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: v navrhu to asi zahrnute nebylo, coz jsi tu uvrdl sam... kdyz jsi z toho udelal problem nekoho jineho, nez designera.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Jak bych mohl být, když tě upozorňuju, že ta demontovatelnost možná je.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: sam ses traged, pokud povazujes demontovatelnou ohnutou dizajnovou trubku pro opreni kola za nejakou vyssi divci, co sam nedokazes nakteslit 🤣
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Lol. Ty seš tragéd.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: prakticky uvazujici architekti schopni spolupracovat s dalsimi obory rozhodne existuji, takze pravdu mam 😜 Ale aspon vime, kam si tvoji tvorbu zatridit. Ty jsi jen ten kreslic hezkych obrazku a mas pocit, ze to staci.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Dělej jak myslíš, ale nemáš pravdu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: uz architekt by mel premyslet o prakticke realizovatelnosti... a ne ze nakreslis obrazek ohnuty "dizajnovy" trubky a vy okolo se s tim nejak poperte... ne, to je primarne vase neschopnost dodat funkcni a prakticky navrh. Jestli i ty vnimas architekturu jen jako kresleni hezkych obrazku, tak jses sam neschopnej architekt... protoze skutecna architektura je o spolupraci i s tim remeslem okolo - kdy dodas nejen to, jak to ma vypadat, ale i to, jak to udelat.... jiste, to je i o spolupracis jinymi obory... ale to se zas dostavame k tomu, ze spousta tech kavarenskych povalecu toho neni schopna. A je to mj. jedna z pricin, proc veci nad zapad od nas naprosto bezny jsou v Cesku takovy "problem". A ano, jsem sprosty.... tady se bavime o tom, ze spousta zainteresovanych jen hleda zpusoby, jak veci maximalne ojebat a moc se nepredrit... stylem, ze za hodne penez se doda malo muziky.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Já se obávám, žes o jenom celý zase nepochopil, ten stojan je možné mít v odmontovatelné podobě, ale TSK to nedokáže zrealizovat, přirozeně není dodávkou mobiliáře i jeho "spodní stavba".

Takže jsi opět zase jen sprostý, o problematice sis nezjistil nic, tak snad ti to alespoň dělá dobře, ale číst tvoje pokřikování, je fakt bolavý.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: jasne, travniku mame treba kolem Masarycky cely hektary 🤣

Ze je veci zadoucj mit odmontovatelny je vcelku standardni pozadavek (podobne jako treba snadna udrzba)... a z toho, cos tu odkazal nevyplyva, ze by se nad tim autor vubec zamyslel. Proste to "po cesku" ojebal tim, ze ohnutou trubku ve "spravny barve" tupe jakoze zabetonoval do zeme... a jsme u toho, proc ta implementace v praxi narazi... treba u te PCR.

Na to fakt neni potreba low-level stourat do nejakych internich postupu v TSK. To spis vy pani architekti byste si meli vyndat hlavy z prdeli a krom tech designovejch vzdusnejch zamku premejslet taky o te prakticnosti...
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Za mě nejlepší možný řešení. Líbí se mi to.
    DANYSEK: Já neznám interní předpisy TSK, to budeš muset zacílit svojí snahu o získání odpovědi tam.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: myslis tu ohnutou tyc napevno zakopanou do travniku... no to je fakt odflaknuty...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: no pakje nekde v procesu chyba, kdyz zastavka dle tehoz navrhu problem neni, zatimco ten stojan je... to asi nekdo nekde neudelal svou praci poradne 😄
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: To už jsem přece napsal.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: a pokud tam jsou, tak na co se teda vymlouva TSK? 😂
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Nevím, to se budu muset podívat/doptat, myslel jsem, že tam stojany jsou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: a proc teda nejsou soucasti toho navrhu noveho mestskeho mobiliare? Zastavek, lavicek, totemu u zastavek a kosu uz mame buhvikolikaty model, ale zahrnout tam i nejake stojany pro kola je tem kavarenskym povalecum asi zatezko... dokazec rict proc? 😁 Neni to ciste nahodou tim, ze ta svoloc si primarne stavi nejake pomnicky, ale prakticke premysleni ji moc nejde?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam