• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAKROUSEK: jasne, a do kolejiste (jine) drahy se spadnout neda... akorat ze to mas nejake popletene :-) Stretu vlaku s osobou jsou plne svodky. Statistika je mozna nuda, ale za lonsky rok ti vlak zabil 189 lidi... pocitat jiste umis, takze se snadno doberes k tomu, ze to mas tak obden jednoho cloveka. Letos od zacatku roku je to uz 19 osob, statisticky zatim o trosku lepsi skore... ale i tak to neni zrovna malo. Bavime se o statistice nezahrnujici metro ci tramvaje, aby bylo jasno :D
    MAKROUSEK: ono je to ve finale jedno, o jakem vozidle je rec... pokud lezes do jizdni drahy cemukoliv, tak riziko kolize tam proste je. Srazit te muze klidne i drocka tazena konmi, si nevyberes, zejo.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MAKROUSEK: "se ma" jo? rika kdo, ty?:) a to je sarkasmus nebo aktivismus?:)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HAR4NT: Sarkasmus, Sheldone. Jako ze namisto tramvaji se ma stavet metro a rychlodrahy v chranenych koridorech. Tramvaje jsou smrt. A oponentem jsou pro tramvajovi aktiviste treba z magistratu.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MAKROUSEK: tak kdyz budou stat nebo pojedou krokem, tak si to tvrzeni obhajis no..a kdo ze ma byt oponent?:-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Jen vic tramvaji, cely Vaclavak, cele mesto prospikovat, tramvaje jsou bezpecne!

Dívku ze školy na Břevnově usmrtila tramvaj, pietní místo zrušili - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pieta-zacka-nehoda-umrti-tramvaj-brevnov.A260326_897093_praha-zpravy_bur
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Je to tak, tady jsem byl svěkem neuvěřitelnejch situací, sám jsem se tam rozštípal po najetí na odhozenou plechovku.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Cyklouni jedni!

Nebezpečná jízda na kole je v Žižkovském tunelu denní chleba | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/otres-mozku-a-poskozeni-patere-zizkovsky-tunel-je-zivotu-nebezpecny-varuje-zena_2603250700_kvr
    LBW
    LBW --- ---
    Co českomoravská, byli jste?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Praha: nová kolárna u tramvaje Holyně, další vznikne na konečné ve Slivenci - Městem na kole
    https://mestemnakole.cz/2026/03/praha-nova-kolarna-u-tramvaje-holyne-dalsi-vznikne-na-konecne-ve-slivenci/
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Včera, jedouc po Radlické ulici, jsem si vzpomněl na projekt Radlická radiála. I jal jsem se gůgliti v jakém že stavu ta stavba je. I zaplakal jsem přehořce nad tím, co jsem zvěděl... :-/
    DIVA
    DIVA --- ---
    Jsou veci, se kteryma se normalni (i vetsina ne zcela normalnich) lidi neperou, jezto proste neni s cim .)
    NJAL
    NJAL --- ---
    DANYSEK: (Muj) papir funguje.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Tak jen doufejte, ze ve ctvrtek v noci se nevyrojej revizori :D Oznameni jakoze systemem "se nepujde prokazat a poper se s tim jak muzes" je takove... inu hodne urediku :D

SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Navic, pomineme - li polnacku okolo byvaleho kamenolomu v Klecankach, muzes jet po asfalu, se zcela minimalnim prevysenim, az k UJF v Rezi. Pak je teda kus, ktery je mirne terenni, ale jezdi to lidi i na silnickach, o gravelu nemluve. A od buface dal uz je zase normalni cyklostezka. Takze ne, ani to nemusis objizdet (byt cyklonavigace te asi potahne vrchem). A opakuju, mluvim z vlastni mnohonasobny zkusenosti, bydlim nedaleko.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: s argumentem "se da jet jinudy" ti s prehledem zrusim libovolnou dopravni stavbu :) Vcetne ruznych prelozek, kde se utrati balik penez jen za to, ze ve finale jen min kroutis volantem... a.k.a ruzne prelozky/narovnani silnic.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DANYSEK: Neni tam nic, ale na kole se tam zvesela jezdi. To jsou mi paradoxy... A navic, jak pisu nize, da se jet vrchem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: na pravym brehu je hotovo co? ;-) Vzdyt mezi Klecankama a Maslovicema je... zrovnatak dohromady nic :D Akorat te tam teda nesejme vlak, ale za Rezi maximalne padajici kameni... :D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAR4NT: Pravy breh ma hotovo, na kole se tam bezne jezdi, z Libne az do Kralup. Netreba dalsich zasahu. Kdo nechce ani lehkym terenem, muze vrchem, z Klecanek nahoru do Klecan, Drasty, Vodochody, dolu k bufaci a pak opet podel vody. Oboji jsem jel mnohokrat.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAMOUT: pravej je supr, ma velkej potencial, skodaze to tam dusej nymbisti, jinak bych nechal zaroven s tou stezkou protahnout tam pres Cimice tramvaj a u toho buface udelal vozovnu
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SAMOUT: tak ona si většina lidí pod dopravou v PRaze nepředstaví tyvole Máslovice.

Počty průjezdů cyklistů
    https://data.praha.eu/dashboardy/cyklodoprava
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAR4NT: Ja jsem nerekl, ze tam neni potreba. Ja jsem se jen podivil nad tim, ze by to byla druha nejvytezovanejsi cyklostezka v CR. Ale chapu, jsem na nyxu, a ostatni tedy vedi lepe nez ja co a jak jsem rekl... Navic je rec o pravem brehu, kde uz je.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAMOUT: aneb "kde vsude skoro nepotkavam cyklisty, takze tam neni potreba cyklostezka"? :)))

ja zas tuhle mel hroznou chut zavolat do zoo, ze jak tam v noci nikdo nesmi, tak je to plytvani a uplne by stacila polovicni a byla by prumerne min prazdna a vyslo by to levnejc a slibuju ti, ze vsecky buface by tam zustaly tak, jak jsou..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam