• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    FIFI
    FIFI --- ---
    ADAMIRA: Tím chci říct, že je úplně jedno, v jaký čas a jaký den na tu rehabilitaci jedu, není vůbec možné naplánovat si, za jak dlouho tam člověk bude. Zkusila jsem všechny možné varianty - jezdím z šestky na osmičku - zkusila jsem taxi z Prahy 6 od internacionálu, taxi z Kulaťáku, mnohokrát mého manžela :-) přímo od nás, atd... někdy je Jugoslávských partyzánů tak zaseklých, že zkysnu v taxiku už na nich, někdy až na Kulaťáku, často stojí úplně celý Kulaťák, někdy ani taxikář s navigací fakt NEVÍ kudy je rychlejší jet. Někdy jsme trčeli v tunelu, někdy na Povltavské, někdy v Holešovičkách, někdy celé dlouhé minuty ve Veletržní či třeba před ruskou ambasádou Pod kaštany.
    Za ten rok jsem nevysledovala, na kdy si mám tu procederu objednat tak, aby to nekolidovalo s pražskou dopravou. A na místě samém udělali během toho roku parkovací zóny, takže manžel, který tam na začátku jezdil se mnou, sedl si tam do kavárny a pracoval na noťasu (jsem tam 1 a 3/4 hodiny každý týden nejméně 1x, měla bych tam být i vícekrát), tam už opravdu odmítá jezdit, trčet v zácpě, možná přijet pozdě, hledat místo a pak ještě platit parkovné.
    Některé pacientky už dostaly za ten rok i pokutu za parkování, jak to tam tak poslouchám. Toho taxika mi nikdo nezaplatí, naše město sice taxi k lékařům platí, ale jsou tam tyto podmínky: Senioři starší 65 let s trvalým pobytem a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P bez ohledu na věk - což nesplňuju, jsem o dost mladší a průkaz samozřejmě nemám.
    Sama tam v téhle neskutečné dopravní situaci nejedu a jen se tedy vždy vzadu v taxi:
    1. modlím, abych dojela včas.
    2. naopak jindy k žasnu, že tam ten taxi dojel o dost dříve a co tam jako budu tak brzy dělat:-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FIFI: "Ja nerikam nic, protoze je to proste uplne neresitelny si neco predem naplanovat."

co tím chceš říct?
    FIFI
    FIFI --- ---
    DIVA:
    ADAMIRA: jak rikam - taxikari se shoduji na ctvrtku 🤷‍♀️

Ja nerikam nic, protoze je to proste uplne neresitelny si neco predem naplanovat.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FIFI: jakože horší než pátek okolo páty odpol jo? :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    FIFI: pokud je dneska vazne ctrtek, dovoluji si oponovat, jezdi se naramne .) rekla bych mimoradne dobre, nektere mista jsem proletela az rekordne musim rict
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    XCHAOS:z toho směru prostě není ,kde to auto nechat. Celý západ Prahy je v tomhle úplně v prdeli. Vím,že si lidi,co dojížděj po D5 nechávali auta u metra v Butovicích, Jinonicích a podobně,ale tam už je to plný(rozuměj ulice, parkoviště tam taky žádný nejsou,krom toho prcka na Zličíně) a zony taky přijdou.
    Tunel měl začínat na Bílý hoře a byl by (u Vás )trochu klid.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DIVA: To se uvidi, jestli digitalizace statni spravy umensi zacpy.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Tohle je dobre tema .) ja ty vykyv pozoruju hodne zblizka uz leta, klonim se k teorii nahodnych seskupeni neridicu u volantu. Ale zajimaji me vsecky hypotezy .)
    NJAL
    NJAL --- ---
    XCHAOS: A to jeste Patockova alespon zustala obema smery dvouproudova. Az ji zariznou na jeden pruh jako Belohorskou od centra smerem k Vypichu, to teprv bude "zastavme sa bratia" :-D

Nicmene uz jsem parkrat zkejsl v zacpe na Patockove smerem do centra v busu 180 z Vypichu, od te doby tohle objizdim zasadne tramvaji.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: To dává smysl, dneska jsem teda pozoroval zajímavý jev - první zácpa v 7:00 ta po hodině povolila, druhá zácpa 9:00.
    FIFI
    FIFI --- ---
    MAKROUSEK: No nevim, ja jezdim uz rok taxikem pres celou Prahu, svoje auto nechavam na periferii a pak si beru taxi (jezdim na specialni rehabilitace) a vsichni taxikari se shodnou na tom, ze nejhorsi zacpy jsou ve ctvrtek.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MAKROUSEK: Já mám nejhorší tedy vždy úterý.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Mimochodem vite proc je ve stredu vzdy nejvetsi zacpa? Protoze je uredni den. To jako vopravdu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GREW: jj všechno by se mohlo dělat postupně, v létě a třeba jenom v noci :)

A až zkurvíš třetí podvozek za rok tak sem přijdeš psát proč to v tý praze všechno neopraví :)

Město který bylo stavěný na fiakry a chůzi prostě potřebuje ve chvíli kdy na něj vyšlš miliony tun denně nějakou udržbu
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XCHAOS: Ty vlaky jsou top, jestli neco dokaze dostat lidi z aut, tak jsou to vlaky a teda sileny kolony (ale ty uz mame).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUTAS: ano, chybějící severní větev D0 supuje Blanka už teď a co se asi tak stane po připojení I/12 a propojení D6 okolo Slanýho... nebo teď prodloužení D7.

Počet lidí, kteří zkusej dojíždět do Prahy autem prostě zase jen stoupne. A to načasování je přesně blbý - dálnice budou dokončený dřív, než S-bahn na Kladno...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XCHAOS: Tak u nas na tom vychode je to ted o tom presunout cast kolon (kamiony) na D0, to tam proste kriticky chybi. Ale vzdy rikam, ze na Sterboholske spojce jsou koloby uz i v nedeli, kdy tam kamiony prakticky nesmi.

Jen jak se dodela 511, tak o to rychleji budou auta na severu a tam se presune velka cast tohodle pekla.

Pak zacneme klasicky cekat na zazrak v tom velkem dalnicnim obchvatu Prahy, ktereho uz nevim jestli se doziju.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Uvedom si, ze deklarovanym cilem aktivistu je "znechutit lidem autodopravu". To, ze tim prudej vsechny (jako fakt VSECHNY) lidi kolem, to je jim srdecne jedno.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUTAS: myslím, že se to prostě nezlepší nikdy. U nás v Břevnova udělali z luxusní obytné čtvrti, jedné z nejlepší v Praze pro rodiny s dětma, prostě dálniční křižovatku (a ano, když stavěli Blanku, mlčel jsem ... a věřil, že to něco "vyřeší" a že environmentalisté jsou doomsayeři a tak, a že auto je svoboda... dnes už auto nemám, mj. pod vlivem deprese z Blanky).

Normální stav je, že Patočkova stojí a je to v podstatě až několik hodin denně, a kupodivu to není ráno do centra a večer z centra, ale je to kontinuálně ve špičkách oběma směry - to znamená, že lidi z Kladna a předměšťáci z oblasti Hostivic dojíždějí skrz Patočkovu a Blanku na východ Prahy a vice versa, nebo že prostě pražáci ze sídlišť a předměstí dojíždějí po Praze nahodile křížem krážem, protože koneckonců: je kde parkovat.

Kolaps (zavření tunelů) se pozná podle toho, že doprava se rozleje do postranních obytných ulic a snaží se prodrat i tam tam, kde to k tomu spolehlivě není určeno. To se naštěstí neděje častěji, než jednou týdně, ale samozřejmě, že pravděpodobnost těch kolapsů bude narůstat, a dokončování a rozšiřování devíti (!) dálnic a jiných rychlostních komunikací vedoucích do Prahy to nezlepší, zácpy budou trvat víc hodin a úplné kolapsy budou častější, protože prostě zase o něco víc aut ze středních Čech se přes nás bude snažit probít.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DIVA: tak kdyz tak breci, ze to nejde objet...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam