• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: jisteze, stejne jako treba parkovani kde se nema... :D Jo, holt problemy nejsou o tom, ze nejsou pravidla... ale jsme proste lini a neschopni je vymahat.
    A tak hlavne ze na picoviny typu "postavime dva mestaky k prechodu se semaforem" cas a prachy jsou... prijde ti to usmevny? Na Kutnohorske v Dolnch Mecholupech je to standardni vyjev kazdy den... :D Uplne epicka je pak pritomnost mestaku pred ZS v Rybnickach, kde se soudruzi venuji prave jedne (a jedine) uloze - tedy zastavovani aut u prechodu, co beztak jedou pomalu, protoze tam jsou prahy... ale ze mu tam za zady parkujou mamataxiky na chodniku je mu u prdele... :D A u prdele je to i rediteli MP.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Tak predepsany to maji, ale nekonaji, urad nekontroluje a nepokutuje.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Je to tak.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: tak se podivej na vetsinu staveb... auta vyjizdeji do ulice zahnojeny od blata, protoze umejt to na stavenisti je pro ceskeho stavare zbytecny vicenaklad :D Proc to treba v Rakousky jde a z toho auta si to blato milej stavebnik ostrika hadici driv, nez vyjede ven, zatimco u nas ti frajeri cekaj, ze to uklidi nekdo jinej...

Chces-li resit prasnost, musis resit zdroje, tedy primarni prasnost... a ne jen soucet primarni + sekundarni... aneb prach, co neni usazenej ti doprava nerozviri, zeano. To je ten hlavni problem. Techniky, kterak s tim popsane jsou - ale moc se neaplikuji. Inu, snazime se to levne po cesku ochcat :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: Praha spinava? Ono je to taky o tom, ze uklizis... a ne, blokovy cisteni dvakrat do roka je jen typicka ceska ojebavka, kterak to levne ochcat... ale fakt ne uklid :D

A stavet P+R na samem okraji a bez navaznosti na metro, to je primo prazskej unikat. Takovou picovinu jsem nikde nepotkal, a to jsem z auta do MHD prelejzal uz na mnoha mistech Evropy.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Proč? Lidi povětšinou řešej všude to samé.
    Nemyslím, že je potřeba mít názor, že je Praha špinavá, to je bežný pozorováním zvládnutelná věc.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Divny, co, ze vetsina lidi ma jine nazory.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Existuje nějaká metropole, kde lidi netrápí průjezdnost a parkování?

Teda, ale abych se vyjádřil k tomu, co mě na tom průzkumu nejvíc zarazilo, jak je lidem jedno, že je Praha špinavá.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAKROUSEK: "Záchytná parkoviště P+R na okraji Prahy + dobrá návaznost na MHD: 45 %" ... a zatim v Praze... mizerna navaznost :D Jo, delalji to "dobre".
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Musim rici, ze namestci proti doprave to delaji dobre, nebot jejich deklarovanym cilem je nastvat co nejvic lidi. A to se jim dari na vybornou.

Průzkum dopravního pekla: Pražany nejvíce trápí kolony a nedostatek parkování - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpravy-hlavni-mesto-praha-pruzkum-dopravniho-pekla-prazany-nejvice-trapi-kolony-a-nedostatek-parkovani-40563367
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vsak pro to puvodne zamyslene trasovani prokazatelne nic neudelal :-) Jen se vymlouva na druhy. Stejne "kvality" predvedl i u zdrzovacek kolem EMU400.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: já jsem se s ním o tom zrušení DI zkoušel vyjednávat, ale to je úplně marný :-) Strašně složitý. Pokud jde o Dopravu v Praze, tak nevím, jestli to psal i sem (to kvůli tomu DI) ale jedním z provinění Hřiba je prý i to, že si linku S61 přeložil úmyslně tak, aby mu jezdila kolem toho rozestavěnýho baráku ... a kvůli tomu zbrzdil výstavbu zastávek, přes který měla jezdit původně. Zkrátka svět je plný temných, nevysvětlitelných záměrů mocných... a magická Praha zvláště.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak hlavne ze Pirati na radnici funguji ciste na zaklade odbornosti a bez presvedceni... akorat ze vubec, vid? :-) Cimze se kvalifikoval Hrib na dopravu? Tim, ze jezdil metrem na magistrat? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OMNIHASH: lepe si prokazat, ze jsi smazka fakt nemohl... barvicky ja fakt nepouzivam, takze trpis halucinacema... prokazatelne :D Mel by sis dat detox :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    RANO: u Psa i Médi víš od prvního písmene nejenom co si o tom budou myslet, ale i kdo je za to zodpovědnej a jakej by si za to zasloužil trest. U Danýska netuším, ani když na to napíše patnáct příspěvků s dvaceti odkazama a trema barvama. Já fakt snad nikdy nerozluštil nějakou endgame message, jenom to zpruzení. Přečetl sem snad tisíce jeho příspěvků a odnesl si z nich jenom jedno: šecko zdupané!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: Tak je to celkem IT profesionál, a to už léta. Problém je, že s některými obory se spíš váže takové to přesvědčení, že když jsi dobrý v něčem, tak vlastně rozumíš úplně všemu, než s jinými...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Mě by spíš zajímalo čím se mistr Danysek živí a jak moc je v tom dobrej. Protože ať dělá cokoli, musí v tom patřit mezi top 1 %.

Mám toho všeználka v DI, takže jsem naštěstí ochuzen o jeho moudra :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RANO: no pozor, presne s tim ze "to vytvorime lip" napochodovalin Pirati a dalsi "aktivisti" v roce 2018 do rady na Magistratu. Takze skrtli podle nich "drahy" projekt P+R u Zlicina s tim, ze prece bude levnejsi postavit mensi P+R u depa spolu s dalsi stanici... aby pak zjistili, ze to je ekonomicky horsi reseni nez si mysleli :D To same si muzeme aplikovat na Libenak... ktery "zachranovali" tak dlouho, az se cast musela stejne zbourat.... a celkove se doiterovalo k tomu, ze postavit repliku (podle puvodnich planu) bude lepsi.. jen se "promrhalo" par let, zeano... dopravne primo majstrstych, nejdriv to "nechat" zavrit a pak dumat, co s tim. Ale co, na cestujici v MHD sere pes, ti muzou bejt radi, ze neco nejak nekam jede :D
    RANO
    RANO --- ---
    OMNIHASH: Já v tom úplně čtu id XMEDA/PES, ale spojilo se mi to až teď - i ty tematický okruhy jsou podobný, městský mobiliář je předražený/nefunkční, za studie se vyhodí ranec peněz, ještě než se něco dostaví, tak je jim jasný, že to nebude fungovat a jakoukoliv infrastrukturu by oni vytvořili líp.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nic vam nebrani ten pocitac vypnout a jit se venovat nejake bohulibe cinnosti... ulicim by rozhodne neublizila troska te dobrovolnicke asistence s kostetem, jsou mista kam zametak TSK nepachne jak je rok dlouhej :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam