• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HAR4NT: Sarkasmus, Sheldone. Jako ze namisto tramvaji se ma stavet metro a rychlodrahy v chranenych koridorech. Tramvaje jsou smrt. A oponentem jsou pro tramvajovi aktiviste treba z magistratu.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MAKROUSEK: tak kdyz budou stat nebo pojedou krokem, tak si to tvrzeni obhajis no..a kdo ze ma byt oponent?:-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Jen vic tramvaji, cely Vaclavak, cele mesto prospikovat, tramvaje jsou bezpecne!

Dívku ze školy na Břevnově usmrtila tramvaj, pietní místo zrušili - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pieta-zacka-nehoda-umrti-tramvaj-brevnov.A260326_897093_praha-zpravy_bur
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Je to tak, tady jsem byl svěkem neuvěřitelnejch situací, sám jsem se tam rozštípal po najetí na odhozenou plechovku.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Cyklouni jedni!

Nebezpečná jízda na kole je v Žižkovském tunelu denní chleba | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/otres-mozku-a-poskozeni-patere-zizkovsky-tunel-je-zivotu-nebezpecny-varuje-zena_2603250700_kvr
    LBW
    LBW --- ---
    Co českomoravská, byli jste?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Praha: nová kolárna u tramvaje Holyně, další vznikne na konečné ve Slivenci - Městem na kole
    https://mestemnakole.cz/2026/03/praha-nova-kolarna-u-tramvaje-holyne-dalsi-vznikne-na-konecne-ve-slivenci/
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Včera, jedouc po Radlické ulici, jsem si vzpomněl na projekt Radlická radiála. I jal jsem se gůgliti v jakém že stavu ta stavba je. I zaplakal jsem přehořce nad tím, co jsem zvěděl... :-/
    DIVA
    DIVA --- ---
    Jsou veci, se kteryma se normalni (i vetsina ne zcela normalnich) lidi neperou, jezto proste neni s cim .)
    NJAL
    NJAL --- ---
    DANYSEK: (Muj) papir funguje.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Tak jen doufejte, ze ve ctvrtek v noci se nevyrojej revizori :D Oznameni jakoze systemem "se nepujde prokazat a poper se s tim jak muzes" je takove... inu hodne urediku :D

SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Navic, pomineme - li polnacku okolo byvaleho kamenolomu v Klecankach, muzes jet po asfalu, se zcela minimalnim prevysenim, az k UJF v Rezi. Pak je teda kus, ktery je mirne terenni, ale jezdi to lidi i na silnickach, o gravelu nemluve. A od buface dal uz je zase normalni cyklostezka. Takze ne, ani to nemusis objizdet (byt cyklonavigace te asi potahne vrchem). A opakuju, mluvim z vlastni mnohonasobny zkusenosti, bydlim nedaleko.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: s argumentem "se da jet jinudy" ti s prehledem zrusim libovolnou dopravni stavbu :) Vcetne ruznych prelozek, kde se utrati balik penez jen za to, ze ve finale jen min kroutis volantem... a.k.a ruzne prelozky/narovnani silnic.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DANYSEK: Neni tam nic, ale na kole se tam zvesela jezdi. To jsou mi paradoxy... A navic, jak pisu nize, da se jet vrchem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: na pravym brehu je hotovo co? ;-) Vzdyt mezi Klecankama a Maslovicema je... zrovnatak dohromady nic :D Akorat te tam teda nesejme vlak, ale za Rezi maximalne padajici kameni... :D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAR4NT: Pravy breh ma hotovo, na kole se tam bezne jezdi, z Libne az do Kralup. Netreba dalsich zasahu. Kdo nechce ani lehkym terenem, muze vrchem, z Klecanek nahoru do Klecan, Drasty, Vodochody, dolu k bufaci a pak opet podel vody. Oboji jsem jel mnohokrat.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAMOUT: pravej je supr, ma velkej potencial, skodaze to tam dusej nymbisti, jinak bych nechal zaroven s tou stezkou protahnout tam pres Cimice tramvaj a u toho buface udelal vozovnu
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SAMOUT: tak ona si většina lidí pod dopravou v PRaze nepředstaví tyvole Máslovice.

Počty průjezdů cyklistů
    https://data.praha.eu/dashboardy/cyklodoprava
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAR4NT: Ja jsem nerekl, ze tam neni potreba. Ja jsem se jen podivil nad tim, ze by to byla druha nejvytezovanejsi cyklostezka v CR. Ale chapu, jsem na nyxu, a ostatni tedy vedi lepe nez ja co a jak jsem rekl... Navic je rec o pravem brehu, kde uz je.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAMOUT: aneb "kde vsude skoro nepotkavam cyklisty, takze tam neni potreba cyklostezka"? :)))

ja zas tuhle mel hroznou chut zavolat do zoo, ze jak tam v noci nikdo nesmi, tak je to plytvani a uplne by stacila polovicni a byla by prumerne min prazdna a vyslo by to levnejc a slibuju ti, ze vsecky buface by tam zustaly tak, jak jsou..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    OMNIHASH: Nerekl bych, moc lidi za Trojou nepokracuje, za Zamkama jeste min, a za Klecankama uz potkavam cyklistu opravdu nemnoho. Jako ze od Na dole do Klecanek potkas v protismeru max 10 lidi, kdyz je zivo tak 15. To na skoro 9 km neni nijak preplneno. Jezdim tam casto, obzvlast ta cast z Reze k bufetu ma naprosto neodolatelny kouzlo, hlavne pred zapadem slunce je tam fakt krasne, At zhyne ve strasnym mukach kazdej, kdo by to chtel vyasfaltovat nebo jakkoli jinak "kultivovat".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam