• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    CERMI_FOX: V takovem cyklopruhu (ochrannem) ale auto muze jet a vyhnout se tak cemu potrebuje. Tudy obcas jedu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    já nevim, jestli zrovna cyklofašismus je ten správný směr. Nedávno jsem musel jet autem ve špičce (doufám, že se to zas dlouho nestane) a zaujalo mě toto místo - https://mapy.com/cs/zakladni?pid=103244250&newest=1&yaw=6.017&fov=1.571&pitch=-0.023&x=14.4761113&y=50.1137421&z=17&ovl=8
    Cca v 5 večer, všední den, tedy zacpané autami. Ten cyklopruh nakreslený tak, že kdyby ho autíčkáři respektovali, tak zablokujou ty tramvaje. To mi nepřijde jako příliš chytré. Naštěstí všechny auta stály v tom cyklorpruhu a MHD mohlo volně projíždět. Cyklistu jsem neviděl, tak snad žádný k újmě nepřišel.

Jasně, čistě formálně vzato, MHD by byla blokovaná autama a ne cyklistou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Někdo tu psal, že jen asi 20% dojíždějících ze středních Čech používá PID a donedávna to bylo 30%. Nebo to psal jinam na NYX. Nedaří se mi dohledat žádný zdroj a narazil jsem na lidi, co tomu nevěří.

Tak jak to teda je a kde jsou tahle čísla zveřejněna?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ADAMIRA: To je vtipne. Lide, co se tvari, jak bojuji proti fasismu, oslavuji fasismus.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: tak to si nerozumíme, já se bavim vyloženě o nějaký diskuzi, která je právě uplně zbytečná a nic jinýho než cyklofašimsus, omezování, zakazování nezbejvá

nerad bych zobecňoval ale v tomhle jsou nejhorší náplavy, celej život jsou zvyklý že jezdí od jedný hromady hnoje k druhý hromadě hnoje jejich polorozpadlou škodou 120 a nedokážou pochopit že už nežijou v bazénu plnym hnoje ale ve městě

tak se jim to halt bude muset vysvětlit fašistickejma zákazama
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: naopak, to jsou věci, který se daj vyřešit pár podpisama per, akorát to chce zavíst cyklofašismus jako v Holandsku a omezovat, zakazavat a zdražovat...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Tohle je naprosto zcestná diskuze, pokud by na těhle zastávkách kde teď lidi trpí bylo topení, fontána se šampaňskym, banda osumnáctiletejch asiatek co tam daj každýmu blowjob a pršel tam kaviár tak lidi stejně pojedou autem porotže to fontána na šampaňský má špatnou barvu, nechápu že to některejm lidem nedojde.

Pokud někdo chce jezdit autem, tak bude jezdit autem, nechápu poč porád někdo hraje tuhle hru.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: V pohode, snih vydrzi tak asi den, kdyz jsou k tomu podminky, ale pokud mas na mysli ledovku, tak je to tez velmi zajimave, ale to se da naucit. Centimetr je velmi malo, to je prece jen na jiny druh jezdeni - na drahu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: jo, to je tak ten mamin horal... ja mel centimetrovy galuzky a po snehu sem to s nima zkusil.. presne jednou 🤣
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    a jinak teda k tematu... jezdete MHD, my (ROPID) vas v ramci opgimalizaci nathahame na par terminalu, kde si skoro pul hodiny... proste pockejte. Vybavenost nula. Cekej na mrazu, kdyz pada slota co dnes, tak designove hezky vypadajici pristresky k hovnu... ale ty "zakazniku" bud rad, ze neco jede. Kavickova pauza ridice by klidne mohla probihat s tim nastartovanym autobusem v zastavce, ale ten si radsi vrci v obratisti.. i kdyz by v te zastavce nicemu neprekazel, protoze nic tam stejne neprijede. Jen at cestujici vymrzne! :D A to jsou presne ty mikrodetaily... kdy si ve finale lidi reknou "na tohle seru", radsi pojedu autem... a ano, bavim se o patdrnich "stovkovych" linkach po Praze. Ze to vymeta zastavku u hodinu zavrenyho nakupaku je uz jen detail. Sice na zastavce nikdo neni a do pulnoci ani nebude... ale proc tam par minutnavic nepromrhat. S chalupoidami na vecne casy a nikdy jinak :D Streku, co bych autem dal za ctvrt hodiny prekonavam uz pres hodinu 🤣
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Jezdim na silnicce a mam plaste 28mm opatrnene vhodnym dezenem, za me idealni.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: vzdyt je to jak "tlacitko legrace" (vypnuti ESP) v aute 🤣 jo, na hladkejch uzkejch galuzkach to fakt nechces... ale na vhodnejch gumach... vzdyt je to jak s autem, proste to chce vhodne obout 😁 jo, mama me nadavala, kdyz jsem si v zime pujcoval jejiho "horala"... ale holt vzit vlastni silnicku bylo holt o hubu 😆
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Jel jsem, ale toto jsou vskutku nejhorsi podminky jake pro mestskou cyklistiku mohou byt.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAKROUSEK: jo, takova 19ctka dnes jezdila ve shluku... dve soupravy za sebou a pak nic 😁 asi se "solo" baly 🤣
    NJAL
    NJAL --- ---
    MAKROUSEK: To je otazka, co plati na snehovou indukci.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Zde mam pouze jedine doporuceni - jezdete autem nebo na kole.

Chumelenice zapříčinila kolaps MHD v Praze - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-chumelenice-zapricinila-kolaps-mhd-v-praze-40550667
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    a další Praha 6...
    Radiála, o které se moc nemluví. Co brání dokončení tunelů pod pražským Břevnovem - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/radiala-o-ktere-se-moc-nemluvi-co-brani-dokonceni-tunelu-pod-prazskym-brevnovem-266604/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Protažení metra A až k letišti opět neprošlo. Místo toho se počítá s propojením linek na Zličíně - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/protazeni-metra-a-az-k-letisti-opet-neproslo-misto-toho-se-pocita-s-propojenim-na-zlicine-266771/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: fajn, důkaz, že spolujízda by se vyplatila i těm mimopražským, nejspíš (jenže na příspěvky na benzín by se asi moc nehrálo, lidi by byli rádi, že někoho vezou, protože prostě přednostní pruh).

Mě přišly pruhy pro carpooling v USA někdy v roce 1999, když jsem je tam poprvé viděl,jak úlet... dokonce na mimoúrovňových křižovatkách byly některé nadjezdy jen pro carpooling a tak (protože tam je to nejvnitřnější pruh na dálnicích a nestihli by se přeřadit doprava).

Pokud by se BUS + carpooling pruh objevil na dálnicích typu D1, D5 před Prahou v dostatečné kilometráži, tak by to mohla být dopravní revoluce. A podobně jako cyklopruhy - jen za cenu barvy, případně cedule. Žádné jiné opatření by nešlo zavést tak levně a rychle.

Asi kontaktuju toho nového náměstka pro dopravu...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Vcera jsem po dlouhe dobe jel Boltem, byli jsme tri, za cestu tam jsme zaplatili tri listky po 3x31=93 Kc tramvaji, za jizdu zpatky 90 Kc Boltem. Nejenom, ze jsme to meli az pred dum, jeste to bylo levnejsi.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    nejdriv mel Hrib cas, nikam moc nespechal... a ted uz posouvame terminy, protoze "slozity projekt"... :D
    Zpoždění u největší železniční zakázky. Dopravci s výrobci získali přes čtyři měsíce navíc - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/zpozdeni-u-nejvetsi-zeleznicni-zakazky-dopravci-s-vyrobci-ziskali-pres-ctyri-mesice-navic-266838/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam