• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: OMNIHASH: tak az zas budete brecet, ze je po Praze moc auticek, tak si na tyhle vase plky vzpomente :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DANYSEK: ano, dvoumilionový město má jiný dopravní možnosti a infrastrukturu, než pětimilionový, a to než patnáctimilionový, gratulujeme k objevu. Ještě to můžeš porovnat třeba s rozlohou a metrem v Zadní Třebáni a dojdeš k podobně šokantním zjištěním.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Tak doufám, že hustotou zástavby a počtem obyvatel na km2 je to též srovnatelné, viď?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OMNIHASH: Paris versus Barcelona versus Praha ve stejnem meritku :-) Hustotou site jsme proste sto let za opicema - a to i pri srovnani s Barcelonou, kdybys to chtel prepocitavat na obyvatele.

ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ADAMIRA: Metro jako v Paříži, vlaky jako v Japonsku, pak se můžeme bavit případně o čemkoliv jiném.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: For Fuck's Sake, fakt je nutný krmit kašpara co spojuje problematiku označení SUV s počtem linek metra???
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DANYSEK: jako obvykle ale pyču. Paříž má 14 milionů lidí a 16 linek, Praha 2 a 3 linky...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: jen by to do zacatku taky chtelo metro jak v Parizi, kdyz uz chces srovnavat... :-) U nas je problem vypotit i ctvrtou radialni linku... a konsele se nechali slyset, ze nejake okruzni metra jsou zbytecny, zejo :D

ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    jejda tahle debata tu od tohgo krásnýho výkřiku o zákazu SUV v Paříži nebyla

SUV je tak trošku "gender" pro liberály :))))
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAMOUT: tak asi jsou MPV na dodavkovym podvozku urceny jen pro zrzavy..:))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAR4NT: Tak nechces, aby to z tebe vytraslo dusi, auto ma byt pohodlny.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KUTAS: Jak pisu nize, rozhoduje podvozek. Staria je osobak. Dost by me v ni teda rozcilovalo zcela redundantni prostredni sedadlo vepredu misto odkladaci schranky.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAMOUT: aha, sem netusil ze genuine MPV nesmi cheatovat a bejt na dodavkovym sasi;)) berlingo byl puvodne pickup okazale pohrdajici designem, krabice, a tipoval bych nakej citronovej osobackej podvozek..
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    HAR4NT: já měl chvíli Sharana a byl naprosto boží... pro rodinu se 3 dětmi to byl balzám balit to někam na cesty... s Kodiaqem jsem musel koupit box na střechu, kterej mě upřímně prostě prudí. Fakt mě mrzí, že se tyhle auta už neprodávaj... takže teď už sázím na to, že nejstarší dítě s náma přestává jezdit a do Kodiaqa + rakev se vlastně narvem.

PREDSEDA: ale to je právě už dodávka spíš, ne?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAR4NT: Spousta jako ze MPV jsou jen dodavky se sedadlama v nakladovym prostoru. Opravdovy MPV je postaveny na platforme pro osobaky, cimz si nejsem u Berlinga jist (ale mozna se pletu).
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAMOUT: jo MPV imho dobrej koncept, strejc mel ford galaxy a bodoval ho vysoko, nakonec i ten c4picasso asi usel a docela se mi i libil, na vic modelu si ale takhle z hlavy nevzpomenu..
    nevytlacily ty mpv nakonec auta, jako je to novy berlingo? prijde mi to podobne vyuzitelny
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    SAMOUT: slovo, který hledáš, je Staria
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAR4NT: Slovo ktery hledas pro vicecrtnou rodinu je MPV, bohuzel uz v podstate vymrelej druh, coz je strasna skoda. Misto naseho S-Maxe si skoro nemame co koupit. Proc lidi kupujou SUV - jako me uz by se do normalniho osobaku lezt nechtelo, na vysoky auto si clovek hrozne snadno zvykne, je to obrovsky komfortni na na/vystupovani (dat na stresni nosic enduro mtb je uz vyrazne jina pisen...🤷‍♂️😀). Pri nastupovani do tatovy Fabie jsem mel pocit, ze lezu do zemljanky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAR4NT: no vidim, ze to zanechalo nasledky i na tobe... :D
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    DANYSEK: je to nase rodinna tradice pri prvnim novorozeneckem koupani🤷‍♂️
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAR4NT: ale o tu mriz se minimalne potluce.... ale chapu, tobe pride cajk jebnout deckem o mriz kanalu :)
    RANO: estetika vozidel je dost subjektivni.... to rovnou muzeme vest debaty i o tom, ktera zenska je hezka a ktera oskliva :D A at se aspon trosku drzime tematu, ne zrovna esteticka jsou i nektera dopravni opatreni, pocinaje city-bloky, ci ruzne sloupko-lesy... :D K estetickemu reseni maji daleko i ruzna rozsireni zastavek... kdy se to tam "nejak najebe", protoze resit to poradne znamena mit stavebni povoleni a to samozrejme na tu upravu nikdo resit nechce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam